Tipujen ruokailusta

kysymyksiä ja vinkkejä haudonnasta sekä tipujen hoidosta

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Vastaa Viestiin
Ulla.K

Tipujen ruokailusta

Viesti Kirjoittaja Ulla.K »

Hei, sain kana tiput konehaudottuna kotiin nyt sunnuntaina. Ne ovat 3-4pv vanhoja.
Piipittivät kovasti koki kotimatkan ja jatkoivat sitä kotona... En sitten keksinyt muuta kun annoin tilsittyä keitettyä kananmunaa. Rauhoittuivat pariksi tunniksi. Taas alkoi kova piipitys? Niillä on siis tipurehua ja vettä sekä kalkkia ja soraa. Ainoastaan keitetty kananmuna ja raejuusto kelpaavat niille ja saavat ne rauhoittumaan. Olen kokeillut kaikenlaista muutakin apetta, mutta mikään muu ei kelpaa. Mitenkäs nyt kun parin tunnin välein haluaisivat syödä ? Heräänkö yölläkin ? Pitävät ihan kamalan kovaa piipitystä eivätkä todellakaan rauhoitu ennen kun annan niille ruokaa!?
Ovatko vauvatiput noin nälkäisiä aina? Kuinka kauan voin pitää kananmunaa/raejuustoa häkissä? Nyt olen vienyt heti pois kun ovat syöneet, ettei pilaannu.

pikkupi
kääpiö-kochin
Viestit: 326
Liittynyt: 18 Syys 2011, 14:39
Paikkakunta: Pirkanmaa

Re: Tipujen ruokailusta

Viesti Kirjoittaja pikkupi »

Moikka
Kyllä siinä jotain häikkää saattaa olla. Et kertonut paljonko tipuja on ja missä ne ovat. Tarkoitan lähinnä, että ne tarvitsevat lisälämpöä. Tiput piipittävät myös jos niillä on kylmä.
Itselläni on konehaudottuja tipuja muovilaatikossa 1pv-4pv ikäisiä. Niillä on lämpölevy jonka alle ne menevät mieluusti. Koko ajan on tarjolla poikasrehua, kaurahiutaleita ja vettä sekä annan kerran pari päivässä keitettyä munaa ja silputtua vesiheinää. Nämä piipittävät silloin tällöin vähän, mutta jos kahden tunnin välein alkaisi kova konsertti tutkisin kyllä mikä lienee pielessä. Yön ne nukkuvat.

pikkupi
kääpiö-kochin
Viestit: 326
Liittynyt: 18 Syys 2011, 14:39
Paikkakunta: Pirkanmaa

Re: Tipujen ruokailusta

Viesti Kirjoittaja pikkupi »


Luinkin nyt vasta muita sinun viestejäsi ja viisastuin mielestäni. Lämpölamppu sinulla on, se on ihan hyvä vekotin, tosin minä tykkään enenmmän tuosta lämpölevystä. Mutta se siitä. Sensijaan ihan pienet tiput ovat häkissä rauhattomia. Sen olen todennut itselläni. Häkin läpi tuulee, vetää, ja tuuppaa. Siitä katselevat kissat, koirat ja lapset. Ja kuuluu äänet eikä ole emoa joka suojelisi.
Mutta kun pienet ovat muutamia päiviä olleet juurikin saavissa tai laatikossa tms ja oppineet hyvin syömään ja hyppelemään sekä ehkä tappelemaan, no ei sentään, ne voi jo muuttaa häkkiin jos siis lämpöä on. Mielellään silti sinne jostain muovirasiasta tai pahvilaatikosta tms. sopukka mihin ne pääsevät piiloon. Kun ja jos haluavat. Varsainkin jos on lämpölamppu joka ei sinänsä ole näköeste kuten levy on.

Ulla.K

Re: Tipujen ruokailusta

Viesti Kirjoittaja Ulla.K »

Luovuin siitä häkistä ja 8kpl tipua ovat laatikossa joka on tehty vanerista ja kulmassa on ns pesä jonne voivat mennä turvaan. Lämpöä on lampun alla nyt 35astetta. Vai onko niin, että kun ovat ekat tipuset niin en osaa vielä erottaa piipityksien eroja...
Terhakoita ovat ja lähinnä syövät ja nukkuvat.... No ennen syömistä piipittävät kuin pöhköt...

Avatar
Titiuu
sussex
Viestit: 600
Liittynyt: 27 Loka 2013, 15:42

Re: Tipujen ruokailusta

Viesti Kirjoittaja Titiuu »

Niin sanottu hädissään oleva tipu piipittää todella voimakkaasti ja nopealla tahdilla, pitäen hetken verran taukoa ennen uutta piipityssarjaa. Voi olla että ne on vaan pilpatellu menemään kun vielä pieniä ovat niin muuten vain hämillään.
"Huikea viidakko, ja ihmissyöjä kanoja!"

Vastaa Viestiin