Kuka tietää hy-line browneista?

keskustelua roduista ja risteytyksistä

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Muffe

Kuka tietää hy-line browneista?

Viesti Kirjoittaja Muffe »

Elikkäpä otin näitä hydridejä lauman ja jokunen hydridi minulla olikin jo valmiina mutta näillä uusilla kanoilla ei ole kaikilla päässä höyheniä. Iso komea harjas mutta pään nahka samanlaista kuin se harjas? :smt017 Joillain on normi harjas ja höyhenet päässä mutta mikseis kaikilla? Onko tuo ihan normaalia? Yksi kanoista pieni kokonen. Puolet pienempi kuin tuo oma kasvatti. Ovat 2vuotiaita ja oikein pirteitä. Syövät ja touhuavat niinkuin muutkin kanat. Ihmetyttää vaan nuo kaljut punapäiset kanat. Ihossa siis ei näy mitään sairautta eikä näytä johtuvan mistään örkeistä. Onko siis vain geneettinen juttu?
Tuulia

Re: Kuka tietää hy-line browneista?

Viesti Kirjoittaja Tuulia »

Mun Äidin kanoilla on ihan sama juttu, sillä on kanalasa hy line brownia, lohmannia ja alhoja, niin vain hy line brownit tekee niin voimakkaan sulkasadon että pää menee paljaaksi, ei kaikilla mutta toisilla menee, johtuu varmaan siitä että on niin tehokas munija, kaikki energia menee munien tuotantoon, sulkapeitteelle ei sitten enään tahdo riittää.
Muffe

Re: Kuka tietää hy-line browneista?

Viesti Kirjoittaja Muffe »

Ahaa eli se on vähän kuin ammattitauti niillä. Saavat kyllä vitamiineja ja monipuolista ruokaa joten varmaan ei haittaa tuo kaljuus sitten. Kiitos vastauksesta! :smt001
Tuulia

Re: Kuka tietää hy-line browneista?

Viesti Kirjoittaja Tuulia »

Joo kyllä ne sulat siitä sitten taas kasvaa.
Frodo

Re: Kuka tietää hy-line browneista?

Viesti Kirjoittaja Frodo »

Aktiivinenko kukko? :smt047
Kiyry87

Re: Kuka tietää hy-line browneista?

Viesti Kirjoittaja Kiyry87 »

Meillä on 3 kukkoa ja ne on nuoria ja melkoisen innokkaita polkemaan. Kanoille vaikka niitä on 17 tällä hetkellä
osalle jotka on kukkojen suosikkeja on pienet polkema kaljut päähän tulleet. Koko pää ei siis kalju ole. Mutta katso tosiaan tuokin mahdollisuus.
Jos muninnan takia ei meinaa sulat muka tulla muistaisin jonkun suosittaneen ylimääräistä proteiinia kanoille. Helpottaa muutenkin sulkasatoa ylimääräinen proteiini siis :smt001
Muffe

Re: Kuka tietää hy-line browneista?

Viesti Kirjoittaja Muffe »

En tiedä oliko edellisessä paikassa kukkoa näillä kanoilla. Jotenkin en usko kukko teoriaan koska höyhenet puuttuvat tasasesti harjan etupuolelta harjan taakse asti. Tämä muutamalla kanalla siis ongelma. Saavat nyt lisävitamiineja ja erittäin paljon erillaisia ruokia niin eiköhän se siitä suttaannu :smt001
gallinita

Re: Kuka tietää hy-line browneista?

Viesti Kirjoittaja gallinita »

Niin kukkohan ottaa kanan harjan takaa yleensä kiinni, se kaljuus on silloin yleensä aika epätasaista. Ja siipien sulissa näkyy silloin kulumaa kai myös? Mites sanoisitte aiheeseen melkein liittyen kun mun hy-line -kanaseni eivät tehneet lainkaan sulkasatoa vaikka valoa on ollut vähemmän jne, onkohan se kanalle haitallista? Voiko sen käynnistää vielä tähän aikaan ja miten?
PieniHopea

Re: Kuka tietää hy-line browneista?

