Sivu 1/2

Vesivanerista

Lähetetty: 03 Elo 2010, 11:09
Kirjoittaja uusikananen
Onko kokemuksia vesivanerista kanalan seinämateriaalina, siis lähinnä pystyykö kalkitsemaan, vai variseeko pois saman tien??

Re: Vesivanerista

Lähetetty: 03 Elo 2010, 11:21
Kirjoittaja kaakatin
Kyllä se kalkki tuntuu pysyvän vesivanerissakin

Re: Vesivanerista

Lähetetty: 03 Elo 2010, 14:54
Kirjoittaja Karhurouva
Miksi se vesivaneri pitäisi kalkita, sehän on vesipestävä valmis pinta? Maali ei kuulemma ainakaan pysy, itse en ole kokeillut mitään pintakäsittelyä, siksi on just laitettu vesivaneria, että se pinta olisi valmiina.

Re: Vesivanerista

Lähetetty: 03 Elo 2010, 14:57
Kirjoittaja uusikananen
Lähinnä valoisuuden tähden, on niin pienet ikkunat, että tulee synkeä koppi... Tuo pestävyys on juuri se iso plussa muuten.

Re: Vesivanerista

Lähetetty: 03 Elo 2010, 20:39
Kirjoittaja HiltaHelikopteri
Minkä paksuista ja väristä vesivaneria uusikananen olet suunnitellut laittavasi? Ainakin sitä kuusimillistä on keltaisena (joo, ei ole kovin kaunis :smt047), mutta aika valoisa sillä tulee.
Meillä on katto, seinät ja karsinoiden seinien alaosat vesivaneria (eri vahvuisia ja eri värisiä), enkä ole edes suunnitellut niiden kalkitusta, koska siinä pesemisessäkin on ihan kivasti puuhaa :smt016

Re: Vesivanerista

Lähetetty: 15 Elo 2010, 14:49
Kirjoittaja uusikananen
Päädyttiin laittamaan sitä "heppatallin"keltaista, tuli ihan ok, jotenkin lämmin seinäväri... Kestääpä ainakin painepesurin ja mäntysuovan keväällä :smt001

Re: Vesivanerista

Lähetetty: 10 Joulu 2010, 22:15
Kirjoittaja kite
Meillä on tallin uudessa osassa kuusívaneria, eli vaaleaa puuta. Se on valoisa.

Kanalassa on kyllä sitä normi ruskeaa vielä... Mut osa kanoista asuu tuolla "uuden tallin" puolella (ja hevoset on tungettu vanhaan tallin osaan) :D Tietty :O

Mutta siis jos tuntee yhtään ketään rakennuspuolelta, niin ihan järkyttäviä hukkapaloja saatta löytää heidän kauttaan. Kannattaa kysellä.

Re: Vesivanerista

Lähetetty: 11 Joulu 2010, 07:15
Kirjoittaja Kalle
Taitaa muuten nyt tässä ketjussa mennä hieman eri vanerilaadut sekaisin.
Vesivaneri; kuumaliimattu pinnoittamaton vaneri. Helppo maalata.
Filmivaneri; muovipinnoitettu vaneri, yleensä keltaista tai tumman ruskeaa. Maali ei pysy kauaa. Joskus rakennusteollisuudessa muottivaneeriksikin tituleerattu.
Maatilavaneri; ohuehkoa filmipinnoitettua vaneria, toinen puoli keltaista ja toinen puoli ruskeata. Tarkoitettu katon alle tai sisätiloihin. Ei kestä sadevesiä.

Re: Vesivanerista

Lähetetty: 11 Joulu 2010, 16:50
Kirjoittaja annemari
Noin se minustakin menee, kuten Kalle sen esittää. Mutta osaatkos sanoa mitä semmoinen vaneri on, jossa toinen puoli on pinnoittamatonta ja toinen puoli keltainen ?? Semmositakin kun olen kaupoilla nähnyt

Re: Vesivanerista

Lähetetty: 11 Joulu 2010, 17:31
Kirjoittaja kaakatin
Tällaista ruskeapintaista vaneria olen pitänyt vesivanerina. :smt017 Tuon linkin mukaan olis sama asia kuin filmivaneri
http://kauppa.taloon.com/PublishedServi ... Groups=910
Pinnoittamaton on kuusi- tai koivuvanerina ja keltainen on maatalousvanerina. Olenko siis ihan hakoteillä.

