Tehotuotettu broileri ärsyttää. Mielessä on käynyt alkaa kasvattaa ns. Free range kanoja lihaksi. Broilerin kasvatuksesta olen lueskellut, mutta onko kanauntuvikotkin yhtä herkkiä olosuhteille ja sairastelulle? Onko ilmankosteuden ja lämpötilan suhteen myös tarkkaa?
Meiltä on siis vapautumassa vanha navetta lehmiltä. Haaveena on eettisempi kananliha, tällä ei elantoa ole tarkoitus saada mutta myös myynti esim. Reko-ryhmien kautta kiinnostaa oman käytön lisäksi.
Byrokratiaa on ilmeisesti aika paljon. Olen ajatellut että teurastus ja lihanleikkuu hoituisi teurastamossa ja myynti itse. Ja kerralla ei todellakaan olisi tarkoitus olla tuhansia kanoja vaan max. 100-200 tai jopa huomattavasti vähemmän. Tämä on vielä haaveilun asteella ja todennäköisesti tälläisessä mittakaavassa ei taloudellisesti kannattavaa laisinkaan?
Kanojen kasvatus lihaksi
Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko
Re: Kanojen kasvatus lihaksi
Onko asia edennyt? Kysyy utelias