Olen hankkimassa haudontakonetta, mutta on vaikeaa päättää, mikä olisi hyvä. Tarvitsisin täysautomaatin ja siihen voisi mahtua noin 20 - 50 kananmunaa. Haudottaisin sillä tietysti myös muita munia .
Koneen pitäisi olla toimintavarma ja sellainen, että aloittelijankin on helppo onnistua. Mitä suosittelette?
RCOM:in täysautomaattikoneet on ihan huippu vehkeitä. Et varmasti epäonnistu ja varmasti onnistuu kun noudattaa hautomiseen liittyviä ohjeita. Koneita saa www.hautomakone.fi. Itse aloitin haudottelun RCOM:in King surolla. Onnistumisprosentti oli 90%.
Tuo rcom 20 täysautomaatti on minulla käytössä, ja parhaillaankin hurisee. Mitään ongelmia sen kanssa ei ole ikinä ollut, ja haudonta on aina onnistunut lähes 100%sesti. Muutamia munia on mennyt kesken, mutta sehän ei välttämättä johdu koneesta. Kone säätää itse kosteuden ja lämpötilan asetusten mukaan, ja siinä on kaksi tehokasta tuuletinta. Kosteus pysyy hyvin tasaisena, ja kone hälyttää jos siitä loppuu vesi. Kun kannen avaa, moottori sammuu automaattisesti. Siinä on siirrettävät väliseinät, jolloin siinä voi hautoa eri kokoisia munia. Munia sopii koneeseen reilut 20, parhailaan minulla oli 24 silkin ja kääpiökochininmunaa kerrallaan. Kääntölaite on idioottivarma, ja kone soittaa hauskan laulun aina, kun munat kääntyy. Hintaa sillä kyllä on, mutta noin varmaksi koneeksi en pidä sitä edes kovin kalliina. En voi kuin suositella lämpimästi !!!
52% ja 37.7 - 38.2 ja ekan reiän imestyttyä olen kosteuden nostanut tappiin, eli 70%:iin. Paitsi viimeksi oli yksi tipu jo yllättäen kuoriutunut ennenkuin kosteuden nostin niin silti kaikki loputkin kuoriutuivat hienosti.
Mulla on nyt kokemusta automaattikoneesta ja manuaalikoneesta,on totta että rcom on hyvä kone muttakun siinä on niin hieno tekniikka octagoniin verrattuna
että huolto näyttäis olevan koreassa asti,octagonin saa kuntoon "kyläsepät"on niin yksinkertainen kone,mulla on ollu välillä ongelmia rcomissa koskeuksien kanssa,välillä kosteutta hoidetaan siinäkin manuaalisesti,tiskiräteillä ja vesikipoilla.Vasta yksi kuoriutuminen on takana octagonilla mutta kosteus ja lämpö pysyy hyvin kohdallaan.mulla on nyt kaksi octacon konetta ja yksi rcom.
No nysse tuli! Näyttää tosi pätevältä . Vähän niinkuin lituskainen leipäkone! Mites jos mä laitan siihen kaikki kaksi kalkunmunaani ja sitten täytän lopputilan kananmunilla ja sitten kun kanat alkaa kuoriutua, mä nostan kosteutta kuoriutumisen ajaksi ja lasken sitten taas normaaliksi. Mitä tapahtuu niille kalkunmunille tai munille, jotka on lisätty myöhemmin koneeseen? Hukkuuko ne alkiot kuoriinsa?
anssiu kirjoitti:Itse haudoin King Surolla : Kosteus 55 % Lämpö 37.7 . Kuoriutumisen ajaksi 70- 80 % kosteutta
Minulla on ollut King Suro reilun vuoden ja nyt on kuudes satsi sisällä. Ensimmäisen satsin tein tehdasasetuksilla. Sitten nostin lämpötilan +37,8 ja kosteus pyörii 55 - 60%.
Sen jälkeen on kuoriutunut terhakkaampia tipuja ja kuorituminen on ollut n. 90%. Kone on helppo, kun hieman ensin harjoittelee ja lukee ohjeet kolmeen kertaan ja sitten aina uudelleen ennen uuden satsin laittoa koneeseen.
Ilmareiän olen pitänyt auki koko haudonnan ajan.