Re: Vesivanerista

Lähetetty: 11 Joulu 2010, 23:15
Kirjoittaja HiltaHelikopteri
Vesivaneri taitaa olla semmoinen entinen tai vanhentunut nimike filmivanerille ;)

Re: Vesivanerista

Lähetetty: 12 Joulu 2010, 00:48
Kirjoittaja kite
Tuo meidän kuusivaneri on kyllä pinnoitettua... :shock:

Re: Vesivanerista

Lähetetty: 12 Joulu 2010, 15:16
Kirjoittaja viiriäiset
Sotkempa lusikkani tähänkin soppaan.....
Eli pelkkä vaneri joka on pinnoittamaton on minusta vaan vaneri.
Vesivaneria on se pinnoitettu ruskea jossa yleensä toinen puoli karhea (jos teet kanalaan lattiaa niin osta karheaa niin turve yms ei luisi siinä ja pysyt pystyssä)
Filmi tai maatalous vaneria on se jossa toinen puoli on keltainen ja toinen ruskea sekä pinta on liukas.

Karhennetussa vesivanerissa kalkitus pysyy mutta maatalous vanerissa ei pysy mikään ilman hiontaa (tai jos pysyy niin ei pitkään ja kolhusta rapisee pois)

Re: Vesivanerista

Lähetetty: 13 Joulu 2010, 12:29
Kirjoittaja Kalle
Niin siis vielä tuosta vesivanerista;
Vesivaneri; alkujaan kuumaliimattua, sittemmin fenolihartsiliimattuja. Ominaisuuksista paras oli kosteudenkestävyys. Eri puulaaduista ristiinliimattuja vanereita saatiin erilaisin ominaisuuksin. Paksuudet tuolta 3mm - 25 mm, paksumpiakin löytyy. Veneteollisuus aikanaan lanseerasi tuon vesivaneri nimikkeen. Siinä suhteessa Hilta oli oikeassa, nimike on vanha.
Filmivaneri; erilaisilla ns filmipinnoilla pinnoitettuja, pinnoitteet saattavat olla joko sileitä tai kuvioituja, käyttötarpeesta riippuen.
Maatilavaneri; 3 mm paksua, filmipinnoitettua ns II-luokan vaneria. Säänkestävyys laadusta johtuen huono.
Kuitenkin käyttötarpeesta riippuen; vesivaneri on aina ulkotiloissa pintakäsiteltävä, siis maalattava. Filmivaneri kestää sääolosuhteita melko hyvin, mutta leikkauspinnat on pintakäsiteltävä. Maatilavaneri, pintakäsittelystä huolimatta on kelvoton ulkotiloihin, vaatii aina vähintäänkin katon suojakseen.
Vanereita löytyy hyvinkin erilaisin pinnoittein, esim melamiinipinnoitettu on aika yleinen mm keittiökalusteissa.

Re: Vesivanerista

Lähetetty: 28 Maalis 2013, 18:45
Kirjoittaja kuukunanmuna
Kalle kirjoitti: Maatilavaneri; ohuehkoa filmipinnoitettua vaneria, toinen puoli keltaista ja toinen puoli ruskeata. Tarkoitettu katon alle tai sisätiloihin. Ei kestä sadevesiä.
Mitä maatilavaneri sitten kestää? Miten sille käy kanalassa, jos sen alareuna on ison osan vuotta hautautuneena kestopehkuun? Harsuuntuuko se jotenkin? Hinnaltaan se olisi vielä siedettävissä lukemissa, Mietin, mikä olisi paras seinämateriaali kanalaan, että olisi mahdollisimman vähän kanapunkeille ja muille inhotuksille sopivia kolosia tarjolla. Voiko/pitääkö vanerilevyjen saumat tilkkiä jollakin tai teipata ne, vai tuleeko liian tiivis?