Paisti kukon kasvatus
Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri
Idätys on huippujuttu. katsos jyvässä ei ole C-vitamiinia. Mutta jo pieni idätys aika tekee jyvään C-vitamiinia ja muita aineita!!!
Minulla idätys tapahtuu näin. Liotan vuorokauden noin 5dl jyviä. Tämän jälkeen kaadan ne lävikköön. Lävikön peitän löyhästi joko muovipussilla (siis nakkaan päälle vain pakastepussin) tai raollaan olevalla kannella. Huuhtelen aina välillä ja pikkasen sekoitan.
Jyvät rupeaa käymään helposti jos liottaa liian kauan tai ahtaassa lasipurkissa. Ja jos on tiivis kansi homehtuvat ja jos ei kantta ollenkaan, niin päällimmäiset kuivaa.
Minulle on käytäntö opettanu tän parhaaksi tollasia pieniä määriä idättää.
Minä annan joka viikonloppu linnuile idätettyjä kauranjyviä. Ja laitan sitten uuden satsin tulemaan. Noin viikossa niihin tulee kunnon juuret ja 3cm pitkä vihreä versokin!
Kaikki linnut rakastaa niitä!!
5dl=noin 1,5litraa kun ovat itäneet
Minulla idätys tapahtuu näin. Liotan vuorokauden noin 5dl jyviä. Tämän jälkeen kaadan ne lävikköön. Lävikön peitän löyhästi joko muovipussilla (siis nakkaan päälle vain pakastepussin) tai raollaan olevalla kannella. Huuhtelen aina välillä ja pikkasen sekoitan.
Jyvät rupeaa käymään helposti jos liottaa liian kauan tai ahtaassa lasipurkissa. Ja jos on tiivis kansi homehtuvat ja jos ei kantta ollenkaan, niin päällimmäiset kuivaa.
Minulle on käytäntö opettanu tän parhaaksi tollasia pieniä määriä idättää.
Minä annan joka viikonloppu linnuile idätettyjä kauranjyviä. Ja laitan sitten uuden satsin tulemaan. Noin viikossa niihin tulee kunnon juuret ja 3cm pitkä vihreä versokin!
Kaikki linnut rakastaa niitä!!
5dl=noin 1,5litraa kun ovat itäneet
Hihhih..
Muuten jossain vanhassa kanakirjassa oli niistä salvukukoista, vaan jätämpä tässä yhteydessä toimenpiteen tarkemman kuvaamisen tekemättä. Ne lihoo paljon paremmin, kun ei oo enää mielessä se
Lisäksi noita kukkoja laitettiin udeempi pienempään tilaan, jotta eivät turhaan kuluta energiaansa muuhun kuin ruuansulatukseen.. ja näille sitten aina ruoka tarjolle.(kun ei ymmärrä kukkoraasu enää muuta kuin ruuan päällle, ja siihenkin kilpaa toisen kanssa)
Muuten jossain vanhassa kanakirjassa oli niistä salvukukoista, vaan jätämpä tässä yhteydessä toimenpiteen tarkemman kuvaamisen tekemättä. Ne lihoo paljon paremmin, kun ei oo enää mielessä se
Lisäksi noita kukkoja laitettiin udeempi pienempään tilaan, jotta eivät turhaan kuluta energiaansa muuhun kuin ruuansulatukseen.. ja näille sitten aina ruoka tarjolle.(kun ei ymmärrä kukkoraasu enää muuta kuin ruuan päällle, ja siihenkin kilpaa toisen kanssa)
2,5-kuinen maattarikukko pataan!
Kiitoksii vaan kauhian pali, täl mää pärjäänki pual vuotta! sanoi sotamies Hietanen ssatuaan parikuisen kukkopojan
Broiskuhalleissa pidetään hämärää sinertävää valoa ja liki vuorokauden mittaista päivää ja rehuissa on keinotekoisia aminohappoja. Mutta ei terveitä normaaleja kukkoja saa semmosiksi lihakasoiksi näilläkään konsteilla lihotettua. ne Ross-hybridit on sairaita eläimiä.
