
Tohon broilerintuotantoon lisätäkseni, ettei se ole edes ympäristöystävällistä Suomessa, jossa valkuaisrehu joudutaan tuomaan ulkoa ja hallit lämmittämään talvella. Rehuhyötysuhde kertoo vain pienen osan tuotannon koko kestävyydestä ja näitä lukuja tosiaan lasketaan FAO:n toimesta siten, että haetaan Intian ja Indonesian tyyppisiin maihin soveltuvia ravinnontuotantomuotoja eli tapoja saada tropiikissa hyvällä rehuhyötysuhteella paikallisia rehukasveja hyödyntäen halpaa eläinvalkuaista väestölle. Kehitysmaissa kyllä pitäisi panostaa tasapainoiseen aluekehitykseen ja siihen, että köyhimmät ihmiset pystyisivät enemmän hyödyntämään pienkarjaa kotitarvetuotannossa eikä tähän eurooppalaiseen malliin, että sullotaan ihmiset miljoonakaupunkeihin ja sitten broileritehtaissa tuotetaan heille halpaa lihaa. Kana onkin muuten mainio joululahja! http://www.toisenlainenlahja.fi/index.p ... uct_id=711
Sitten jos vielä ajatellaan energiankulutuksen lisäksi tuotannon vaikutusta luontotyyppien ja maatalousympäristön lajiston säilymiseen, maaseutumaisemaan ja tuotannon työllisyys- ja aluekehitysvaikutuksia niin kyllä Suomen oloissa laidunkarja hakkaa broilerit mennen tullen.