Etikka ja kanat

yleistä jutustelua

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Klara

Etikka ja kanat

Viesti Kirjoittaja Klara »

Mä oon tällänen mattimyöhänen ja kaikki varmaan on jo tämän lukenet ja asiasta tietää, mutta löysimpäs etikkavinkkejä katsellessani tälläsen (en sitte tiedä onko näin):

"Estää kanoja nokkimasta toisiaan. Lisää omenaviinietikkaa juomaveteen. Etikka kanojen juomavedessä lisää munatuotantoa."

Mites on, meneeks se tolleen?

Lisää etikkavinkkejä (kaikkeen mahdolliseen) löytyy täältä: http://www.elisanet.fi/puutteenpera/etikka.html
Skuukkeli

Viesti Kirjoittaja Skuukkeli »

Olipas informatiiviset sivut... :smt002
Enpä ole tiennytkään, että etikalla on noin monta "tehtävää". :smt003
kanamummo

Viesti Kirjoittaja kanamummo »

Erinomaiset sivut!! Kiitos!
Avatar
Böödi
nuorikko
Viestit: 50
Liittynyt: 25 Loka 2008, 11:09
Paikkakunta: Päijät-Häme

Viesti Kirjoittaja Böödi »

Juu, vähän ois kaivannut lisää selitystä tohon nokkimishommaan... Pirskotellaanko kanan päälle etikkaa.. :smt017
Ja viel yks etikka vinkki; jos on virtsatulehdus just aluillaan... puoli lasia vettä johon on sekoitettu n.2 rkl omenaviinietikkaa ja siihen jää kirvelyt.
Ite joskus aikoinaan kokeilin ja toimi kerralla, mut jos ei mennyt sit "tippaiitan" puheille, niin tauti uusi muutaman viikon jälkeen. Sit joku viisaampi sanoikin (ohje oli ollut lehissä) et etikkahan on happoa, sitä jos aina kulauttelee kitusiin niin ruokatorvihan siinä vioittuu.... Ei oo tarvinnut kokeilla sen jälkeen :smt003
maunu_muori

Viesti Kirjoittaja maunu_muori »

Jos etikka lisää munantuotantoo( kanalla siis kulutusta) niin miten se ehkäsee nokkimista.. jos mikään muu olosuhde ei muutu :smt017 .. Mihin sää Böödi tunkit sen vesilasin :laughing5: :laughing6: .. jos tippaiitaa tarvisit

Mut oikeesti. esim karpalolla on todettu olevan estävää vaikutusta virtsatieinfektioon ja sen JOPA tunnustaa nyt jo nykylääketiede..et laita niitä :smt005
Muusa

Viesti Kirjoittaja Muusa »

No mä ymmärsin sen niin että se etikka sekä lisää munantuotantoa että ehkäisee nokkimista, jonkun ihmeellisen ainesosan tai -yhdistelmien ansiosta.

Ja ihan yhtä hyvin voi kulautella veteen lantrattua etikkaa kuin syödä vaikka etikkakurkkuja :smt002 karpalohan on myös hapan ja siinä se koko vitsi piileekin, saadaan sitäkautta virtsan ph alas niin se muutos tappaa tulehduspöpöt. Askorbiinihapolla eli C-vitamiinilla voi liuottaa virtsakiviäkin.
maunu_muori

Viesti Kirjoittaja maunu_muori »

Jep.. ja mees sanoo tietyille tahoille niin alkaa kamala juupas .. eipäs väittely..
mut mää kuitenkin uskon tohon C-vitamiiniin monella tapaa, ja siitäkin joku immeistutkimus jo myöntää että saattaa olla kuitenkin edullista vaikutusta esim viruksien aiheuttamaan nuhakuumeeseen, mutta MEKANISMIA ei vielä tunneta.. sanoo koululääketiede..

Hapan tappaa viruksia, sitähän se virgon -s on.. himpatin hapan litku.. tiiä vain kuinka kauan kestää ennenkuin kehittyy sellaisii viiruksia, jotka ei tosta tokene. Luoanto on ihmeellistä..
Gizzmo

Viesti Kirjoittaja Gizzmo »

Luin joskus muinoin kirjan aiheesta eläinten terveys ja omenaviinietikka.Kirja oli vuodelta kukka ja kivi ja lähinnä siinä kerrottiin naudoista.Omanaviinietikan ihmeaine on KALIUM.Siittä oli vissiin ennenvanhaan lehmillä puute kun ei ollu säilörehua vielä keksitty.

Josko sitten kanoillakin kaliumin puutetta jos toisiaan nokkivat? mutta sitähän saa esim.perunastakin.Paras vaan keksiä kanoille niin paljon muuta nokittavaa ettei se lajikumppani siinä ala himottamaan.......
maunu_muori

Viesti Kirjoittaja maunu_muori »

Hymm... kalium .. puutehan johtuu muistaakseni siitä että rehu on liian voimaperäsesti viljeltyä.. mut voin tietty muistaa värinkii.. siis liian rehevästä kasvualustasta..jossa on paljon typpee..
mirri

Viesti Kirjoittaja mirri »

Toimiikohan nuo muutkin etikat samalla tavalla ,esim valkoviini etikka?
Sitä näkyis olevan pullo tuolla kaapissa. Olenkin miettinyt että mihin käyttäis pois.
Ja mulla on kanat kyllä syöneet puolukoita. Vähän pitkin hampain kylläkin. Ettei mitään lempiherkkua! Ja punaherukankin taisvat antaa ihan olla. Niitä kiinnosti enemmän ne puskien aluset.
Gizzmo

Viesti Kirjoittaja Gizzmo »

Esikuivatussa säilörehussa tuppaa nykyään oleen niin paljon kaliumia että solun sisälle tulee natriumvaje.Suolaa suolaa enempi suolaa joutuvat rehutehtaat resepteihin lisäämään.....
Muusa

Viesti Kirjoittaja Muusa »

mirri kirjoitti: Ja mulla on kanat kyllä syöneet puolukoita. Vähän pitkin hampain kylläkin. Ettei mitään lempiherkkua!
Miten kana syö mitään pitkin hampain...? :smt040
mirri

Viesti Kirjoittaja mirri »

:smt005 No silleen, että käy välilla nokkimassa vähän malliksi , muttei jää syömään, mutta syö kuiteskin aina muutaman marjan . En oo sitten tarjonnu puolukkaa enään. Ajattelin että ovatpa itte viisaampia, että jos siinä on jotain mikä ei sovi kanalle.
Gizzmo

Viesti Kirjoittaja Gizzmo »

Kanat on muuten aivan hulluna marja-aronian marjoihin.Kokeilin niiden jälkeen orapihlajan marjoja mutta niihin ne ei koskenukkaan.Ei se kanojenkaan nokka tuohesta ole!
Missähän välissä nekin jotain ehtii maistella?
Avatar
Böödi
nuorikko
Viestit: 50
Liittynyt: 25 Loka 2008, 11:09
Paikkakunta: Päijät-Häme

Viesti Kirjoittaja Böödi »

Mihin sää Böödi tunkit sen vesilasin :laughing5: :laughing6: .. jos tippaiitaa tarvisit


No juu, ei "sinne" viiti ihan kaikkee tunkee :smt005 :smt005 Ihan kurkusta alas kulautin sen etikkaveden..... Ja se oli niitä nuoruuden hullutuksia.... vaik en vanha suostu olemaan vieläkään :smt003
Vastaa Viestiin