Silkkikana tipusia

kysymyksiä ja vinkkejä haudonnasta sekä tipujen hoidosta

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Vastaa Viestiin
Nenna

Silkkikana tipusia

Viesti Kirjoittaja Nenna »

Meidän Silkkikanasemme aloittivat 3 munan hautomisen 6.3 ja torstaina kuulin ensimmäisen kerran piipitystä kanojen alta :-)
Kuvia täällä http://viva.vuodatus.net/blog/1879410
Kotopullaki

Viesti Kirjoittaja Kotopullaki »

Kauniita kanoja teillä! :smt007 Kyllä nyt on kunnolla haudottu kun oikein kaksi kanaa hauto kolmea munaa :smt005 Onko mitään uutisia vielä munasta numero 3...?
Nenna

Viesti Kirjoittaja Nenna »

Kotopullaki kirjoitti:Kauniita kanoja teillä! :smt007 Kyllä nyt on kunnolla haudottu kun oikein kaksi kanaa hauto kolmea munaa :smt005 Onko mitään uutisia vielä munasta numero 3...?
Ei ole vielä kolmatta tipua näkynyt. Kun tänään kanan alle kurkistin, niin ehjä muna siellä näytti olevan. Millonhan se kannattaa heivata pois pesästä?
Kotopullaki

Viesti Kirjoittaja Kotopullaki »

Muistan joistain keskusteluista täällä lukeneeni että joillakin olisi mennyt haudonnassa reilusti yli 21 päivää. Älä ihan vielä heitä pois, tää muna numero 3 on nyt siellä 23. päivää, eikö? En ole asiantuntija, odotapas kun tulevat asiantuntijat paikalle, niin saat paremman vastauksen.
mirri

Viesti Kirjoittaja mirri »

:smt007 Voi mikä ruokinta video. olikohan liian suuri lusikka pienelle :smt005 .
Kyllä ne syömään alkaa heti kun ovat siihen valmiita.
Jos sulle tulee tilaisuus niin voithan koittaa läpivalaista muna3:sen.
Onko ne kaikki kolme munaa saman aikaan pesään tulleita?
Mulla kun noi kanat menee tööttäämään aina uusia sekaan,kun toiset hautoo. Niin voi kuoriutumiset heitellä montakin päivää. Kana yleensä itse lopettaa haudonnan, jos ei ala munasta kuulumaan ääntä. Jostakin luin, että keskustelevat poikasen kanssa jo munavaiheessa. Anna hautoa, jos tahtovat.
Nenna

Viesti Kirjoittaja Nenna »

Kaikki kolme munaa ilmaantu pesään 6.-8.3 välisenä aikana. Voihan se olla et muna3.lla on vasta vrk 21 menossa. Eli ootellaan vielä :tweety:
Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4452
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

Onnittelut Nennalle pikkusilkeistä :sunny: Mitäs se kukko tuumaa, kun molemmat emännät ovat kököttäneet viikkotolkulla pesässä?
Nenna

Viesti Kirjoittaja Nenna »

Kukko on ottanut asian oikein rauhallisesti. Välillä kutsuu niitä syömään, mutta eivät tahdo malttaa lähteä. Kun tipujen piipitys alkoi kuulumaan, nin kukko alkoi tehdä pesää! Hoivaviettiä vissiin :smt002
Nyt olen laittanut verkkoaidan kanojen ja kukon väliin, että kanaset saisi rauhassa opettaa tiput syömään. Onkohan se yleensä tarpeen eristää kanat+tiput kukosta?
Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4452
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

Makuasia. Toiset antavat tipujen olla ihan alusta asti muun parven seassa ja toiset kasvattavat erillään muutaman viikon ikäisiksi. Vaikka itse kuulunkin jälkimmäiseen "koulukuntaan", niin silti sanoisin, että kun sun muu parvi on vain kukko, niin voisit kyllä pitää samassa porukassa. Kukko harvoin tekee tipuille mitään...yleensä ne matsit tulevat tiputtomien ja tipullisten kanojen välille. Jos mahdollista, niin yhdistä vaan ja tarkkaile tilannetta. Erota sitten vasta, jos kärhämää ilmenee.
Nenna

Viesti Kirjoittaja Nenna »

Maanantaina tipuset alkoivat syömään, noin 5 päivän ikäisinä. Kolmas muna ei kuoriutunut, sisällä oli vain "vatkattua keltuaista". Kukko on lauman jatkona ja antaa tipusten olla rauhassa, mutta "polkee kanoja" :smt018

Tipit http://viva.kuvat.fi/kuvat/Silkkikanat/Tipit.jpg
kanamummo

Viesti Kirjoittaja kanamummo »

Hitsi kun nättejä :smt007 onnea!!
Kotopullaki

Viesti Kirjoittaja Kotopullaki »

On söpöliinejä! :smt007 Mitenkäs kanojen yhteishuoltajuus sujuu?
Eepi

Viesti Kirjoittaja Eepi »

Aika ihme jos yhdessä hoitavat, meillä kaikki on ruvennu yleensä tappelee keskenään :smt021 Mut on noi suloisia :smt007
Nenna

Viesti Kirjoittaja Nenna »

Alusta pitäen ovat kanaset yhdessä tehneet kaiken; hautomiset ja hoivaamiset. Eivät ole koskaan tapelleet mistään. Tiput aina arpoo kumman kanan alle menevät. Kanat kyyhöttää vierekkäin tipujen ruokakupin äärellä, niin ei ole pikkuisilla pitkä matka syömään eikä nukkumaan :smt002
Skuukkeli

Viesti Kirjoittaja Skuukkeli »

Ei ole tipuilla puutetta huolenpidosta, kun kaksi mammaa hoitelee, ihania... :smt003
Vastaa Viestiin