Jyrsijä kanatarhassa

yleistä jutustelua

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
Kanafanitar4
kana
Viestit: 107
Liittynyt: 06 Loka 2016, 22:29

Jyrsijä kanatarhassa

Viesti Kirjoittaja Kanafanitar4 »

Hei,

minulla on nyt neljäs kanakesä menossa, mutta ensimmäistä kertaa olen tehnyt jyrsijähavainnon kanatarhassa. Muutamana päivänä, kun menin kanojen luo, näin, että joku otus juoksi leikkimökin alle. (Meillä siis kaupunkikanala, joka on leikkimökissä, joka seisoo harkkojen päällä.) Sama kuvio toistui seuraavana päivänä. Menimme miehen kanssa illalla tutkimaan verkkoja ja jyrsijäpitävyyttä, ja löytyi parista kohtaa kivien alta koloja. Aloin tutkia yhtä koloa tarkemmin, ja sieltä hyppäsi ruskea jyrsijä melkein päälleni. Huh huh! No yritettiin tukkia kolot verkoin ja kivin. Viikkoon en nähnytkään mitään ylimääräistä, mutta nyt taas äsken joku vilahti, kanatkin siihen reagoi samalla tavalla kuin vaikka lähistöllä liikkuvaan kissaan. Naapuri vastikään valitteli myyrien suurta määrää, toivon, että on "vain" myyrä eikä rotta.

Loukku on jo ostettu, mutta epäröin sen kanssa, kun kissat myös liikkuvat pihalla. Jos loukun laittaa tarhan ulkopuolelle, voiko kissa jäädä kiinni siihen? Tai jos sen laittaa kanatarhaan, onko siitä kanoille vaaraa?

Onko kellään kokemuksia sähköisestä karkottimesta? Meillä oli joskus talossa hiiriä, ja silloin tuntui, että hiirenkarkotin hieman auttoi. Kannattaisikohan vastaavaa kokeilla myös kanalassa?

Avatar
hunski89
kana
Viestit: 79
Liittynyt: 19 Touko 2018, 17:00
Paikkakunta: Pori

Re: Jyrsijä kanatarhassa

Viesti Kirjoittaja hunski89 »

Hanki viktor sähköinen hiiren tai rotan loukku. Se on turvallinen muille eläimille. Jyrsijä kipittää ansan sisään ja saa tappavan sähköiskun. Ansan sisään ei pysty kissat ja kanat tunkemaan jalkojaan tai muuta. Toki loukku on hintava, mutta kuulemani mukaan todellakin hintansa väärtti.
Meillä on ollut hiirenmyrkyt ja perinteinen hiiri ja rotta loukku ja giljotiini hiiri ja rottaloukku. Jokusia sain noilla tapettua, mutta selvästikin oppivat ja välttävät ansoja nyt.
:duckie: Meillä asuu viiriäisiä, siniviiriäisiä, monia erirotuisia ja -värisiä kanoja ja ankkoja sekä joutsenhanhia ja mignon sorsia :duckie:

Kanafanitar4
kana
Viestit: 107
Liittynyt: 06 Loka 2016, 22:29

Re: Jyrsijä kanatarhassa

Viesti Kirjoittaja Kanafanitar4 »

Hei,

kiitos vinkistä. Laitoimme nyt alkuun kaksi sähköistä jyrsijäkarkotinta kanalaan. Yhden kerran niiden asentamisen jälkeen olen nähnyt myyrän (tai mikä lie onkaan). Kissakin näytti saalistavan kanalan suunnalla. Mutta hyvä tietää tuosta pyydyksestä, jos ongelma jatkuu, on sitten uusia konsteja vielä kokeiltavana.

Noissa sähköisissä karkottimissa ainakin sanotaan, että ne eivät häiritse lintuja, tai ylipäänsä muita eläimiä kuin jyrsijöitä. Toivon, että se pitää paikkansa. Toinen karkotin on kanalassa sisällä ja toinen tarhassa.

Hyvää (jyrsijätöntä) juhannusta kaikille!

Vastaa Viestiin