Omien kanojen/kukkopoikien syönti

yleistä jutustelua

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

siimis

Viesti Kirjoittaja siimis »

Nyt kun oon tätä kukkojen teurastusta miettinyt, niin kannattaiskohan vaan ottaa noista rintalihat ja ehkä koivet, kun ovat kääpiöitä..? Se ei taida maksaa vaivaa alkaa niitä kynimään viimesen päälle, kun ovat jo vuosikkaitakin. Jos ottais vaan soosilihat, mitä vois sitten haudutella pitkään ja hartaasti? Eikä tarttis suolistaa eikä kyniäkään, sen kun avais nahan ja leikkais rintalihat irti?

Mitä suosittelevat kokeneemmat?
Muusa

Viesti Kirjoittaja Muusa »

maunu_muori kirjoitti:Noo.. ei musta broisku oo yhtään sairaammaksi jalostettu, kun ne lättänääma koirat tai luiskapeffa sakemannit ja lonkkavikaset.. ja ne hepat jotka tarvii leikkotohtorii joka käänteessä... myönnän... kiusasin, mut asia on vilpitön.. miks kukaan ei näitä arvostele,
No ei varmaan täällä oo kauheesti arvosteltu kun tämä on kanafoorumi :smt002
Mutta jos nyt pitää arvostella niin en tykkää mistään noista (paitsi, mitä ovat hepat jotka tarvii leikkotohtorii, siis mitä leikkotohtorii, joka käänteessä? :smt017 ), oon ihan samaa mieltä kuin smari että jokaisen eläimen elämän tulisi olla elämisen arvoinen, kivuton ja edes jotakuinkin normaali.
Eikä musta mikään peruste sairaalloisesti kasvavien broilerien pitoon ole että pidetään sitä muitakin sairaalloisesti kasvavia eläimiä. Ei se broileria itseään lohduta... :confused5:
Ja ihan hyvin voin uskoa että maunu-muorilla on ollut terve ja reipas broileri niinkuin jollain varmaan on tuurilla hengitysongelmaton lättänaamakoira :smt002 mutta kun pääsääntöisesti nää sairaalloisiksi jalostetut rodut ovat sairaalloisia... :smt012
Paltsi

Viesti Kirjoittaja Paltsi »

Siimis: minä olin vielä ronkelimpi noiden pikkukukkojen kanssa. Kynin sen verran rintaa auki että sain nahan auki ja fileet irti enkä ottanut edes koipia. Koivet on näillä vapaana kasvaneilla sen verran tiukkaa kamaa että yleensä teen niinkuin kalkkunan jaloillekin: Jauhelihaksi.

Näissä oli vaan oikeasti niin vähän syömistä ja ilta myöhä etten jaksanut ruveta sipistelemään. Leivinuuni on hyvä noiden laitossa, mietoon lämpöön kun tuikkaa yön yli niin voi pojat :smt007
SannaT

Viesti Kirjoittaja SannaT »

Me laitettiin viime syksynä n. 2 vuotiaat hybridit (ehkä isa brown) lihoiksi. Otettiin pelkät rintapalat ja koivet (ilman reisiä). Monta tuntia kun leivinuunissa haudutti, niin tuli koivistakin suussa sulavaa ja maukasta. Mutta tosiaan vaati sen vähintään neljä tuntia miedolla lämmöllä hauduttamisen.
Nyt olisi haaveissa saada uusia munivia kanoja kesäksi ja niille sitten joku raskastekoinen kukko. Pysyisi sitten kesän munissa ja syksyllä/talvella saisi vähän lihaakin.
siimis

Viesti Kirjoittaja siimis »

Kiitos Paltsi! Sain synninpäästön, jos nappaan noista vaan parhaat palat :smt002

Millä välineillä rintalihat irtoaa, pitääkö olla jotain terävää vai lähteekö "tylpästi" sormilla..? Joskus muistan kaupan rintaleikkeitä peranneeni ihan käsin, mutta ne olikin broiskuja.

Entä miten valmistat..? Haudutatko padassa kokonaisena vai pistätkö paloiksi ja johonkin soosiin?
Minnimanni

Viesti Kirjoittaja Minnimanni »

Eiks noi olis helpoin kypsentää koko ruhona uunissa, eli luineen päivineen. Kypsänä kanan liha irtoo tosi näpsäkästi luista.
SannaT

Viesti Kirjoittaja SannaT »

Minnimanni Sitten ne täytyy suolistaa ja höyhentää. Pelkät rintapalat kun ottaa niin aikaa ei kulu kuin se vartti, jos sitäkään.
SannaT

Viesti Kirjoittaja SannaT »

En näköjään osaa käyttää lihavointia oikeassa paikassa :smt005
Eepi

Viesti Kirjoittaja Eepi »

Ohhoh :smt119 meikäläisen kysymyksestähän on kova vääntö tullut :smt005 Hetken aikaa kun kissa on poissa ni hiiret hyppivät pöydillä :smt003
Sara09

Viesti Kirjoittaja Sara09 »

Hih, sama fiilis täälläkin kun Eepillä! Heitin kysymyksen ilmaan ja nyt on kolmatta sivullista vastauksia :D Hyvä tämä foorumi :smt007
siimis

Viesti Kirjoittaja siimis »

No niin! Nyt se on sitten tehty! Vihdoin sain itseäni niskasta kiinni ja nuo ylimääräiset kukot hengiltä. Hauskaa ei ollut todellakaan, mutta ei kai sen kuulukaan olla!

Mies katsoi mua sellainen kauhistuksen sekainen kunnioitus kasvoillaan ja sanoi, että oot sä aikamoinen!

Ensin pistin kukot hengiltä. Kalautin kalikalla tajun kankaalle ja heti perään kirvestä. Pistin hetkeksi vaan roikkumaan, että veret valuu pois. Sitten nypin rinnan paljaaksi ja otin rintalihat talteen. Oli nää sen verran pieniä kukkoja, ettei kai paljon hukkaan mennytkään. Tuolla ne on lihat nyt jääkaapissa. Vielä kun keksis, mitä niistä laittais. Siinä on neljän kukon rintalihat, niistä varmaan sais ihan hyvänkokoisen pataruuan tjs.
Kotopullaki

Viesti Kirjoittaja Kotopullaki »

Hui sentään... Kauhunsekaisin tuntein täällä kirjoittelen, mutta kunnioittaen kyllä. Ei varmaan ollu helppo homma.
siimis

Viesti Kirjoittaja siimis »

Joo-o. Saas nähdä, pystynkö mä syömään niitä... Voitto kotona vasta kun maistuu hyvällä ruokahalulla, eikö näin?
Kotopullaki

Viesti Kirjoittaja Kotopullaki »

En ite kyl pystyis syömään...Tekisin Smarit :smt003 eli söisin perunat ja salaatin :smt002 Mutta, pitkälle olet jo päässyt, kun lopettamaan pystyit. Ite en oo viel ees siin vaihees...
siimis

Viesti Kirjoittaja siimis »

Miehellekin totesin, että pakkohan se on pystyä, jos meinaa kanoja kasvattaa. Mitäs niille kukoille muuten tehdään? Mieskin oli periaatteellisesti samaa mieltä, mutta totesi ettei hän vaan kykenisi. Pehmo :smt007

Ei sulla kotopullaki olis mitään herkullista reseptiä..? Et tulis niin hyvää ettei vois tyytyä pelkkiin perunoihin :smt002
Vastaa Viestiin