VAROITUS: Isopunaheltta 1 P Mure

kysymyksiä ja vinkkejä kanojen ruokinnasta

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Vastaa Viestiin
Nina

VAROITUS: Isopunaheltta 1 P Mure

Viesti Kirjoittaja Nina »

Meillä ja monella muulla fasaaninkasvattajilla on ollut selittämättömiä fasaaninpoikasten kuolemia. Alkuun linnut soivät hyvin, mutta runsaan viikon ikäisinä alkoivat saada outoja oireita. Tärisivät, kävelivät takaperin ja eivät alkaneet lentämään. Sitten alkoivat kuolemaan. Meillä on nyt kuollut 80 % poikasista. Eviraan lähetettiin muutama lintu avattavaksi.

Nyt on löytynyt syy, otsikossa mainittu rehu. Ilmeisesti yhdessä erässä on jäänyt kaikki vitamiinit ja kivennäisaineet laittamatta, joten linnut eivät ole saaneet mitään tarvitsemaansa. Linnut kärsivät keskushermostollisista oireista. Kyseinen rehu on nyt myyntikiellossa, Evira on selvittänyt asiaa.

Eli jos on vastaavaa tapahtunut, vaihda äkkiä ruoka johonkin muuhun! Meillä on jäljellä muutama kymmenen lintua, saa nähdä, tuliko apu niille liian myöhään :smt010

Evirasta tai Suomen Rehusta otetaan yhtettä kaikkiin rehua ostaneisiin (meillä tämä ainakin oli tilaustavaraa, joten yhteystiedot on myyjällä).
_delila_

Re: VAROITUS: Isopunaheltta 1 P Mure

Viesti Kirjoittaja _delila_ »

Iik! Olisiko siulla tietoa erän numerosta? Ollaan ostettu kyseistä rehua pari viikkoa sitten ja tänään annoin eka kerran vastakuoriutuneille kalkkuvauvoille. Haluaisin varmistaa ettei meillä ole sitä. On yksittäinen säkki joten meidän yhteystietoja ei myyjällä ole... Ja tietenkin tulee nämä pyhät just sopivaan aikaan...
Nina

Re: VAROITUS: Isopunaheltta 1 P Mure

Viesti Kirjoittaja Nina »

Varsinaista eränumeroa en säkeistä löytänyt, mutta valmistuspäivä on 16.5.2013 ja parasta ennen 12.11.2013.
_delila_

Re: VAROITUS: Isopunaheltta 1 P Mure

Viesti Kirjoittaja _delila_ »

Kiitos siulle kovasti. Meidän pussukka ei ollut onneksi kyseistä erää. Näytti tosin olleen päiväyskin jo umpeutunut maaliskuussa mut nyt vasta huomasin. Ja pari viikkoa sitten ostettiin! Mrr, täytyypä olla tarkempi kun ensi kerralla käy rehuostoksilla... Mut kiitos vielä ja hauskaa juhannusta. Toivottavasti siun jäljellejääneet tipuset kasvaa hyväkuntoisiksi aikuisiksi ja saat asianmukaisen korvauksen huonosta rehusta.
Vastaa Viestiin