Pitäkää peukkuja että Sylvian toinen yritys onnistuu!

kysymyksiä ja vinkkejä haudonnasta sekä tipujen hoidosta

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Vastaa Viestiin
Ushva

Pitäkää peukkuja että Sylvian toinen yritys onnistuu!

Viesti Kirjoittaja Ushva »

Meillä on Sylvia nyt pari päivää hautonut. Viime kesäinen haudontahan sillä meni susille kun meidän kanojen munat eivät "lähde itämään". Syksyllä kokeilin koneessa ja tyhjiä olivat nekin kaikki.
Nyt meillä on uusi kukko, mutta en tiedä antaako Hopea sen polkea kanoja. Olen nähnyt että Oiva on ainakin yrittänyt, mutta yhtään varsinaista polkemista en ole nähnyt. Hopeahan on kaiketi tuhkamuna.
Nyt Syltyllä on 9 munaa alla ja olispa hienoa jos ne lähtiskin kehittymään! Jos ei lähde, niin aion joka tapauksessa sille jotku munat saada alle että se vihdoinkin pääsee äidiksi. Sunnuntaina läpivalaisen, pitäkää peukkuja meijän Syltylle! :smt023
flai

Viesti Kirjoittaja flai »

Onnea haudontaan! :smt023
kanamummo

Viesti Kirjoittaja kanamummo »

Ankarat peukutukset täältäkin!
Kotopullaki

Viesti Kirjoittaja Kotopullaki »

Lycka till oikein kovasti! :thumbleft:
Mimmi

Viesti Kirjoittaja Mimmi »

Voi, mähän pidän sormia ja varpaita ja vaikka jalkojakin ( :smt002 ) ristissä, jotta saatte omia tipusia!! Nyt kyll toivotaan kovasti parasta!
viiru

Viesti Kirjoittaja viiru »

Peukkua, peukkua!!
Skuukkeli

Viesti Kirjoittaja Skuukkeli »

Peukutukset täältä kanssa... :headbang:
Ushva

Viesti Kirjoittaja Ushva »

Kiitos! Jos ei näillä peukutuksilla tule tipuja niin ei sitten millään. :smt002
Klara

Viesti Kirjoittaja Klara »

Peukkuja vielä täältäkin :thumbright:
Ushva

Viesti Kirjoittaja Ushva »

Äh, nyt meidän Sylvia sekoilee jotain omiaan. Eilen illalla kun kävin sammuttamassa valot, se oli muiden kanojen kanssa orrelle. Katoin että jahas, se on jättänyt homman kesken, mutta nyt aamulla se oli pannukakkuna pesässä. :smt017
Sillä on ollu tosi rankka sulkasato vähän aikaa sitten ja on alkanut nyt kasvattaa uutta pilkkumekkoa (valkopilkullista, kun ennen oli mustapilkullinen!), niin olikohan kuitenkin liian rankkaa nyt aloittaa hautominen ja siksi se ei oikeen tiedä mitä tekee? Kun se kesällä hautoi, se ei todellakaan pitänyt taukoja kuin ehkä sen kerran päivässä, eikä ikinä mennyt orrelle. No, tänään kuitenkin läpivalaisen munat tuli mitä tuli.
Mutta jos se nyt ei oikeen tiedä hautooko vai ei, niin uskaltaakohan sille laittaakaan niitä siitosmunia mitkä olis jo varattu Villiinalle. Siis jos nuo omat ei ole lähteneet kehittymään. Voi voi, ku on hankalaa!
Mimmi

Viesti Kirjoittaja Mimmi »

Joo, vähän huono merkki on tuo orrelle yöksi nouseminen.. Katso nyt ainakin pari seuraavaa yötä ennen kuin uskot alle muita munia..

Mutta nyt näet kuitenkin, onko niissä omissa munissa elämää.. Joko kohta saa kuulla tuomion?
Maximoves

Viesti Kirjoittaja Maximoves »

Meilläkin hiukan takkuisesti alkaa nämä haudonnat. Yksi eukko on nyt lettuillut kohta " viikkoa; että saattaa olla mahdollista saada sieltä jotain elollista aikaseksi, en ole valaissut tai tehnyt mitään muutakaan, odotan vain tyynesti :smt003 tuleeko mitään. Ei sitten pety kovin kovasti jos mikään ei kuoriudukaan.
Ushva

Viesti Kirjoittaja Ushva »

Eivät olleet kehittyneet, tyhjiä kaikki. :smt010
Mimmi

Viesti Kirjoittaja Mimmi »

No voi hyvänen aika! Pitääkö se Hopea sitten niin kovan kurin, ettei nuorempi kukko pääse polkemaan? Pitäiskö sun kokeilla jakaa hetkeksi kahteen eri parveen?
Ushva

Viesti Kirjoittaja Ushva »

Luulen että Hopea se siellä pomoilee niin ettei Oiva onnistu polkemaan. Pitää kokeilla tuota kahteen parveen jakamista.
Vastaa Viestiin