Jalka katki

kun kana sairastaa...

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Vastaa Viestiin
Siniviiriäinen

Jalka katki

Viesti Kirjoittaja Siniviiriäinen »

Kyseessä siniviiriäiskukko Toivo, vajaa kolme vuotias.
25.4 aamulla huomattiin että kyyhöttää paikallaan ja kun otin pojan käteen niin paljastui että oikea jalka on murtunut. Toden näköisesti jäänyt puisen sillan väleihin kiinni. :smt021
Eipä siinä sitten muuta kun autoa lainaan ja Viikkiin. Nelisen tuntia meni sillä reissulla, kunnes saatiin kipulääkettä ja antibioottia ensihätään.
Varasin ajan linnuista tietävälle lääkärille seuraavaksi päiväksi.
Toivo oli niin pirteä ja söi/joi hyvin etten suostunut luovuttamaan, vielä.
Lääkäri katsoi kintun ja totesi saman kuin mekin, jalka murtunut ranteen kohdalta jossa avohaava. Kun kerran varasi jalan päälle (auts) määräsi antibioottikuurin ja lämpöä/tarkkailua.
Sanoi että luutuu itsestään, mutta jos alkaa turpoamaan enemmän, on tuomio tyly. Nyt turmasta kulunut viikko ja pari päivää.
Eilen putsasin kovettuneet möhnät jalasta pois ja alta paljastui suht puhdas haava. Jalka vaan on aivan vinkkurassa. Klenkkaa sillä kuitenkin. Lepäilee paljon ja luonnollisesti varoo jalkaa.

Mietinkin nyt jos jalan voisi kipsata? Ei taitaisi kyllä auttaa paljoakaan enää. Taitaa tulla lopetus kuitenkin kun tuollaisella jalalla elo voi kyllä onnistua mutta millä hinnalla? Lopun elämän kivuilla? :smt010
Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4452
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: Jalka katki

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

Voi Toivo-ressukkaa :smt010 Muistelen lukeneeni, että lintujen kipsatut/lastoitetut jalat luutuvat parissa viikossa, joten olisikohan Toivon jalka jo luutumassa virheasentoon? Oliko murtuma niin hankalassa paikassa, ettei sitä voinut kipsata?
Kysäisepä kuitenkin hoitaneen ell:n mielipide.
monnilainen

Re: Jalka katki

Viesti Kirjoittaja monnilainen »

Meillä on lastoitettu joskus riikinkanan jalka. Hyvin parani, vaikka linnulla on paljon painoa. Mutta se pitää lastoittaa heti, eikä sitten kun on jo vinoon luutunut :(
Siniviiriäinen

Re: Jalka katki

Viesti Kirjoittaja Siniviiriäinen »

Siinähän se!
Lääkäri ei suostunut avohaavan takia lastoittamaan tai kipsaamaan! Sen verran paha tulehdusvaara.
Pitää soittaa ja udella jatkosta, josko jalalle voisi vielä jotain tehdä.
(Tietysti ärsyttää myös se etten itse pitänyt päätäni ja kipsannut itse)
monnilainen

Re: Jalka katki

Viesti Kirjoittaja monnilainen »

Ei meilläkään kipsiä laitettu. Asetin koiven silmämääräisesti oikeaan asentoon, pumpulia ympärille ja jäätelötikut kahta puolta. Niiden päälle vielä pumpuli ja lopuksi sideharso ja tiukka teippaus. Kolmen viikon kuluttua koko höskä otettiin pois, ei availlut välillä kun iho oli ehjä. Hienostihan tuo juoksee, vanha rouva tosin jo :)
Vastaa Viestiin