Päätin minäkin alkaa kirjoittamaan tänne munanettiin omia mietteitä haudonnasta. Olen lukenutkin ahkerasti täältä haudontakokemuksista, ihan hyvää tietoa on löytynytkin. On hienoa, että löytyy tämmöinen paikka missä kanaihmiset voivat jakaa kokemuksiaan toisilleen.
Itselläni on ollut jo pitkään, ainakin pari vuotta haaveena saada omia maatiaiskanoja. Tällä hetkellä olen joutunut tyytymään hybridi-jalosteisiin, jotka kyllä munii todella hyvin...
Mutta jotain puuttuu: Kaikki näyttävät samanlaisilta. Miten niistä pystyy tunnistamaan yksilöt, kun kaikki näyttävät samanlaisilta? No minä en ainakaan tunnista yhtäkään, ne ovat vain pelkkiä kanoja minulle... Ei sen kummempaa. Muutenkin niiden käyttäytyminen on kanojen luontaisen käyttäytymisen vastaista.
Maatiaiskanoja olen haeskellut pitkäänkin. En vain ole löytänyt koskaan sopivan löheltä poikasia / kanoja. Sitten tajusin, että voisin itse haudottaa munat, niin voisin tilata niitä kauempaatakin. Noh tilasin haudontakoneenkin. Ja päätin, että täksi vuodeksi saan sitten omat maatiaiskanani, kun hienon koneenkin ostin.
![:smt002](./images/smilies/002.gif)
Ja heti tärppäsi Mimmillä oli myynnissä Alho kanan siitosmunia ja pitihän ne sitten tilata. Kiitoksia todella paljon!
![:smt002](./images/smilies/002.gif)
Vähän se tietenkin jännitti, kun en ollut saanut edes haudontakonetta. Olen lukenut, ettei siitosmunia tulisi säilyttää liian pitkään, muuten ei tule poikasia.
Haudontakone tuli ajallaan päivää ennen munia, joten ehdin virittää koneeni kuntoon. Lämpötilan sainkin nopeasti säädettyä kohdalleen. Kosteuden kanssa oli ongelmia aluksi. Ei meinannut nousta millään aluksi, mutta nyt pitäisi olla kunnossa. Ongelma oli siinä, että kokeilin kosteutta ilman munia, niin ei toiminut. Nyt kun laitoin munat, niin kosteus pomppasi pilviin. Piti pillin kanssa sitten vähentää vettä astioista. Nyt on vain yksi astia ja homma on ok.
Laitan tässä heti ensimmäisen kysymyksen lämpötilasta. Kun mittasin lämpötilan munien päältä lämpötila näytti 38,1 - 38,6 astetta. Munien pohjalla lämpötila oli taas 37,5 - 37,9. Onko hyvä haudontalämpötila? En tosiaankaan haluaisi pilata tätä satsia. Kiitoksia.