Orsista

yleistä jutustelua

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Gurrre

Viesti Kirjoittaja Gurrre »

Meidän edelliset kanat kasvatimme 2 päivän vanhoista tipuista itse ilman emoa. Kanalaan ja orsille pääsivät 43 vuorokauden ikäisinä kun saimme kanalan tilat valmiiksi. Ensimmäisenä päivänä nostimme kanat orsille tutustumaan paikkoihin ja kyllä ne sen jälkeen ihan itse hoksasivat viettää siellä yönsä. Eiköhän ne joku päivä huomaa, että siellä orrella on mukavampaa olla yöllä.

Kuva
Näin tarkasti kanaset tutkivat uudet orret.
Gurrre

Viesti Kirjoittaja Gurrre »

Selasin noita vanhoja kuvia ja olihan noilla kanasilla tosiaan siinä sisähäkissäkin harjoitteluorsi, jossa kyllä kävivät pomppimassa mutta eivät kyllä yötä nukkuneet siinä.

Tässä 33 vuorokauden ikäisenä harjoittelemassa:
Kuva
Volmari

Viesti Kirjoittaja Volmari »

Hauska tuo Gurrren kuva, missä kana tsiigaa ortta! :smt005
kanamummo

Viesti Kirjoittaja kanamummo »

Ehdoton!
Jootik, kyllä kanat hokaa mitä orsilla tehään vaikket pakota emäntääs siellä malliks yötä viettämään! :smt003
Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4452
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

Mainio kuva! On siinä vallan tarkka tutkimus menossa :smt045 Tipuille kannattaa laittaa ihan matalalle orsi heti siinä vaiheessa, kun alkavat siipiään kokeilla...oppivat sen merkityksen silloin hyvinkin helposti.
Avatar
maatiaiskukko
sussex
Viestit: 596
Liittynyt: 25 Maalis 2009, 00:06
Paikkakunta: Rovaniemi
Viesti:

Viesti Kirjoittaja maatiaiskukko »

Tällaista kun tarjoaa pienestä pitäen, niin oppivat kyllä hyvin nopeasti istuskelemaan orrella. Ja treenaavat lentämistä orrelle ja pois. Yksi kun huomaa, niin muut kyllä seuraa perässä pian.

Kuvassa 2,5-viikkoiset maatiaistiput

Kuva
Tyrnäväläisiä maatiaisia Lapissa
heinähattu

joo

Viesti Kirjoittaja heinähattu »

Selasin tota kanakirjaa ja kyllä se siä luki että se metallilevy orren päässä estäis juurikin sen kanapunkin (ja kai muidenkin) öttiäisten pääsyn kanojen kimppuun yöllä.
Meillä kans tuossa 1,5kk iässä alko toi orsi kelvata nukkumapaikaks. aluks oli semmonen 15-20cm korkee 'vauva-orsi' jolla eka reenattiin.
Sitten viritettiin toi metrinen orsi, johon muutamia kertoja nosteltiin noin niin kun esimerkin vuoksi ja nyt siä käy kova suukopu aina klo 19.30 että kuka saa nukkua kenenkin vieressä, tilaa olis mutta pakko olla yhtenä sumppuna pää toisen kainalossa että voi rauhottua nukkuun.
iiwi

Re: Orsista

Viesti Kirjoittaja iiwi »

Voiko siis nuorista rangoista tehdä orret ihan kuorimatta? Vaikea, tai lähes mahdotonhan niitä on puhdistaa, jääkö niihin sitten jotain loisia tms asumaan?
vetehinen

Re: Orsista

Viesti Kirjoittaja vetehinen »

Ei kai niihin luonnossa mitään kanaloisia tule? Meillä on orret oikein jalopuusta: kaadettiin kirsikkapuita keväällä ja ne on just sopivan paksuisia, enkä mitään kuorinut vaan laitoin sellaisenaan seinään kiinni. 5-viikkoiset rokit ei kylläkään vielä ole kelpuuttaneet niitä yöpuukseen, vaan mieluummin nukkuvat pienempien häkin päällä.
vetehinen

Re: Orsista

Viesti Kirjoittaja vetehinen »

Ai niin, Klara, jos liikut S.joella päin, niin tervetuloa hakemaan orsia! Kirsikkapuita (ja muita rankoja) on vino pino kasassa vielä. Kai ne voi kuoriakin, jos haluaa sileämmät orret. Mutta suurinpiirtein heinäseipään paksuisia ovat ja aika suoria.
Vastaa Viestiin