Kanojen "minimimäärä"

yleistä jutustelua

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
Mirka

Kanojen "minimimäärä"

Viesti Kirjoittaja Mirka »

Mietin viiriäisten kaveriksi muutamaa silkkikanaa ajatuksella haudottaa viirujen munia kanojen avulla ja lisäksi kun ne ovat niin söpöjä muutenkin. Mutta mikä on mielestänne minimimäärä kanoja viiriäisten kanssa samassa häkissä? Menisikö kaksi kanaa kun seurana on viirut vai tarvitsisivatko kukon myös?

Avatar
hunski89
kana
Viestit: 79
Liittynyt: 19 Touko 2018, 17:00
Paikkakunta: Pori

Re: Kanojen "minimimäärä"

Viesti Kirjoittaja hunski89 »

Samaa vastaan tähänkin ketjuun, viiriäiset munii minne sattuu, kanat suurella todennäköisyydellä polkee ja syö munat. Ja munat niin pieniä ja ohut kuorisia että silkkikanankin alla menevät suurella todennäköisyydellä rikki, nimimerkillä pyyhin kakkaa viirumunan päältä varovasti paperilla ja muna meni rikki. Ja kun silkit on hautomaintoisia niin varmasti kähveltäisivät ja taistelisivat viirujen munista jolloin ne taas rikkoontuisi.
Ja viirut välittää mielestäni vain toisten viirujen seurasta, kanoja välttelevät ainakin meillä kun joskus joku karannut häkistään kanalan lattialle.
Laittasin eri tilaan kanat ja viirut, vaikka jakaisi kanalasta osion viiruille ja toiselle puolelle pari silkkiä ja kukko jos siltä tunnostaa.
Kanathan pärjää ilman kukkoa, mutta joskus käy niin että joku kana ottaa kukon paikan ja alkaa kiekumaan, jopa polkemaan ja kasvattamaan kannuksia, ja voi jopa lopettaa muninnan ja muuttua kukoksi joka ei pysty siittämään.
:duckie: Meillä asuu viiriäisiä, siniviiriäisiä, monia erirotuisia ja -värisiä kanoja ja ankkoja sekä joutsenhanhia ja mignon sorsia :duckie:

Vastaa Viestiin