Viirulla haava nokassa...

juttuja muista linnuista kuin kanoista

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Vastaa Viestiin
Skuukkeli

Viirulla haava nokassa...

Viesti Kirjoittaja Skuukkeli »

No nyt ne on ottanut matsia, kun se nyrkkeilymatsi peruttiin, niin nää reikäpäät päätti rei´ittää yhden kavereistaan. Sillä on nokan ylälaidassa pieni vekki, josta tulee vähän verta, nuppineulanpään kokoinen veripisara. :smt009 Voi toki olla niinkin, että se on itse itsensä telonut siihen verkkoon. :smt018
Putsattiin se haava ja lintunen oli aikalailla eri mieltä tästä toimenpiteestä. :smt003 Kait se ihan elinvoimainen on, kun pisti hanttiin aika paljon.

Onko noi viirut niin "raadollisia", että ne nokkii jonkun hengiltä, jos siinä on jotain kosmeettista vikaa?
Pitäiskö se eristää? Päällisin puolin se lintu näyttää ihan kunnossa olevalta, mutta eipä tuo kertonut minkälaisia muita traumoja sillä on.
Jos siellä on aamulla vastassa raato niin, sitten olen syyllinen laiminlyöntiin... :smt022
Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4450
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: Viirulla haava nokassa...

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

Vaikuttaa niin pieneltä haavalta ja aiheutuneen juuri siitä "reikäpään" survomisesta häkkiä vasten, että paranee varmaan oikein hyvin ihan ilman eristystäkin. Niillä on semmoinen tyyli, että rymyävät häkkiä vasten etsien ulospääsyä.
Xaus

Verta nokan juuressa (viiru)

Viesti Kirjoittaja Xaus »

Eilen hakemallani viirukanalla näin tänään verta nokan pielessä. Näyttää hieman kuivahtaneelta jo. Vähän se kyhjöttää ja kukko sitä pari kertaa taisi nokkaistakin, kun vastatusten olivat. :smt011 Pitääkö se eristää? Vai vielä hieman seurailla, miten kehittyy?
Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4450
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: Verta nokan juuressa (viiru)

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

Onnea viirulaisista! Ovatko ne verkkohäkissä? Jos ovat, niin niillä on ihmetapa kulkea seiniviertä ja yrittää survoutua jokaikisestä verkonsilmän reiästä ulos. Nokan seudun haavat tulevat juuri siitä syystä. Paranevat yleensä hyvin ihan itsekseen, mutta toki voi putsata ja tarkkailla, ettei kukaan keksi ruveta nokkimaan.
Vastaa Viestiin