"luksusta" ensin itselle ja sitten kanoille/järvisimpukkaa
Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko
"luksusta" ensin itselle ja sitten kanoille/järvisimpukkaa
hmm.. mies on reissussa, ostin kilon simpukoita ja keittelin valkoviinissä. ajatuksissa oli aamulla mennä kanalaan hakkaamaan vasaralla kuoret rikki kanoillle, mutta luin jonkun vanhan viestin, jossa kanat kuuluivat olevan varsin innoissaan myös simpukoista. taidan siis säästää muutaman.. yksin kun ei jaksa kaikkea syödä.. Aina kun on pitänyt hyvästä ruoasta, niin onpa mukaa että saa sitten jakaa sen kanojen kanssa.
Re: "luksusta" ensin itselle ja sitten kanoille
Kuulostaa kivalta, varmasti kanatkin arvostavat harvinaista herkkua!
järvisimpukkaa kanoille?
Tyhmä kysymys, mutten tosiaan tiedä simpukoista mitään :D
Mutta siis, voiko perus suomen järvissä eläviä simpukoita antaa kanoille? Siis itse sen simpukkaeläimen? Jos kyllä, mitä sille pitäisi ensiksi tehdä? Ja sopiiko järvisimpukan kuori pestynä, kuivattuja ja jauhettuna kanoille kalkiksi?
Mutta siis, voiko perus suomen järvissä eläviä simpukoita antaa kanoille? Siis itse sen simpukkaeläimen? Jos kyllä, mitä sille pitäisi ensiksi tehdä? Ja sopiiko järvisimpukan kuori pestynä, kuivattuja ja jauhettuna kanoille kalkiksi?
Re: järvisimpukkaa kanoille?
Hei!
Jostakin muistan lukeneeni, että entisaikaan murskattuja simpukankuoria on annettu kanoille ja nettikaupoissa näkyy olevan myynnissäkin grittiä, josta osa on murskattua simpukankuorta. Eiköhän kaikkein ekologisinta olisi, jos simpukankuoret saisi kerättyä lähijärvistä, keittäisi ne varmuuden vuoksi ja murskaisi omille kanoille, kaikenmaailman tuontitavaran sijaan
Meidän mökkijärvessä asui aikaisemmin piisami, jonka jäljiltä rannoilla oli paljon simpukankuoria. Nyt kun olisin niitä tarvinnut, niin piisamia ei enää olkaan... En kuitenkaan alkanut eläviä simpukoita keräämään järven pohjasta, tosin jos niitä keräisi, keittäisi ja tarjoaisi kanoille, niin saattaisi olla melkoista herkkuruokaa
Jos joku on kokeillut, niin kiva olisi kuulla miten kävi?
Jostakin muistan lukeneeni, että entisaikaan murskattuja simpukankuoria on annettu kanoille ja nettikaupoissa näkyy olevan myynnissäkin grittiä, josta osa on murskattua simpukankuorta. Eiköhän kaikkein ekologisinta olisi, jos simpukankuoret saisi kerättyä lähijärvistä, keittäisi ne varmuuden vuoksi ja murskaisi omille kanoille, kaikenmaailman tuontitavaran sijaan
Meidän mökkijärvessä asui aikaisemmin piisami, jonka jäljiltä rannoilla oli paljon simpukankuoria. Nyt kun olisin niitä tarvinnut, niin piisamia ei enää olkaan... En kuitenkaan alkanut eläviä simpukoita keräämään järven pohjasta, tosin jos niitä keräisi, keittäisi ja tarjoaisi kanoille, niin saattaisi olla melkoista herkkuruokaa
Jos joku on kokeillut, niin kiva olisi kuulla miten kävi?
Re: järvisimpukkaa kanoille?
Nyt olis ainakin meillä yllin kyllin simpukan kuoria Kokemäenjoen rannoilla.... mutta jostai kumman syystä ei houkuta kerätä Harjavallan nikkelivuoto syypää...