Omatekoinen haudontakone on tehty seuraavan reseptin mukaan: styroxinen kylmälaukku, johon liimasin kuumaliimalla lasisen lautasen ikkunaksi. Pohjalle laitoin muovisen astian, johon laitoin turvetta, jonka toivon antavan kosteutta. Koska kosteus ei tuntunut nousevan tarpeeksi korkeaksi lirautin vettä myös kylmälaukun pohjalle. Turvelaatikon päälle laitoin korin, johon olisi tarkoitus laittaa siitosmunat. Lämmön lähteenä on suolalampusta irroitettu 15 W lamppu, jonka pistin hammastikuilla seinään kiinni. Sen lisäksi kylmälaukkuun on painettu pieniä reikiä. Lämmön ja kosteuden seuraamista varten on kaksi lämpö/kosteusmittaria, yksi kosteusmittari ja kinkunpaistomittari on työnnetty laatikon läpi.
Oppia konehaudontaan on tietysti haettu ahkerasti täältä munanetin sivuilta. Kauhutarinoista on yritetty hakea oppia ja hyvin menneistä tarinoista ollaan iloitti onnistujien kanssa. Oma projekti kauhistuttaa ja tavoitteeksi on asetettu kaksi tomeraa tipua kymmenestä munasta. Silloin he eivät olisi ihan yksinäisiä. Kuusi tipua kymmenestä olisi nappisuoritus. Itku pääsee (ainakin lapsilta), jos yhtään tipua ei tule.
Tämän hetken tilanne on seuraava: Mimmi on lähettänyt 10 kpl Alhon siitosmuna postin kautta. Munat ovat Eurasta lähteneet ja ovat saapuneet eilen illalla Tampereelle. Nyt odottelemme munien saapumista tänään tai huomenna. Hautomakoneen lämpöä ja kosteutta ollaan säädetty viikon verran ja kosteutta pitäisi saada vielä vähän nostettua. Tänään laitoin koneeseen vielä uuden tiskirätin reunalle, niin että rätin reuna imee vettä kylmälaukun pohjalta.
Nyt sitten vain ihmetellään mitenkäs niitä munia käänneltiin haudonnan aikana. Täälläkin on vähän ristiriitaisia ohjeita ja niiden pohjalta ajattelin seuraavaa rytmiä: 3 krt/vrk ja aina 180 astetta kerralla. Viisaammat saa antaa vinkkejä.
Terveisin, MATAMI
PS. Pitää vielä hymiöistä laittaa tämä kuva
![:smt021](./images/smilies/021.gif)