Kuvia silkeistä

keskustelua roduista ja risteytyksistä

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
munamamma
muna
Viestit: 3
Liittynyt: 21 Touko 2019, 09:31

Kuvia silkeistä

Viesti Kirjoittaja munamamma »

Hei!

Olen pari viikkoa sitten hakenut silkkitipuja 3kpl ja mielestäni ovat keskenään niin kovin erinäköisiä. Yhdeltä olen löytänyt kaikki 5 varvasta, toisilla mun mielestä vain 4. Puhtaina silkkeinä nämä mulle myytiin :smt011 Haluaisinkin nyt nähdä kuvia suunnilleen samanikäisistä silkeistä jotta voisin omiani verrata. Tipuilla ikää nyt pian 3vkoa.

munamamma
muna
Viestit: 3
Liittynyt: 21 Touko 2019, 09:31

Re: Kuvia silkeistä

Viesti Kirjoittaja munamamma »

Nyt kun tarkemmin katsoin, niin kyllä toisellakin on toisessa jalassa ihan pieni viides varvas ja toisessa aivan kuin kynnenalku... Kolmannella edelleen vain 4 varvasta. Kasvavatko varpaat vielä vai onko nyt kyse siitä, etteivät nämä ole puhtaita silkkejä vai onko esim niasiinista puutosta?

Avatar
hunski89
kana
Viestit: 79
Liittynyt: 19 Touko 2018, 17:00
Paikkakunta: Pori

Re: Kuvia silkeistä

Viesti Kirjoittaja hunski89 »

Kyllä ne kaikki varpaat on paikallaan kuoriutuessa eikä kasva myöhemmin lisää.
Silkeillä kuuluisi olla 5 varvasta, mutta ei ole kuulema tavatonta että joskus voi tulla 6 varpaisiakin. Meilläkin on muutama 6 varpainen tullut. Ja ne varpaat ja kynnet voi olla monen muotoisia ja näköisiä eri yksilöillä.
Tuohon en varmaksi mene sanomaan mitään että voiko se 4 varpainen olla rotupuhdas vai ei, jalostukseen se kumminkaan ei ole soveltuva.
:duckie: Meillä asuu viiriäisiä, siniviiriäisiä, monia erirotuisia ja -värisiä kanoja ja ankkoja sekä joutsenhanhia ja mignon sorsia :duckie:

Vastaa Viestiin