Kiitoksii vaan kauhian pali, täl mää pärjäänki pual vuotta! sanoi sotamies Hietanen ssatuaan parikuisen kukkopojan
Broiskuhalleissa pidetään hämärää sinertävää valoa ja liki vuorokauden mittaista päivää ja rehuissa on keinotekoisia aminohappoja. Mutta ei terveitä normaaleja kukkoja saa semmosiksi lihakasoiksi näilläkään konsteilla lihotettua. ne Ross-hybridit on sairaita eläimiä.
-
- bankiva
- Viestit: 368
- Liittynyt: 05 Touko 2012, 19:52
Teuraskukkopoikien lihotus
Lyhyt,viikon pari kestävä lihotuskausi parantaa lihan laatua ja antaa painonlisäyksen.
Lihotusaikana tulee eläimen liikkua vähän.Ahdas karsina tai lihotushäkki,samoinkuin puolihämärä ruokinnan väliajoilla vähentää liikkumishalua.Ruokinnan tulee tapahtua usein, 4 - 5 kertaa päivässä.Rehut annetaan helposti hienontuvassa muodossa,siis appeena tai jauhomaisena seoksena.Kovan viljan hienontaminen kestää liian kauan kanan ruoansulatuselimistössä silloin kun nopea rehun vaikutus on päämääränä.Ruokaa ei saa olla jatkuvasti eläimen saatavana,vaan annetaan se annoksittain,tarkoituksella kiihottaa ruokahalua.Hiukan lämmitetty ruoka on mieluisampaa kuin kylmä.
Teuraskukkopoikien,rehun kokoonpano seuraavanlainen käytettäessä kokonaan kotoisia rehuja:
Perunaa .......... 25 %
Kauraa .......... 25 %
Ohraa .......... 10 %
Piimä .......... 40 %
Kivennäisainetarpeesta on myös huolehdittava.
Lihotusaikana tulee eläimen liikkua vähän.Ahdas karsina tai lihotushäkki,samoinkuin puolihämärä ruokinnan väliajoilla vähentää liikkumishalua.Ruokinnan tulee tapahtua usein, 4 - 5 kertaa päivässä.Rehut annetaan helposti hienontuvassa muodossa,siis appeena tai jauhomaisena seoksena.Kovan viljan hienontaminen kestää liian kauan kanan ruoansulatuselimistössä silloin kun nopea rehun vaikutus on päämääränä.Ruokaa ei saa olla jatkuvasti eläimen saatavana,vaan annetaan se annoksittain,tarkoituksella kiihottaa ruokahalua.Hiukan lämmitetty ruoka on mieluisampaa kuin kylmä.
Teuraskukkopoikien,rehun kokoonpano seuraavanlainen käytettäessä kokonaan kotoisia rehuja:
Perunaa .......... 25 %
Kauraa .......... 25 %
Ohraa .......... 10 %
Piimä .......... 40 %
Kivennäisainetarpeesta on myös huolehdittava.
Re: Teuraskukkopoikien lihotus
Miten tällainen lihotuskuuri vaikuttaa lihan makuun? Itse kun olen huomannut selkeän eron kesällä vapaana laiduntaneen ja talvella rehuruokinnalla olleen kukon lihan maussa. Pidän parhaimpana tuota kesän kukkoa, jonka lihassa on riistalintumainen vivahde.
Meillä eivät edes laidunna kesällä täysin vapaana, vaan rehua on kokoajan tarjolla, samoin ruoantähteitä saavat parin päivän välein. Iltaisin vain parituntia saavat olla pihassa vapaana, kun itse ollaan vahtimassa.
Meillä eivät edes laidunna kesällä täysin vapaana, vaan rehua on kokoajan tarjolla, samoin ruoantähteitä saavat parin päivän välein. Iltaisin vain parituntia saavat olla pihassa vapaana, kun itse ollaan vahtimassa.