Pienin tipu voi heikosti :(

kysymyksiä ja vinkkejä haudonnasta sekä tipujen hoidosta

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Vastaa Viestiin
Frida

Pienin tipu voi heikosti :(

Viesti Kirjoittaja Frida »

Juuri tuossa toisessa topicissa kerroin, miten hienosti menee pikkutipujen kanssa (jotka sain viime pe, ekat kanani ikinä). Joukossa oli yksi oikein pieni ja hentoinen.

Nyt sen vointi on ottanut takapakkia. Se on koko ajan hengittänyt vähän kummallisesti, koko kropallaan ikään kuin. Tänään päivällä se on ryhtynyt haukkomaan henkeä, välillä vinkuukin/piipittää.

Kasvanut se ei ole oikeastaan ollenkaan verrattuna noihin kuuteen sisarukseensa, jotka ovat jo muutaman päivän aikana kasvaneet ja kehittyneet ihan älyttömästi. Ovat siis nyt yhden viikon ja kaksi päivää vanhoja.

Pikkutipu siis haukkoo henkeä ja huohottaa paikallaan, silmät kiinni, eikä oikeastaan tee muuta. Olen juottanut sitä pipetillä (juo mielellään sillä lailla, tänään en ole nähnyt sen oma-aloitteisesi kupista juovan) ja on se vähän syönytkin.

Linnun silmien alla on karavttomat kohdat. Kertooko se jostain, tietääkö joku?

Lintu on nyt "tehohoidossa" eli se on lampun alla ja juotetaan kädestä pitäen. Välillä räpistelee terhakkaasti siipiään, mutta on kovin heikko ja huojuvainen. Ja se hengittäminen on kamalan näköistä.

Tipu on kakannut ihan normaalisti.

Voi että. Mitä tehtävissä?
herttahelmeri

Viesti Kirjoittaja herttahelmeri »

Eipä noille mitään voi. Kaikki eivät vain jaksa elää. :smt009
Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4452
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

Onpa surullista :smt009 Muuta ei voi tehdä kuin syöttää, juottaa ja pitää lämpimänä. Vaikuttaa kyllä aika toivottomalta, kun takapakkia on tullut verrattuna siihen toiseen ketjuun. Hmm...mainitset, että Mini on lampun alla. Onhan niillä kuudella muullakin lamppu/joku lämmitin?
Frida

Viesti Kirjoittaja Frida »

On kaikilla lamput, mutta otin Minin "yksiöön" kun tuntuu että se jättäytyy porukan ulkopuolelle huohottamaan eikä mene lämmönlähteen alle, jos siellä on muita.

Onko muuten odotettavissa, että nuo muut tiput alkavat nokkia tätä heikkoa? Vielä en ole nähnyt viitteitä sellaisestia, mutta vähän hirvittää laittaa Mini muiden kanssa esim. yöksi. Tosin ei kai sen yksinkään hyvä ole?

Tosi harmi jos se nyt kuolee! Oli jo niin reipas ja valloittava tapaus :smt010
Kotopullaki

Viesti Kirjoittaja Kotopullaki »

Kyllä on varmaan ihan hyvä että eristät tollasen heikomman. Jos se selviytyy niin kyllä se sitten pikkuhiljaa porukkaan sopeutuu, kunhan on taas tarpeeks vahva. Sillon joskus kun meillä oli tipuja, hautomakoneesta, niin joskus kävi niin että kaikki näyttivät voivan hyvin ja sitten joku aamu löytyikin yksi muitten tipujen liiskaksi tallaama ja nokkima tipunen. Jotku niistä vaan oon liian heikkoja selviytymään.
kanamummo

Viesti Kirjoittaja kanamummo »

Voi itku. Nyt sitä sitten alan syytteleen itteäni mutta näitä vaan joskus tulee. Mini oli viimesenä syntynyt ja lähti vähän takkusesti elämän alkuun mut ihan toivoin että siitä kana tulis. Jospa se siitä piristyis!!
Frida

Viesti Kirjoittaja Frida »

^ No minkäs sinäkään tälle olisit voinut? Mini on kyllä vielä hengissä ja on saatu se juomaan ja ihan vähän syömäänkin. Kopassa se pääasiassa seisoskelee silmät kiinni. Muut eivät sitä kiusaa lainkaan, joten olen nyt pitänyt muiden kanssa.

