Omien munien kohoaminen?
Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri
Omien munien kohoaminen?
Onko muilla ollut vastaavia ongelmia? Meillä omista munista tehdyt pannukakut, kuivakakut, kääretortut ym. kohoaa huonosti. Ja leipomassa on siis kaksi keittiöalan ihmistä, joten taidoista ei ole homma kiinni. Munavaahdosta tulee kyllä paksua, ja maku on mainio, mutta kohoaminen vaisua.
Re: Omien munien kohoaminen?
Oisko munan iällä jotain tekemistä tämän kanssa? Olettaisin, että ihan tuoreet munat eivät "toimi" kunnolla eli koita vaikka yli kolme viikkoa vanhoja munia josko toimisivat paremmin. Tämä siis vain arvailua, kerro miten kävi.
Re: Omien munien kohoaminen?
Tossa voisi olla perää. Alkuun tätä ongelmaa, ei ollut, kun munat olivat sen 2 viikkoa vanhoja. Nyt viimeaikoina munat on olleet 1-2 päivää vanhoja, joten saattaisi ollakin tuossa se vika.... Pistetään seurantaan. =)
Re: Omien munien kohoaminen?
Ainakin 10 päivää tarttis olla munilla ikää leivonnassa
Tota tuoreempia mä en edes jaksa vatkata. kun vatkautuvat mun mielestä hieman huonosti...

Re: Omien munien kohoaminen?
Kyllä tässä perää on, uskottava se on =) Tuore muna, ei ole hyvä muna, jos leivontaan käyttää =D
Re: Omien munien kohoaminen?
Tässä vähän asiaa tuoreista munista
http://yle.fi/alueet/lahti/2010/06/tart ... 62809.html
Otsikko saattaa vetää harhaan
http://polkkapossu.blogspot.com/2009/01 ... alaan.html
ja vielä yksi
http://igs.kirjastot.fi/iGS/kysymykset/ ... Kananmunat
http://yle.fi/alueet/lahti/2010/06/tart ... 62809.html
Otsikko saattaa vetää harhaan

http://polkkapossu.blogspot.com/2009/01 ... alaan.html
ja vielä yksi
http://igs.kirjastot.fi/iGS/kysymykset/ ... Kananmunat

Kakku lösähtää uunissa?
Onko hajua kenelläkään, miksi mulla kakut lyhistyy paistamisen loppuvaiheessa? Ennen ei oo ollu tätä ongelmaa kun oon käyttänyt kaupan munia, ja nytkin leivon ihan samalla tavalla ja samoja aineksia käyttäen, ainoa muutos on omien kanojen munat. Toinen vaihtoehto on, että uunissa on vikaa, mutta kun sekin on pari vuotta vanha kapistus...
Re: Kakku lösähtää uunissa?
Lämmöistä toi saattas olla kiinni. Jostain syystä laskee lämpö äkisti uunissa. Ei kai mukulat käy avaamassa uunia loppuvaiheessa?
Re: Kakku lösähtää uunissa?
Ei ole kukaan aukonut uuninluukkua kun lapsetkin on sen ikäisiä, ettei ne siihen kykene. En kyllä ymmärrä mistä tässä on kyse, koska välillä kakut onnistuu aivan hyvin ja sitten taas ei...
Re: Kakku lösähtää uunissa?
Itse kuulin sellaistakin että jauhojen laatu voi vaihdella ja kakkuun pitäisi laittaa hieman enemmän
huonompi laatuisia jauhoja.
huonompi laatuisia jauhoja.
Re: Kakku lösähtää uunissa?
Oletko käyttänyt tuoreita munia? Viikon vanhat munat vaahoutuvat paremmin voi olla että vaahto ei ole tuoreista munista tehtynä tarpeeksi jämäkkää
Sekulikanoja, vuohia, koiria ja kissoja.
The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of (moral) crisis. D. Alighieri
The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of (moral) crisis. D. Alighieri
Re: Kakku lösähtää uunissa?
Kiitos, tuo voi olla ratkaisu tähän ongelmaan. Välillä olen käyttänyt tuoreita munia ja välillä vanhempia.
Re: Omien munien kohoaminen?
Olen huomannut ja kuullut että mitä vanhempi muna niin sitä parremmin onnistuu vaahdotettavissa leivonnaisissa. Kaupanmunillakin olen kuullut että kun odottaa että päiväys menee niin sitten onnistuu parhaiten
.

Re: Omien munien kohoaminen?
Meillä on loppukesästä asti eletty omien munien varassa kun ensimmäiset kanat alkoivat munimaan ja sen jälkeen en ole leivontaan käyttänyt muita kuin omia munia. Ja vasta n.kk sitten kuulin ettei tuoreita munia muka voisi leivontaan käyttää. En ole huomannut mitään eroa kohoamisessa ja leivon aika paljon. Tuoreista munista on leivottu niin täytekakut kuin pannukakutkin ja mainiosti toimii. Olin ihan yllättynyt kun kuulin ettei niitä muka voisi käyttää. Olen ymmärtänyt että tuoreissa munissa on paljon vettä, sen takia ne paistettaessakin rätisevät pannulla enemmän kuin vanhemmat munat. Mutta tosiaan itse en ole leivonnassa huomannut mitään eroa kaupan muniin, vaikka usein leivon 1-2vrk vanhoista munista.
Re: Omien munien kohoaminen?
Sama täällä. Kohoaa jopa paremmin kuin kaupan munat. Välillä on saanu olla ihmeissään, kun tuoreista munista leipoo kakkuja tai paistaa pannaria niin tuppaavat kohoamaan vähän liikaakinSannaKle kirjoitti:Meillä on loppukesästä asti eletty omien munien varassa kun ensimmäiset kanat alkoivat munimaan ja sen jälkeen en ole leivontaan käyttänyt muita kuin omia munia. Ja vasta n.kk sitten kuulin ettei tuoreita munia muka voisi leivontaan käyttää. En ole huomannut mitään eroa kohoamisessa ja leivon aika paljon. Tuoreista munista on leivottu niin täytekakut kuin pannukakutkin ja mainiosti toimii. Olin ihan yllättynyt kun kuulin ettei niitä muka voisi käyttää. Olen ymmärtänyt että tuoreissa munissa on paljon vettä, sen takia ne paistettaessakin rätisevät pannulla enemmän kuin vanhemmat munat. Mutta tosiaan itse en ole leivonnassa huomannut mitään eroa kaupan muniin, vaikka usein leivon 1-2vrk vanhoista munista.