Viesti Kirjoittaja PieniHopea »

Mistä näitä saa ostaa? Tai osaako joku vinkata kanalaa joka myy Varsinais-Suomessa? Lähiseudutkin käy.
Helmiina

Re: Kuka tietää hy-line browneista?

Viesti Kirjoittaja Helmiina »

Meidän hy lienet tuli haaviston kanalasta joka on paneliassa,oikein kivoja kanoja ovat,munivat päivittäin ja
Kovin seurallisia ja kesyjä .sieltä kannattaa kysellä.
tehave

Re: Kuka tietää hy-line browneista?

Viesti Kirjoittaja tehave »

Kukko vei täälläkin hy line brownin päästä höyheniä, heltta on kuin irokeesi kaljussa päässä takaapäin katsottuna.
Kasvaa tosi hitaasti takaisin.. jos kasvaa aika näyttää.. kai siinä lähtee se höyhenen "tuppikin"??
eluna

Re: Kuka tietää hy-line browneista?

Viesti Kirjoittaja eluna »

Meilläkään ei ruskeat hy-linet pitäneet ollenkaan muninnassa taukoa :oops: . Yhdellä on ollut syksystä asti tosi huono höyhenpeite, mutta nyt vasta sillä on varsinaisesti sulkasato... se munii kuitenkin joka päivä, ja niin pehmeäkuorisen munan, että se hajoaa jo pullahtaessaan pepusta. Varmaan alkaa taas munat normalisoitua, kun ei mee enää höyhenpeitteen tekoon energiaa...onko jollain tästä vastaavaa kokemusta?
Maattari
lindell
Viestit: 1724
Liittynyt: 18 Elo 2009, 22:23
Paikkakunta: Iitti

Re: Kuka tietää hy-line browneista?

Viesti Kirjoittaja Maattari »

Mäkään en saanut ruskeita hylineja pitämään kunnon munintataukoa sulkasatoineen. Muuten olivat mukavia, kesyjä kanoja, munivat hyvin,sopeutuivat hyvin maatiasten joukkoon, eivät kiusanneet tipuja.
Sekulikanoja, vuohia, koiria ja kissoja.

The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of (moral) crisis. D. Alighieri
Marikak

Re: Kuka tietää hy-line browneista?

Viesti Kirjoittaja Marikak »

Meillä on ruskeita ja valkosia hy-lineja.
Pitävät munintatauon talvisin ja sulkasadon, valon vähentyessä.
Meillä mennään aika pitkälle luonnonvalon mukaan.

Mulla on ollut alhoja ja tyrniksiä ennen näitä, ja jokin näissä neidoissa kiehtoo, ovat todella omaperäisiä mielenkiintoisia persoonia.
Kilttejä ja hyviä käsitellä, terveitä ja seurallisia kavereita.
Pitkäikäisiäkin, vanhin meillä kohta 8v. ja siitä seuraavat 7,6 ja 4v. Loput nuorikkoja.

Muita en enää kelpuutakkaan kuin näitä :)
Aberkios

Re: Kuka tietää hy-line browneista?

Viesti Kirjoittaja Aberkios »

Tärkein syy miksi tuotantokanat menevät niin nopeasti vaihtoon on se, että sulkasato munintataukoineen tulisi liian suureksi kustannustekijäksi. Häkkikanaloiden aikaan sulkasadon aiheuttama sotku olisi aiheuttanut valtavasti työtä ja sitä kautta suuria kustannuksia.

Tuotantokanaloissakin tuotantokauden pitkittäminen aiheuttaisi sulkasadottamisen tarpeen. Ei suinkaan sulkien ja höyhenten uusimis"tarpeen" vuoksi, vaan siksi, että elin jossa munan kuori kehittyy, rasvoittuu aikaa myöten niin voimakkaasti, että kalkkikuoren normaali kehittyminen vaikeutuu tai kokonaan estyy, kuten yllä on kuvattu. Tästä seuraa, että syntyy vajavaisesti kuorettuneita munia, jopa" nahkamunia".

Hy-linet pitäisi myös ravinnon vähentämisellä ja keventämisellä, valon vähentämisellä ja lämmön lisäämisellä saada sulkasadolle, ja sen myötä munintatauolle.
Vastaa Viestiin