TERAMUNA!!

kun kana sairastaa...

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Vastaa Viestiin
ann75

TERAMUNA!!

Viesti Kirjoittaja ann75 »

:sad10:

Joku klaara kotkoista on pukannut tera-kokoisen munan tänään, pituutta 7,5 ja leveyttäkin 5 senttiä,paino 101 grammaa, muiden munat 70 gramman molemmin puolin. Kaksi kertaa normaalin kokoinen, millähän on saanut ulos sen??

Mutta ei siinä vielä kaikki, kolme munaa oli pesässä tänään eli kaikki kolme munineet. Nyt sitten illalla (ysin aikaan) yksi oli vaisuna, turkki isona pörhöllään ja epäilin jo aihetta akuuttiin laihikseen, kun oli pari kertaa muiden kokoisen näköinen. Sitten punnersi mökkiin ja ajattelin että syömäänkö meni, mutta saman tien luikautti keltuaisen, valkuaisen ja sellaisen suolenpätkän näköisen siihen ennen kuin ehti edes pesään. Eli tuo "makkara ilman sisuksia" oli kuori (se oli varmaan 15 cm pitkä) ja tuplamunaa väänsi tämä kotko tälle päivälle. Sen jälkeen oli vielä vaisuna, haukkas kyllä voikukanlehteä, muttei tapellut siitä, antoi kavereiden touhuta. Silmät painuu kiinni seisaaltaan eli aika lopussa (no olisin mäkin jos kaksosia pukkaisin pihalle)

Laitanko kaikki laihikselle ettei ainakaan tee isompia tää yksi (mä jotenkin oletan että on yksi ja sama kana, joka alkoi munimaan pari viikkoa kahden muun jälkeen). Tämän munat on vaaleampia, epätasalaatuisempia kuoreltaan ja olleet selkeästi isompia koko kuin muut.

Syövät kasvattajan sekoitusta, kastematoja, muurahaisenmunia, vihreetä, olen antanut myös piimässä ihan viidenviljan hiutaleita, kun piti saada kiertämään välillä itselläänkin.. Kastemadot ja piimä varmaan pois ainakin vähäksi aikaa?
ann75

Viesti Kirjoittaja ann75 »

no nyt näytti jo pirteämmältä, tuli tokana alas orreltakin katsomaan olisko evästä tarjolla. Yks ei viitsinyt tulla ollenkaan, kun ei kerta ollut käsissä mitään tuomisia. Vatsa sillä oli ruikulilla, mutta ei ehkä ihme, kun on ollut toinen muna tulossa, kaipa se rasittaa koko elimistöä ja on ehkä tukennut sieltä normaalia liikennettä..

Syö muuten etanoitakin innoissaan, lisäyksenä menuuseen vielä.. liharuokaa eli jätetään etanat kasvamaan rauhassa toistaiseksi.

Huh, kun tulee niin surulliseksi, jos joku kotkoista olis kipeenä, vaikka en niitä erotakaan toisistaan kuin korkeintaan luonteesta, on ne silti jo rakkaita ja ikävä tulis jos menis pölkylle jostain syystä.
Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4449
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

Voihan harmi :smt085 Sullahan on hybridejä? Niillä on valitettavan usein munintaongelmia. Johtuukohan se sitten äärimmilleen viritetystä jalostuksesta? Itse kokeilisin kyllä ruokavalion köyhdyttämistä valmisrehun määrää vähentämällä...Tiedätkö yhtään, että mitä se kasvattajan sekoitus pitää sisällään? Toisaalta voi olla nuorella kanalla jokin muninnan aloitukseen liittyvä häiriö, joka korjautuu ajan kanssa. Tässä oli samantyyppisestä puhetta http://www.munanetti.power-forums.com/j ... -t307.html
ann75

Viesti Kirjoittaja ann75 »

kiitos Hilta vastauksesta, laitan ne vaikka sitten kauralla köyhdytetylle valmismuonalle päiväksi pariksi ja katsotaan millaisia tuotoksia tulee.. Ja liharuuat (etanat ja kastemadot) vain noille muille, jos toi yksi on herkempi.

Onneksi näytti paremmalta jo illallakin, onhan ne aina munimisen jälkeen rauhallisempia, muulloin touhuaa ja haluaa aina herkkuja.
Mimmi

Viesti Kirjoittaja Mimmi »

Mä kyllä antaisin vähemmän valmismuonaa, siis rehua tms. Niissähän on usein keinotekoisesti munintaa ja munan kokoa lisääviä juttuja. Sen sijaan antaisin kyllä "pihasta" kaikkea, sillä sehän on kuitenkin luonnollisempaa ravintoa, eli etanat, madot, vihreää jne. Ja selkeästi eniten kauraa.
Vastaa Viestiin