Munaruokaohjeet

ruoka- ja leivontaohjeita

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Mimmi

Munaruokaohjeet

Viesti Kirjoittaja Mimmi »

Matti kirjoitti:Joo, kananmunan osaan keittää kyllä, :smt003 muttamutta auttakaapa nyt kaupunkilaistolloa. Tuoreen munan kuori ei irtoa kovinkaan helposti. Jos tuoreen munan keittää, niin sitä kuoriessa lähtee puolet munasta kuorien joukossa. Onko olemassa joku kikka, jolla sen voisi välttää? :smt017 Tiedetään, keittämisen jälkeen kylmään veteen. Mutta ei tunnu tepsivän vasta munittuihin muniin. Vai pitääkö antaa vanhentua jonkun aikaa ennen keittämistä? Kuinka kauan?
Volmari kirjoitti:Meillä on ainakin tuohon todettu parhaaksi se kikka, että aina on jääkaapissa pari rasiallista munia vanhenemassa, ja päälle on kirjoitettu päivämäärä koska on jätetty "seisomaan".
Yleensä 2-4viikkoa kun pitää, niin jo alkaa kuori irtoamaan.
Muuta konstia ei taida olla...ei ainakaan itse ole sitä kuorta millään muulla tavalla saatu lähtemään tuoreista sovinnolla.
maunu_muori kirjoitti:Vähän vois autta myös anopin vanha konsti.. ensin kaadetaan vesi, sitten annetaan munien vähän kuivahtaa ja vasta sitten kylmään veteen jäähtyyn....
Viimeksi muokannut Mimmi, 18 Tammi 2009, 20:16. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Mimmi

Munakkaat

Viesti Kirjoittaja Mimmi »

Kanaset kirjoitti:Mäpäs avaankin tän reseptiosion tai no, siis laitan ensimmäisen ohjeen. Nimittäin mä en ole koskaan tykännyt erityisesti munakkaasta, vaikka jokaisen kananomistajan varmaan pitäiskin tykätä :wink: (johtuu ehkä kotona tehdyistä kiiremunakkaista, jotka ei erityistä herkkua ole)... Mutta jotenkin yksi aamu rupes tekemään mieli munakasta paahtoleivän päällä ja hyvää oli.
Eli tässä mun munakkaassa ei oo mitään ihmeellistä, mutta mun mielestä se on hyvää ja helppoa ja nopeaa kaiken lisäksi.

Ohje on keskikokoiselle paistinpannulle (yksi pannullinen), riittää ruuaksi yhdelle tai aamupalaksi kahdelle, ehkä kolmellekin leivän kanssa.

Leikataan yksi sipuli suikaleiksi, hienonnetaan valkosipulinkynsi ja viipaloidaan tomaatti. (Näistä saa hyvä "pohjan" munakkaalle, ja sitten voikin lisätä mitä hyvää tahtoo.)
Ja siis näitä paistetaan ensin vähän aikaa.
Sitten lisäksi kuutioitua palvikinkkua ja kolme munaa perään, niin että munat levittyvät koko pannulle.
Kun munat ovat jo melko paistuneita (ei hyllyviä) niin murenna päälle fetajuustoa ja raasta hieman emmentaalia. Mausteeksi esim valkosipulijauhetta, mustapippuria, (yrtti)suolaa.
Ja paista kypsäksi. Mä itse paistan vaan toiselta puolelta, enkä sekoita niitä munia sotkuksi (kulholla tai pannussa).
Muita täytteitä: makkara, keitetty peruna, purjo, oliivit, herkkusienet jne.

Munakkaitahan nyt on vaikka minkälaisia ja jokainen laittaa sitä mistä tykkää, mutta päätin nyt jakaa teidän kanssa uuden intoni munakkaisiin :D

Ps. Oli muuten hyvää...
Pootsi kirjoitti:Mä keräsin mieheltä kiitokset yhtenä päivänä kun väsäsin pikaruoaksi jotain munakkaantapaista.

Riko tarttumattomaan paistinpannuun sopiva määrä munia, 2-6. Sörki keltuaiset rikki.
Lykkää pannuun paljon kaikkea sitä, mitä löytyy jääkaapista tai puutarhasta, raakaa jauhelihaa, vuohenjuustoa ja tomaattia löytyi meiltä viimeksi.
Mausta jollain (mustapippuri + suola).
Sekoittele vähän, laita pannu levylle ja levy päälle. Liikuttele massaa kunnes jähmettyy, anna tiristä kypsäksi kannen alla.

