Ankan teurastus
Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko
Re: Ankan teurastus
No niin, nyt se on meilläkin tehty. Elämäni ensimmäinen ankka teurastettu, onneksi mun kaveri sekä mun isä tuli avuksi. Mulle jäikin siinä sit vaan katselijan rooli Melko rasvainen ankka oli, ja nylkemisen jälkeen painoa naaraalla oli n. 1,8kg. Nyt pitäiskin sit alkaa jotain ruokaohjeita etsimään.. Jos on hyvää, niin ensi kesänä sit enemmän ankkoja pihalle Toivottavasti vaan nuo jäljelle jääneet kolme ankkaa, Ässä ja naiset, saavat hommat toimimaan ja saadaan poikasia.
Re: Ankan teurastus
Tuota kun ankka teurastetaan niin nypitäänkö höyhenet pois kun suolet on sisällä vai suolestuksen jälkeen?
Kumpi on helpompi? Millaiset pihdit olisi hyvät tuppien nyppimiseen lopuksi?
Kumpi on helpompi? Millaiset pihdit olisi hyvät tuppien nyppimiseen lopuksi?
Re: Ankan teurastus
Ahaa, mä olen kanat ja kalkkunat ensin suolestanut ja sitten nylkenyt.
Metsästäjä opettanut linnun siivoamisen joten sillä teen vähän eri tavalla ilmeisesti
Kiitos siimis
Metsästäjä opettanut linnun siivoamisen joten sillä teen vähän eri tavalla ilmeisesti
Kiitos siimis
Re: Ankan teurastus
Se on riistan kanssa vähän eri asia, kun ne on ammuttu. Silloin on kiire saada ne todennäköisesti vahingoittuneet sisälmykset ulos pois lihaa pilaamasta. Mutta kun on teurastettu kaula katkaisemalla, niin ruho on silloin veretön ja sisuskalut ehjät eikä suolistobakteerit pääse lihaan. Silloin saa siistimpää jälkeä kun ottaa rauhassa ensin höyhenet pois päältä ja vasta sitten sisukset.
Re: Ankan teurastus
ja ehottomasti vaan nyppimällä jos jaksaa. Se palkitsee sitten ruokapöydässä :D
Re: Ankan teurastus
Tää on ollut tosi hyödyllinen keskusteluaihe! Kiitos olipa hyvä lukea tämä. Täytyy kokeilla jos joskus laitan ankan pataan, etten nylje koska tykkään nahasta
Re: Ankan teurastus
Kyllä ja tärkein juttu on se, että liha maistuu paremmalle. Siis ankanrasvahan on gourmee tuote. Se kun valelee lihaa paiston aikana niin mikään pussi tai rasvailu ei korvaa sitä aitoo nahkaa lihan päällä
Re: Ankan teurastus
Vielä kysymys, joka koskee aikaa ennen teurastusta. Oletteko ennen teurastusta pitäneet ankkoja jotenkin tietyllä "ruokavaliolla". Minulla ankat on päivät vapaana järvessä ja yöksi pistän häkkiin. Järvellä ollessaankin käyvät syömässä päivälläkin kauraa häkistään ja saavat kauraa myös illalla ja aamulla. Päivät kuitenkin syövät mitä järvestä löytävät.
Tuleeko ankat pitää pelkällä kauralla viime viikot? Tuoko tuo "luonnon ruoka" lihaan jotain makuja?
Millään en hennoisi ankkoja viimepäiviä pitää aitauksessa (aidattu osittain järveen), jossa pääsevät vain hieman uimaan ja kauraa syömään, kun ovat kesän saaneet mennä vapaasti...
Kiva jos joku osaisi vastata!
Tuleeko ankat pitää pelkällä kauralla viime viikot? Tuoko tuo "luonnon ruoka" lihaan jotain makuja?
Millään en hennoisi ankkoja viimepäiviä pitää aitauksessa (aidattu osittain järveen), jossa pääsevät vain hieman uimaan ja kauraa syömään, kun ovat kesän saaneet mennä vapaasti...
Kiva jos joku osaisi vastata!