
Aloitan itse.

Mulla on kaksi, jo vuosia käytössä ollutta ja hyvin toiminutta systeemiä:
Kun avaan jonkun pakkauksen (vaikka ruokakerman, raejuuston tms.), kirjoitan tussilla isoin kirjaimin kanteen tai korkkiin, koska se on avattu. Ei tartte pohdiskella onko joku tuote ollut jääkaapissa avattuna viikkoja vai päiviä. Ei niitä kumminkaan muista - vaikka luulee muistavansa purkkia avatessa. Tulee käytettyä purkinpohjat ruoanlaitossa ajoissa. (En ihan luota aistinvaraiseen havainnointiin tässä asiassa.)
Toinen hyvin toiminut vinkki on pakastaa aterialta yli jääneet ruoat heti valmiiksi aterioiksi pakkaseen. Etätyöläinen voi niitä sulattaa lounaaksi. Siinä tietysti täytyy tehdä inventaariota silloin tällöin, ettei joku ateria jää ikuisiksi ajoiksi pyörimään pakkaseen. Mulla on pakastimessa hylly, jossa lukee: "Valmiit ateriat". Siitä saa kukin sulattaa ja syödä mitä mieli tekee.

