vihdoinkin kanoja!

yleistä jutustelua

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Ushva

Viesti Kirjoittaja Ushva »

Vähän jotain iloistakin uutista välillä: Nyt ainakin kolme kanaa jo munii kun on kolmeakin munaa tullu päivässä.
Meillä lapset rakastaa sitä kun saavat käydä etsimässä munat pesistä, tänään toinen poika oli niin onnellinen kun oli KAKSI munaa samassa pesässä. "Äiti, joku kana oli muninut kaksi munaa!"
Yksi päivä toinen pojista tuli innoissaan sisälle ja selitti että kana istui siellä pesässä munimassa. Kysyin että mikä kana se oli niin poika tuumasi että "no, se lyhyt kana" :smt003
Sylvia saattaa istua puolikin päivää pesässä munan päällä, tarkoittaakohan se sitä että sillä olis jonkunlaista hautomisvaistoa olemassa?
Mimmi

Viesti Kirjoittaja Mimmi »

Ushva kirjoitti:Sylvia saattaa istua puolikin päivää pesässä munan päällä, tarkoittaakohan se sitä että sillä olis jonkunlaista hautomisvaistoa olemassa?
:smt003 :smt005 Mitähän tuohon sanois.. Villi veikkaus on, että niillä kanoilla on PALJON hautomisviettiä.. :smt002 :smt005
Ushva

Viesti Kirjoittaja Ushva »

Nyt on Sylvia hautonut jo sunnuntaista asti, saapa nähä miten tässä käy! Oon laittanut nyt kahtena päivänä muidenkin kanojen munat sille ja se on heti ottanut ne hellään huomaansa. Vieläkö voin huomenna laittaa munia vai onko jo liian myöhäistä?
Mimmi

Viesti Kirjoittaja Mimmi »

Ja täältähän se haudontauutinen löytyi, on tosiaan mennyt ihan ohi!

Munia voi yleensä laittaa kanan alle korkeintaan kolmen päivän ajan, sillä tipujen olisi hyvä kuoriutua saman ajan sisällä, niin emo malttaa hautoa loppuun. Kolmen päivän ikäisiä ensimmäisiä tipuja emon täytyy jo yleensä lähteä opettamaan syömään ja juomaan ja silloin helposti loput munat jäävät hautomatta. (Tätä voi estää syöttämällä emoa ja tipuja pesään säännöllisesti.)

Toivottavasti Hopea on osannut asiansa ja pääset tipu-tädiksi! :smt003

Muoks; vielä sen verran jatkon varalle, että parempi tapa on siis antaa emon hautoa vaikka yhtä munaa ja kerätä ja merkitä siitosmunat ihan rauhassa. Sitten kerralla vaihtaa yhden munan tilalle koko satsin.
Ushva

Viesti Kirjoittaja Ushva »

No tietysti, miksi en tajunnut tuolla tavalla tehä? ](*,)
Toivottavasti tulee ees jokunen tipu!
Mimmi

Viesti Kirjoittaja Mimmi »

Tulee niistä! Niitä vaan sit kuoriutuu muutamana eri päivänä. Hyvä siitä tulee!
Vastaa Viestiin