Omien kanojen/kukkopoikien syönti
Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri
Nyt kun oon tätä kukkojen teurastusta miettinyt, niin kannattaiskohan vaan ottaa noista rintalihat ja ehkä koivet, kun ovat kääpiöitä..? Se ei taida maksaa vaivaa alkaa niitä kynimään viimesen päälle, kun ovat jo vuosikkaitakin. Jos ottais vaan soosilihat, mitä vois sitten haudutella pitkään ja hartaasti? Eikä tarttis suolistaa eikä kyniäkään, sen kun avais nahan ja leikkais rintalihat irti?
Mitä suosittelevat kokeneemmat?
Mitä suosittelevat kokeneemmat?
No ei varmaan täällä oo kauheesti arvosteltu kun tämä on kanafoorumimaunu_muori kirjoitti:Noo.. ei musta broisku oo yhtään sairaammaksi jalostettu, kun ne lättänääma koirat tai luiskapeffa sakemannit ja lonkkavikaset.. ja ne hepat jotka tarvii leikkotohtorii joka käänteessä... myönnän... kiusasin, mut asia on vilpitön.. miks kukaan ei näitä arvostele,

Mutta jos nyt pitää arvostella niin en tykkää mistään noista (paitsi, mitä ovat hepat jotka tarvii leikkotohtorii, siis mitä leikkotohtorii, joka käänteessä?

Eikä musta mikään peruste sairaalloisesti kasvavien broilerien pitoon ole että pidetään sitä muitakin sairaalloisesti kasvavia eläimiä. Ei se broileria itseään lohduta...

Ja ihan hyvin voin uskoa että maunu-muorilla on ollut terve ja reipas broileri niinkuin jollain varmaan on tuurilla hengitysongelmaton lättänaamakoira


Siimis: minä olin vielä ronkelimpi noiden pikkukukkojen kanssa. Kynin sen verran rintaa auki että sain nahan auki ja fileet irti enkä ottanut edes koipia. Koivet on näillä vapaana kasvaneilla sen verran tiukkaa kamaa että yleensä teen niinkuin kalkkunan jaloillekin: Jauhelihaksi.
Näissä oli vaan oikeasti niin vähän syömistä ja ilta myöhä etten jaksanut ruveta sipistelemään. Leivinuuni on hyvä noiden laitossa, mietoon lämpöön kun tuikkaa yön yli niin voi pojat
Näissä oli vaan oikeasti niin vähän syömistä ja ilta myöhä etten jaksanut ruveta sipistelemään. Leivinuuni on hyvä noiden laitossa, mietoon lämpöön kun tuikkaa yön yli niin voi pojat

Me laitettiin viime syksynä n. 2 vuotiaat hybridit (ehkä isa brown) lihoiksi. Otettiin pelkät rintapalat ja koivet (ilman reisiä). Monta tuntia kun leivinuunissa haudutti, niin tuli koivistakin suussa sulavaa ja maukasta. Mutta tosiaan vaati sen vähintään neljä tuntia miedolla lämmöllä hauduttamisen.
Nyt olisi haaveissa saada uusia munivia kanoja kesäksi ja niille sitten joku raskastekoinen kukko. Pysyisi sitten kesän munissa ja syksyllä/talvella saisi vähän lihaakin.
Nyt olisi haaveissa saada uusia munivia kanoja kesäksi ja niille sitten joku raskastekoinen kukko. Pysyisi sitten kesän munissa ja syksyllä/talvella saisi vähän lihaakin.
Kiitos Paltsi! Sain synninpäästön, jos nappaan noista vaan parhaat palat
Millä välineillä rintalihat irtoaa, pitääkö olla jotain terävää vai lähteekö "tylpästi" sormilla..? Joskus muistan kaupan rintaleikkeitä peranneeni ihan käsin, mutta ne olikin broiskuja.
Entä miten valmistat..? Haudutatko padassa kokonaisena vai pistätkö paloiksi ja johonkin soosiin?

Millä välineillä rintalihat irtoaa, pitääkö olla jotain terävää vai lähteekö "tylpästi" sormilla..? Joskus muistan kaupan rintaleikkeitä peranneeni ihan käsin, mutta ne olikin broiskuja.
Entä miten valmistat..? Haudutatko padassa kokonaisena vai pistätkö paloiksi ja johonkin soosiin?
No niin! Nyt se on sitten tehty! Vihdoin sain itseäni niskasta kiinni ja nuo ylimääräiset kukot hengiltä. Hauskaa ei ollut todellakaan, mutta ei kai sen kuulukaan olla!
Mies katsoi mua sellainen kauhistuksen sekainen kunnioitus kasvoillaan ja sanoi, että oot sä aikamoinen!
Ensin pistin kukot hengiltä. Kalautin kalikalla tajun kankaalle ja heti perään kirvestä. Pistin hetkeksi vaan roikkumaan, että veret valuu pois. Sitten nypin rinnan paljaaksi ja otin rintalihat talteen. Oli nää sen verran pieniä kukkoja, ettei kai paljon hukkaan mennytkään. Tuolla ne on lihat nyt jääkaapissa. Vielä kun keksis, mitä niistä laittais. Siinä on neljän kukon rintalihat, niistä varmaan sais ihan hyvänkokoisen pataruuan tjs.
Mies katsoi mua sellainen kauhistuksen sekainen kunnioitus kasvoillaan ja sanoi, että oot sä aikamoinen!
Ensin pistin kukot hengiltä. Kalautin kalikalla tajun kankaalle ja heti perään kirvestä. Pistin hetkeksi vaan roikkumaan, että veret valuu pois. Sitten nypin rinnan paljaaksi ja otin rintalihat talteen. Oli nää sen verran pieniä kukkoja, ettei kai paljon hukkaan mennytkään. Tuolla ne on lihat nyt jääkaapissa. Vielä kun keksis, mitä niistä laittais. Siinä on neljän kukon rintalihat, niistä varmaan sais ihan hyvänkokoisen pataruuan tjs.
Miehellekin totesin, että pakkohan se on pystyä, jos meinaa kanoja kasvattaa. Mitäs niille kukoille muuten tehdään? Mieskin oli periaatteellisesti samaa mieltä, mutta totesi ettei hän vaan kykenisi. Pehmo
Ei sulla kotopullaki olis mitään herkullista reseptiä..? Et tulis niin hyvää ettei vois tyytyä pelkkiin perunoihin

Ei sulla kotopullaki olis mitään herkullista reseptiä..? Et tulis niin hyvää ettei vois tyytyä pelkkiin perunoihin
