Meneekö haju läpi seinän?

lintulat, tarhat jne.

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

anha

Meneekö haju läpi seinän?

Viesti Kirjoittaja anha »

Siis kun ollaan nyt rakentamassa talvikanalaa ja on pyöritelty päässämme jo miljoonaa eri vaihtoehtoa ja päädytty että tehtäis kanala yhteen autotallirakennuksen huoneista. Autotallissa siis autotalliosio, varasto-osa (jossa mm. Jääkaapit , pakastimet ja kausivatteiden säilytys ym. Rojua), puuhahuone ja mahdollinen kanalahuone. Kaikkiin tiloihin omat ulko-ovet ja seinät eristetty. Nyt yhtäkkiä hoksasin aatella jotta meneekö se haju läpi??? Kestopehkua ei tuu ku talli eristetty hyvin ni mennään ihan lämmityksen turvin. Vielä ei oo tehty mitään peruuttamatonta ni ehtii vielä lennosta vaihtaa rakennussuunnitelmia.
Mikka

Re: Meneekö haju läpi seinän?

Viesti Kirjoittaja Mikka »

Tuskin menee jos ne väliseinät on tosiaan hyvin eristetty. Jos ilma menee niin menee hajukin :smt025
Aberkios

Re: Meneekö haju läpi seinän?

Viesti Kirjoittaja Aberkios »

Asiaan vaikuttaa se, kuinka hyvin saman arvoiset tilat; puuhailuhuone, varastotila ja varastotilasta kanalaksi muutettava huone on osastoitu. Miten ilmastointi on järjestetty? Onko koneellista poistoa? Jne. Normaalisti, jos koneellinen poisto on, se on vain autotallissa. Muissa tiloissa on luonnollinen ilmanvaihto, siis jos sitä ylipäätään on. Jos koneellinen poisto jossakin tilassa on, siihen suuntaan tapahtuu ilman virtausta. Miten paljon sitä tapahtuu, riippuu rakenteiden tiiviydestä.
anha

Re: Meneekö haju läpi seinän?

Viesti Kirjoittaja anha »

Noh, ei oo koneellista ilmanvaihtoa autotallirakennuksessa joten se ei nyt sitte ainakaan ime hajuja läpi seinien. Seinät eristetty niin jotta erillisiä tiloja voi halutessaan pitää kylmänä tai lämpimänä. Joku semmonen rupeli-systeemi tulee kanalan ilmanvaihtorööriin... jospa ne hajut ei kovin kulkeutus seinien läpitte. Siivoilen muuteski päivittäin ni shittikään ei sitte loputtomiin loju lattialla.
Vastaa Viestiin