suomihan on ollut pitkän aikaa hyvissä asemissa juuri tuon salmonellan tapausten todella pienistä ja harvoista tapauksistaan,verrattuna muuhun eurooppaan.
mitenköhän tämä vaikuttaa riistalintujen(mm.peltopyy)tarhaukseen ja niistä saatavien munien ja lihan myyntiin?
Meillä kävi eilen eläinlääkäri muilla asioilla ja kyselin samalla salmonellatestien ottamisesta kun ei vaikuttanut kiireiseltä. Hän tarkasti tuotantotilat ja sanoi ottavansa asioista maanantaihin mennessä vielä lisää selvää. Sitten otetaan näytteet.
Mitäs sitä pitää nykyään testauttaa ja missä jos meinaa munia myydä naapureille? Ja mitä nuo testit nykypäivänä maksaa?
Näyttää olevan jo jonkin verran aikaa kun tässä topicissa on juttua käyty, joten jos joku nykyisin tällaista touhua harjoittava voisi aloittelijalle valaista asiaa.
Kaksi kertaa vuodessa ja Eviran hyväksymässä laboratoriossa. Lattiakanaloista otetaan tossunäyte, eli taaperrellaan harso jalassa pitkin kanalaa. Kustannuksia tulee lähetyskulut ja viimeksi taisi olla 26 tai 28 eukkoa/näyte.