Millan ongelma

kun kana sairastaa...

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Vastaa Viestiin
Avatar
mimmu
sussex
Viestit: 601
Liittynyt: 06 Touko 2007, 12:59
Paikkakunta: Etelä-Savo/Sulkava

Millan ongelma

Viesti Kirjoittaja mimmu »

Milla on kaksi vuotias olisiko hy-line, niin sen vatsa on iso ja pehmeä :smt017
Kakka tulee normaalisti, syö ja juo sekä liikkuu. Muninnan on lopettanut pari kk sitten ja sulkasato oli jonkinlainen. Sen jälkeen sen vatsa alkoi suurentua :smt009
Pyllyn tarkastin ei punoitusta vain höyhenet vatsan seudulta poissa.
Käy pesässä ihan kuin yrittäen tehdä munaa muttei vaan tule ja tulee sitten muiden joukkoon ja tepastelee ulkona toisten joukossa. On antanut kukon polkea eikä arista mitään, vaan se vatsa on vaan niin iso pehmeä.

Olisiko mahdollisesti niin iso muna tulossa ja jäänyt "jumiin" tms. eli mikä vikana.
Kävelee välillä kuin olisi kakat housuissa reppana.

Aiemmin Riinalla oli ongelmia ja munajohdin tulehdus johon sitten menehtyi :smt022 , mutta Millalla ei ole samanlaisia vikoja ei laihtumista tms.:-k

Eli mikä olisi keino millä helpottaa Millan oloa. On ollut tosi hyvä munija sekä ainoa ruskea kana joten ei olisi mukava luopua jos jokin keino löytyisi.

Jään odottamaan neuvoja, kiitosta :smt006
(laitanko kuvan, niin näkisi miltä se vatsa näyttää)
mummo ja kanaset :biggrin:
annemari

Re: Millan ongelma

Viesti Kirjoittaja annemari »

Voi Millaa !! Jos se olisi nisäkäs, niin raskauden oireet melkein väittäisin :smt002 No,tämä ei ole naurunasia.

ulkomaiselta keskusteufoorumilta löysin seuraavaa:

" I had two hens fall ill with this same weird ailment a few months back--distended abdomens (which felt like fluid, not solid tissue, to the touch), runny poops and dirty vent feathers, drinking lots of water. I took them to my vet and it kinda mystified him, as well. He finally gave me some Lasix (a diuretic) and Baytril (antibiotic) to give them, he also gave them a Lasix & Baytril injection as well. They pooped water like mad as the Lasix worked to reduce the fluid build up. They SLOWLY improved and while the large abdomen did not fully go away, they were perking around and eating normally. Both were older hens"

Eli nestettä kertynyt vatsaan, ja eläinlääkäri antanut nesteenpoistolääkettä ja antibioottia. Tämän jälkeen kan alkanut kakkaamaan vettä paljon, ja parantunut hitaasti. Suurentunut vatsa ei ollut koskaan kunnolla palautunut, ja nämä olleet vanhempia kanoja.

Sama henkilö kirjoittaa toisesta kokemuksesta:

"I had another hen who developed the same symptoms about three weeks after the first two, so we took her to the vet and got the same treatment for her. She started to improve greatly, and then suddenly died. :( She was only 2 years old and had been as healthy as a horse."

Eli 2 vuotias kana sairastunut kolme viikkoa noiden kahden edelisen jälkeen, ja ollut aina terve. Nyt samat oireet, sama hoito ja ensin parantunut hyvin, ja sitten yht´äkkiä kuollut.

Eläinlääkäri oli epäilyt, että kanat on syöneet jotain ehkä myrkyllistä, tai pilantunutta, ja niiden vatsaan on tullut bakteeritulehus joka on aiheuttanut nesteen kertymisen. Tuossa jutussa tämä henklö kertoo, että kanan kakka oli ollut vetelää ja sen perä oli sotkeentunut löysästä kakasta. Onko Mimmun kanalla ollut semmosita oiretta ? Auttaisikohan maitohappobakteerijauhe tai vaikka hiilitabletit ??
Avatar
mimmu
sussex
Viestit: 601
Liittynyt: 06 Touko 2007, 12:59
Paikkakunta: Etelä-Savo/Sulkava

Re: Millan ongelma

Viesti Kirjoittaja mimmu »

Kiitos vastauksesta Annemari :smt006
Eilen siirsin Millan erilleen kun en uskaltanut sitä muiden joukossa pitää, jos mikä on ettei tartu :smt017
Annoin Millalle maitohappobakteeria kun ei tähän hätään nyt muuta ole kun on viikonloppu.
Ensin se kyhötti lattialla ja lopulta ajattelin sen sittenkin päästää muiden joukkoon.
Siitä se säntäsi kiireesti kanalaan ja heti ensimmäisenä pesään jossa se ruikutti surkeana josta kukko sitten heti vahtiin alhaalle josko Milla munisi :-s No ei tullunna munaa.
Siellä se jonkin aikaa oli ja tuli ulos muiden joukkoon sekä söi ja joi normaalisti. Kun kukko lähti kauemmaksi, niin lähti juosten mukaan ja mennessään tuli iso "pieru suihke" eli ihan juoksemalla kakka. Yritin katsoa tulisiko lisää mutta jatkoi matkaansa puutarhaan. Muuten kakka on ollut normaalia.
Ulkoillut päivällä ja nyt tarhassa olelee muiden kanssa.
Vatsa on pömpöttänyt mutten ole katsonut sitä että rauhottuisi ja annan jos ei mitään kummosempaa tule illalla niin aamusta uuden maitohappobakteeri tropin :smt045
Toivotaan että Millan tervehtyisi :smt023 ja sen verran ruokailusta ettei ole saanut myrkkyjä mistään sekä uskoisin että ruoka ei ole pilaantunutta kun vaihdan joka aamu uuden ruoan ja iltapäivällä otan pois jolloin on vain rehut, kalkki ja jyvät, koska nyt on niin lämmintä että kaikki pilaantuisi jos seisoisi tunteja lämpimässä.
Onko sinulla - kellään hyviä ruokareseptiä näin helteellä annettavaksi jos vaikka on jostakin puutetta :smt017 .

Kiitosta ja toivotaan että huomenna on parempi päivä :smt007
Vastaa Viestiin