Kotitekoiset munat maistuvat hyvältä, jotenka munakas on hyvää vähälläkin maustamisella. Meillä on nyt ollut kaurasta ja punaheltasta tehtyjä pahanmakuisia munia, joten munakkaat täytyy vaan maustaa niin että maku peittyy. Kuttufeta, kaprikset ja oliivit on hyviä siinä.
Leenamaria kirjoitti:Kokeilin eilen tälläistä:

3 munaa rikotaan korkeaan lasiin ja vatkataan haarukalla. Lisätään n. 1/2 dl maitoa ja mausteita(esim. pippuri-sekoitus, basilika, paprikajauhe, suola, jne.) reilusti.

Kuullotetaan sipuli. Lisätään perään tomaattia ja kinkkua. Siirretään täyte odottamaan hetkeksi ja paistetaan munamaito melkein kypsäksi sitten vaan täyte munakkaan päälle ja paljon juustoa. Kipataan lautaselle kaksin kerroin.

Jos oikein laiskottaa, niin voi kaataa munamaidon suoraan täytteen päälle.

Ja hyvää oli :)
Mimmi

Ohjeita viiriäisenmunista

Viesti Kirjoittaja Mimmi »

-ansa- kirjoitti:Nyt kun meillä rupes noita munia tulemaan, niin kysynkin, et kuinka kauan tapaatte viiriäisten munia keittää?
Ja jos jollain on hyviä reseptejä viiriäisten munista tiedossa, niin pistäkääs tulemaan. :smt001
HiltaHelikopteri kirjoitti:Yleensä olen keittänyt noin kolme minuuttia. Tässä paljon reseptejä:
http://www.viiriainen.fi/Retseptid_s.htm
Suvianne kirjoitti:Tässä on mitä tänään syötiin. Lapset rakasti tätä. Paitti tuntuu, että ihan sama mitä tekee viiriäisen munista niin herkkua on. Soijaa oli meidän makuun sopivasti, mutta ekakertalaisen kannattaa laittaa vain desi tai kaksi.
Ja tuo valkosipulissa soijan keitrtäminen on tärkeää. Se vie varsinkin tottumattoman suuhun maistuvan kitkeryyden soijasta pois.

Tässäpä linkki

Lihamureke
ann75 kirjoitti:nyt kun on jo kokonaiset 21 kpl viirunmunia ja huomenna pitäisi jotain kivaa niistä tehdä, ajattelin jotain sellaista, että keittäis munat, kuoris ja puolittais (juu, tulee mikroskooppisia) ja sit pieni turaus majo-currysekoitusta sekä katkarapu tikun nokkaan odottamaan syöjiä. Onko muita ehdotuksia, ehkä curryn tilalle chilikastiketta ripaus?

Yks resepti oli että ruisleivän palan päälle lohta ja uppopaistettu pikkumuna päälle, mut kun ne pitäisi varmaan tehdä juuri ennen tarjoilua enkä mä silloin halua enää kokkailla, mää otan mielummin silloin lasin viiniä :smt003 (toivon mukaan ainakin)
Suvianne kirjoitti:Viiriäisen munavoi
Mimmi

Kanamummon munavoi

Viesti Kirjoittaja Mimmi »

kanamummo kirjoitti:Potuttaa kun ottaa munavoin jääkaapista ja se vaan lohkee, suivaantuneena keksin yhdistää meiäm leipälevitteen kananmuniin. Tuli notkeeta ja maistuu ihan samalta.
Eli:
250g pehmeää voita
2,5 dl rypsiöljyä
2,5 dl vettä
suolaa
vatkataan sileäksi
lisätään sopiva määrä kananmunamurskaa ja nakataan jääkaappiin jäkettymään.
Mimmi

Kanafarmarin pizza

Viesti Kirjoittaja Mimmi »

Kotopullaki kirjoitti:Yleiskuvaus ruuasta: halpa, helppo, nayttava ja maukas!
No niin, siella nakojaan vedetaan jo innoissaan essua paalle ;-)

Kanafarmarin pizza

Ensin etsitaan pyorea ja h…tin iso vuoka, sellanen mika tayttaa uunin niin etta just ja just saat luukun kiinni. Mulla sellanen joka 36 cm:n halkasijalla! Jos ei loydy omasta kaapista niin kay lainaamassa anopilta. Vuoan taytyy olla iso A) jotta saadaan sita nayttavyytta B) jotta ei ”taikinaa” tulisi liian paksua kerrosta (oikea paksuus ”taikinalle” tassa versiossa noin 1-2 cm)

