Herne- ja pähkinäkasvit on muuten sitten yleisimpiä allergian aiheuttajia, ja niistä saattaa saada hengevaarallisen allergisen shokin, kaikkilla ei ole varaa valita kasvisruokavalioo, vaan on pakko tyytyä noihin kamaliin epäeettisiin, kuohittaviin, teurastettaviin, tuotantoeläimiin

.
Ruoka-aineallergiat on tosi ikäviä ja yleisiä ja ei siinä esim lapsen kohdalla oo mitään vaihtoehtoo, silloin, kun oireet on pahoja, jos ei oo näin aikuisenakaan. Sitä valkuaista kun nyt vain on saatava jostain jos meinaa pysyä hengissä. Tää on aina muistettava..ennenkuin rupee ketään syytteleen epäeettisestä käyttäytymisestä. Kanamuna voi toiselle olla myös hengevaarallinen tuote, samoin kala.
Kaikilla ei oo mahdollisuutta ostaa maatilaa ja kasvattaa lihojaan ite, työn ohessa( on muuten pikkaisen työpäivällä mittaa), niitten on pakko tyytyä siihen, mitä kaupasta saa, vegaanit ja eläinaktivistit sais
edes joskus huomioida tän, ja kuinkas sitten suu pannaan kun sattuu omalle kohdalle superallerginen lapsi, riskeerataan sen elämä, vai, niitä kun saattaa siunaatua myös sellaisiin perheisiin, jossa vanhemmilla ei oo mitään oireita! Mää arvaan kyllä : hoidetaan homeopatialla.( ei muuten herätä tukehtunutta henkiin)
Ei tää meidänkään liha mitään halpaa oo, kun aattelee mitä maalle muuttaminen tuli maksaan... kyllähän tila alunperin oli halpa vaan kun pitää taata jatkuva vesi ja kunnon sähkölinja niin johan alkoi eurot viliseen, rakentaa imeytyskentät( ei ollut aiemmin minkäänlaista vesijohtoo mihinkään)...ei elikoita voi ottaa oloihin, jossa vesi loppuu kesken tai jossa ei paukkupakkasilla kestä sulakkeet lämpölamppuja. Ei niitä muulloin tarviikaan, jos tekee kunnon pytingit, mutta silloin ne on a ja o. Että sellaisia eettisiä valintoja suosittelen jokaisen tekeen, eipähän tarvii matkustella ja poltella grosiinia taivaan tuuliin, ja löhötä talvikuukausina Battajan rannalla tai lillua välimerenaalloissa, sekin on tavallaan luonnonsuojeluteko!
Siitä hevosenlihasta, jyskylän marketissa on kylmäsavuhevosta.. tosi hyvää on, mutta mutta .. kun kuulin huhun, että tän savulihan raaka-aine ei oo kotimaista..ainakaan ilman, ettei kävis Italiassa kääntymässä(teurastetaan siellä).. voi tietty olla huhukin, mutta ei siinä musta ole joutsenlippua, niin jää multa maistokerran jälkeen ostamatta!
Hevosilla on se ongelma, että noita ravikaakkeja lääkitään niin tavattoman paljon sellaisilla aineilla, joista voi jäädä jäämiä( ei oo tutkittu sillä tavoin, kuin elintarviketurvallisuus edellyttää), vain harva hevonen on siks elintarvikkeeksi kelpaava. Jos mulla olis hevonen niin se kyllä päättyis hyvissä ajoin ennen vanhuuden lääkerumbaa palvaamoon!
On meilläkin muutaman kerran ollut riihen nurkalla raato oottamassa autoo, kun se laki nyt koskee kaikkia, jopa tälläisiä eettistä lihaa ittelleen kasvattavia, niin että hyviä kuvia ois meiltäkin saanut, pentele!
Yleensä en oikein viitti tälläisiin ketjuihin osallistua(enää), vaan nyppii koko hörhellys, varsinkin, kun armon heimoveljet alppimaasta kävi pikkaisen avittamassa eläinoikeusasioissa ja kun herrat oli käräjillä Vaasassa, niin jo vain laskettiin satoja minkkejä vapaaks saaristoluontoon luonnonsuojelualueen viereen. Pysykööt omissa nurkissaa, ja laskekoot sinne alppiluontoon niitä sinne kuulumattomia petoelikoita, meillä ainakin toi siipikarjanlihan eettinen tuotanto on tänä kesänä mennyt ihan persiitterilleen pienpetojen vuoksi, ja villikissojen.. mitä lie hylättyjä kesäkissoja, kun niitä on niin helppo tuoda mettä-autoteitä korpee villintyyn!!
Yhen koulujen alussa meille ilmestyneen nälkiintyneen kissan kesytin ja toisen hain eläinsuojelusta.. muita en rupee enää kesyttelemään..ainakaan tirppavarkaita.
Onks possu muuten yhtään niinkuin eroava kanasta.. muistaisin että meillä harrastajillakin kanat on kannibalismiin taipuvia, ainakin joillain on ollut siinä suhteessa ongelmaa.. niin että se PEILI possunhäntöjen tiirailun sijaan!