Tää on mielenkiintoista

Sitä nyt tosiaan ei tiedä, onko tuo superhiiva oikeasti hyödyllistä kanojen kestopehkussa vai ei ja onko se oikeaoppista vai ei - kuten sanottu, kanoilla on lämmin ja pehku toimii, se on pääasia.

Mutta yksi pieni artikkeli, jossa tätä hiivahommelia vähän puidaan, löytyy näköjään
Letters in Applied Microbiology -lehdestä. Artikkelin pitäisi aueta ilman tunnuksia. Tuossa kompostoitiin ruokajätettä sahanpurussa. Valittu hiivakanta oli tuollainen noin +50 C:ssä kasvava sortti, joka eristettiin kompostoituvasta ruokajätteestä. Happamuuden säätely oli ilmeisesti yksi tekijä, mikä tässä oli avaimena. Termofiilit bakteerit nähtävästi tykkäsivät hiivaisista oloista; tuossa oli tultu siihen tulokseen, että kompostoitumisen käynnistämisvaiheessa hiivan kasvu vähensi orgaanisia happoja, nosti näin pH:ta ja hyödytti sellaisten termofiilien lisääntymistä, joiden kasvua happamuus oli hillinnyt. Eihän se mahdotonta ole, että se superhiivakin

voisi toimia vähän samalla tavalla tuolla pehkussa, vaikka pitää muistaa että hiivoja tietysti on tsiljoonia erilaisia jne. jne.
Pätkä abstraktista:
"The microbial changes during thermophilic composting of food waste were investigated at 50 °C using a laboratory-scale composter. The results showed that an early increase in the growth of yeast was followed by the growth of thermophilic bacteria, and that subsequently, the yeast declined rapidly. The growth interactions of selected strains of yeast and bacteria were studied in culture media containing organic acids. The results demonstrated that the acidity of the media was reduced during the growth of the yeast. Therefore, it is concluded that in the early stages of composting, the growth of thermophilic bacteria is inhibited by organic acids, and that the growth of yeast enables subsequent bacterial growth by removing organic acids from food waste."
Choi, Park. "The influence of yeast on thermofilic composting of food waste."
Letters in Applied Microbiology, Vol. 28, Issue 3, March 1998, pp. 175-178. WWW-dokumentti [
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1 ... 0307.x/pdf] Luettu 27.11.2010. Eiku siis 28.11.