1. versio
Pilko kurpitsa. Ihan pieniksi kuutioiksi niin ettei tarvii siina hellan edessa koko paivaa seista. Paista kypsiksi. Voin tai oljyn kanssa, aivan sama. Ma kaytan molempia yhdessa. Pilko myos hallumi. Voit paistaa nekin kuutiot muttei aivan valttamatonta. Voitele vuoka, voilla tai oljylla, miten haluat. Mulla sellanen moterni spray-voitelupurkki josta paineen kanssa suihkutetaan voit vuokaan. Tosi katsa. Yleensa kai tarkotettu kakkuvuokien voiteluun, mut kay se tahanki. Sailyy iaisyyden kaapissa eli sopii meille jotka leivomme kakkuja kerran viidessa vuodessa. No niin, vuoka on voideltu ja sinne heitetaan kupritsa- ja hallumikuutiot, tasaisesti levittaen. Riko kulhoon 8 munaa, lorauta sekaan desi tai kaksi maitoa, ja laita mausteeksi sekaan kuivattua minttua, ja sekoita haarukalla.

2. versio
Toimi samoin kuten ylla, mutta kayta aineksina herkkusienia, kurpitsaa, ja fetaa, mutta ilman minttua.

Loppurykays: Kaada munaseos vuokaan ainesten paalle. Laita uuniin joka lammennyt 200 asteeseen. Kuten aina, valmistan tamankin ruuan 200 asteessa ;-) Anna olla uunissa puolisen tuntia.

Huomatkaa etta
- itse en uskalla suolaa laittaa lain, koska aina joko yli- tai alisuolaan. ”Lisatkoot suolansa lautasella” on minun mottoni. Jos taidat suolan kayton niin anna menna. Seka hallumi etta feta nayttavat menettavan suolaisuuttaan tassa touhussa.
- Meidan perheessa sipuli kuuluu kiellettyihin aineisiin, mutta lisatkaa ihmeessa jos haluatte, ja olkaa luovia muutenkin ainesten suhteen. Mikset ripottelis vahan juustoakin pinnalle? Ma vaan en viitti juustoja raastella…

Ei uskois etta tallasesta ruuasta saa nayttavan, mutta taytyy sanoa etta on se todella hieno kun sen sielta uunista ottaa. Ihan ku jattilaispizza!
Mimmi

Munarikkaita ohjeita linkkeinä

Viesti Kirjoittaja Mimmi »

Suvianne kirjoitti:Tässä munaisa resepti spahgetin ja pekonin ystäville.

Reseptiin!
Suvianne kirjoitti:Tässä taas yksi munaisa resepti.

Tämä oli kyllä ihanaa ja menis vaikka alkupalana.
Lapset värkkäs ite iltapalaksi.

Lasten hyydytetyt munat
Suvianne kirjoitti:Tätä en ole testannu, mutta näyttää niin hyvältä. että teen kun saan ainekset.

Munasalaatti
Suvianne kirjoitti:Tässä perus majoneesi. Rupesin himoitseen Mac Donaldsin majoneesia kun löysin ohjeen sille! Mutta eihän talossa ole majoneesia...
Joten tein tätä.

Helppo majoneesi

Tästä teen sitten tätä Bic Mac majoneesi

Tässä on oikein video jos tuntuu ettei uskalla ruveta kokeileen

http://www.youtube.com/watch?v=Gz0fLT_k3_U
Suvianne kirjoitti:Tätäkään en ole testannu, mutta olen säästänyt viirun munia uudeksivuodeksi ja teen niistä tämän aamulla.

Munalevite
Suvianne kirjoitti:Lämppärit

Näitä tässä just syön!! Todella hyviä. tein viiriäisenmunista. Laitoin massaan 12 viirumunaa. Aikuiselle enemmän suolaa ja lapsille voi vaikka jättää pois kokonaan.

(leuhkin ku oli vielä omia piirakoita)
Mimmi

Makaronilaatikko

Viesti Kirjoittaja Mimmi »

Kotopullaki kirjoitti:Makaroonilaatikko hellan ja nyrkin valista

500 g jauhelihaa, nauta tai sika tai ihan mita vaan
Voita jauhelihan paistamiseen
1-2 tolkkia murskattuja tomaatteja
Kuminaa muutama teelusikallinen, kokonaisena tai jauhettuna, ei valia
Suolaa, suolaa…
Tuoretta tai tuoreena pakastettua persiljaa kourallinen, oman maun mukaan
Korppujauhoja

100 g voita
2 dl jauhoja
1 litra maitoa
4 munan keltuaista
Muskottia
Suolaa
Juustoa

2 kpl 500 gramman pusseja makaroonia, mita lajia vaan kunhan on sellasia mitka mahd. paksuja ja onttoja
Vetta
Suolaa
Oljya
Voita
Raastettua juustoa (mun mielest melke ihan sama mita juustoo, paitsi ei fetaa…)

Ja lopuks viela kaikkien kevyen linjan ystaville: lisaa voita, ja korppujauhoja ja juustoa.