Nuo kuusi muuta kanaa ovat kasvaneet ihan silmissä ja ovat todella terhakoita ja ihania.
Frida

Viesti Kirjoittaja Frida »

Jee! :smt006 Näyttää siltä, että Mini selviää sittenkin. Ollaan ruokittu ja juotettu sitä pari päivää ihan kädestä pitäen, lämmitelty ja ties mitä. Tänä aamuna kun menin juottamaan Miniä ruiskulla, se joi ihan ahnaasti. Laitoin sen takaisin koppaan ja se joi ihan omatoimisesti juoma-astiasta. Minkä jälkeen meni kuopimaan ruoka-astiaan ja söi.

Se on puolet pienempi kuin nuo kaverinsa, mutta näyttää todella selviävän. Eilen se oli vielä ihan heikkona: kaatuilikin jos joku tipu vähän tönäisi, huohotti ja piti silmiään vain kiinni ja seisoskeli lampun alla. Tänään se on aivan toinen tipu.

Pitäkää peukkuja, jotta sama meno jatkuisi!
Eepi

Viesti Kirjoittaja Eepi »

Sieltä se pienikin ponnistaa :smt003
gallia

Viesti Kirjoittaja gallia »

Peukutukset kiertoon... :smt002
Minille :thumbright:
Frida

Viesti Kirjoittaja Frida »

Pakko vielä tulla kertomaan: Mini on todellakin aivan tosi reipas jo. Olen laittanut tipuset päiväksi "ulkotarhaan" eli suurempaan häkkiin tuohon pihamaalle. Mini kaivaa siellä poteroita turpeeseen siinä missä itseään kaksi-kolme kertaa isommat kaveritkin, ja tänään näin ekan kerran sen lentäväkin sellaisen 30 cm matkan.

Ei varmaan olisi selvinnyt, ellemme olisi sitä ruiskulla juottaneet?

On muuten hauska seurata tipuja ulkotiloissa. Ne kuuntelevat tarkasti pääskysten ja talitinttien laulua. Ja kun häkin yli lentää iso lintu, ovat päät pitkänä ja silmät suurena. Olen laittanut häkin päälle kankaan niin että puolet häkin pinta-alasta on suojattuna, puolet suoraan auringon alla.
Skuukkeli

Viesti Kirjoittaja Skuukkeli »

Hienoa että pikku Ministä tuli reipas tipu... :smt003
kanamummo

Viesti Kirjoittaja kanamummo »

Hyvä Mini :smt041 :smt041 :smt041
Ihan samaten oot miettiny kattoratkasun kun minäkin, on varjoo ja valoo tipun oman mielen mukaan!
Eikä varmaan olis elossa jollet olis juottanut!!!!
Hienoa!!!!!
Klara

Viesti Kirjoittaja Klara »

JES Hyvä Mini =D> =D> :smt041

Mä oon täsä henkeä pidätellen lukenu ja seurannu... Hieno homma että toipui :smt003
Frida

Re: Pienin tipu voi heikosti :(

Viesti Kirjoittaja Frida »

Mietin tässä vain, mahtaako olla harvinaista että joku tipu jää kääpiöksi? Mini ei näytä kasvavan ollenkaan! Sulat sille on kehittymässä ja pyrstönalkuakin jo. Mutta kokonsa puolesta miniatyyriluokkaa edelleen. Muut tiput ovat noin 3-kertaisia Miniin verrattuna. :smt045

Miniä kun ruokittiin pari päivää kädestä pitäen, se oli aina ihan hiljaa. Nyt jos kokeilet ottaa sen käteen ja pois toisten seurasta, alkaa sellainen piipitys että meinaa tärykalvot haljeta. Miten voikin noin pienestä päästä noin iso ääni?
Vastaa Viestiin