Tarkeata on tyoskennella osio kerrallaan, eli ei niin etta paistetaan jauhelihaa samalla kun tehaan soosia tai keitetaan makaronia. Yksi asia kerrallaan, niin homma sujuu stressittomasti! Varaa tahan aikaa noin 2-3 tuntia, muksut ulos keittiosta, pari askia tupakkia ja 1-2 pulloa vinkkua. Kaksi viimesta siis EI keittiosta ulos, vaan sisalle. Ja ovi kii.

Aloitetaan! Lue ohje ja keraa ainekset esille. Ota eka horppy ja muistuta itseasi siita kuinka hyva kokki olet! Paistinpannu liedelle ja kontsa voita sulamaan. Heita sekaan jauheliha. Paista kunnes neste haihtuu ja lihaan tulee varia. Toksota puulastalla niin etta jauhelihasta tulee pienen pienia rakeita. Kaada sekaan tolkki tai kaksi murskattuja tomaatteja, seka kuminat ja suolaa reilusti, ja lopuksi persiljat. Jos on liian lotkoa niin lisaa korppujauhoja. Jos on kiinteeta ni ei tarvii korppujauhoi, ei niist kummiskaan mitaan makuu irtoo. Kasari pois liedelta, kansi paalle ettei kissat mee syomaan, ja mestarikokki itse istuu alas.

Horppy lasista ja vilkaisu ohjeisiin. Suosittelen myos pienta puhinaa ja otsalta hien pyyhintaa (nayttavasti keittion ovensuussa) jos muita kotona.


Seuraavassa osiossa tulee kiirus eika oo aikaa kessutella, joten kay ennen tata 1-2 tupakilla + 1 lasillisella. Raahaa myos mankka keittioon ja laita lempparimusaasi soimaan.

Valmis? Ok! Sellaset sata grammaa suolasta, taysrasvasta kunnon voita teflonkasariin!
Ennen kuin palaa, siis heti kun sulaa, niin heita sekaan 2 dl jauhoja ja sekoita puuhaarukalla tai vispilalla. Nayttaa silta etta tullee kokkareista sementtia, mutta ala hataanny. Lisaa maitoa pikkuhiljaa, koko ajan vispilalla sekoittaen. Muut ohjeet sanoo etta maidon taytyy olla kuumennettua, mutta p…n marjat, ihan sama tulos tulee kylmal! Nyt sitten ollaan jumissa hellan aaressa. Maitoa, sekoitusta kunnes sakenee, lisaa maitoa, sekoitusta, kunnes taas sakenee, jne. jne. Siksi kaskin laittaa mankan paalle, koska nyt hytkytaan vispila kadessa ja heilutetaan lannetta. Toivon ettet valinnut Shakiraa kuitenkaan, koska sitten lentaa soosit ympari keittiota! Kun on loputkin maidot lisatty, ja sekoitettu ja hytkytty, ja soosi mukavan jaykkaa, niin otetaan kasari pois liedelta.

Ok, ok. Hengahdystauko! Mut vaan 2 horppya max!

Soosiin vatkataan sekaan keltuaiset. Sitten jonkin verran muskottia, ja hiukkasen suolaa (riippuu kuinka suolasta juustoa kaytat), ja sitten sita raastettua juustoa. Ala huoli jos et raastanu etukateen, ehit viela. Ja sitten kansi paalle, ja kasari jaahylle.

Onnittelut! Olet suoriutunut taman ohjeen vaikeimmasta osiosta! Bravo!!! Nyt ansaitset tauon, horppyineen ja henkosineen. Sallitaan myos Muniksen tsekkaus ja kirjoituksen lahetys.

Tayta iso kattila vedella ja laita kuumentumaan. Odotellessa on aikaa horppailla ja vaikkapa soittaa ystavattarelle! Jos joku muu erehtyy keittioon juuri nyt, niin ala kiiruusti hammentaa vetta puulastalla. Muussa tapauksessa ihan vaan relax. Sitten kun vesi kiehuu niin heita sekaan lusikallinen suolaa ja loraus oljya, ihan vaan siks ettei makaronista synny kaislamattoa. Sitten kun on kypsaa ni kaada makaronit lavikkoon, vesi pois, ja sitten makaronit kulhoon. Pilko pienehkoja palasia voita sekaan, ja sekoita. Sitten heita sekaan raastettua juustoa – jota toivottavasti tajusit raastaa viime kerralla reilusti.

Seuraavaksi alkaa luova vaihe, jota ennen on hyva latautua henkisesti. Horppy-horppy! Sulje keittion ovi jotta voit jammailla keittiossa yksin muiden paheksumatta. Pikkasen sopii laulaa luikauttaakin! Sitten pikkuhiljaa tanssiaskelin kohti kaapistoa josta loydetaan valtavan iso vuoka. Jotku laittaa bechamel-soosia pohjalle, jotku voita ja korppujauhoa. Mina en laita mitaan kun en viitti ja hyvin menee niinkin. Up to you! Tai ”up yours” kuten sanois Nykanen.

Kaada vuoan pohjalle noin puolet makaronista. Paalle kaavit jauhelihamosson. Ja sitten paallimmaiseksi loput makaronista. Ta-daa! Ai kun hieeeeno! Nyt ollaan loppusuoralla ja sen kunniaksi otetaan pari horppya! Kippis ja kulaus!

Ihan paallimmaiseksi valutetaan bechamel-soosi, jonka paalle ripotellaan sinne tanne korppujauhoja, seka pienia palasia voita – niin saadaan kaunis kullanruskea pinta. Ja eikun uuniin! Edellisen horpyn aikana olisi tullut laittaa uuni kuumenemaan noin 180-200 asteeseen, mut jos et muistanu ni ei haittaa: laita se nyt kuumenemaan, istu alas odottamaan ja pidetaan vaikka tupakkitauko. Ja tupakkitauot senkun jatkuvat! Ruoka uuniin ja taas relax! Tata aikaa ei saa kayttaa keittion siivoomiseen ja tiskien tiskaamiseen – muuten tulee r e s s i! Istu alas, avaa toinen pullo viinia, vaiha CD, soita ystavalle, tanssi ja laula!

Kun ruoka on ollut uunissa noin 3 varttia – 50 min, niin ota vuoka uunista ja ripottele paalle juustoraastetta. Laita takaisin uuniin. Nyt on viela 10-15 minuuttia aikaan ennen kuin perheen tulee taputtaa kasia ja hurrata mestarinkokin kunniaksi. Voit kayda huikkaamassa ovella TV:ta lasittunein silmin tuijottaville lapsille ja miehelle etta ”ruoka on kohta valmistaaaa”. Ja akkia takas keittioon horppimaan! Tanssiaskelin, hymy huulilla, kerailet sitten oikean maaran lautasia, haarukoita, veitsia, laseja… Ai niin ja ketsuppia kun armaani aina syo makaronia keden kans… La-la-la-la-laa…

Nyt on pastitsio ollut tunnin uunissa, aika sammuttaa uuni, ja ottaa ruoka ulos. Tassa vaiheessa olet niin innoissasi ettet malta antaa ruoan jaahtya vaan kannat sen pikimmiten ruokailutilaan. Ja heti peraan muut tykotarpeet. ”No niin, tulukee syamaaaaaan…!”
Ja sitten se alkaa. ”Taahan on ihan liian kuumaa viela, miten mun ketsuppiki ihan ku sulaa tanne…!!!”. ”Miten taal on jotain tomaattia vai? Ei makaroonilaatikos yleensa tomskuu oo!” ”Mita taa valkonen mosso tas paal on?” Siina sitten hymyilet vienosti, yritat urheasti syoda sinakin ja poltat suusi. Huudat ”Selva!” ja kannat kaikki takas keittioon, niin nopeasti etta nayttaa videon pikakelaukselta. Kaavitaan lautasilta makaroonilaatikot koiran kuppiin jaahtymaan, paiskataan lautaset tiskialtaaseen, kasarikasan paalle, ja nyyhkitaan vahan. Onneks mankka pauhaa viela. Ja vinkkua jaljella. Istutaan alas ja ajatellaan positiivisesti. Viela on paljon ruokaa jaljella, ja kylla s…na on huomiseen mennessa tarpeeksi jaahtynytta. Tata syodaan seuraavat 5 paivaa ainaki. Ja uutta ruokaa ei tuu ennen ku on viimenenki murunen syoty! Nii pal kallistaki, kaikkine juustoineen ja voineen. Ja se aika mika tan tekoon meni!
tiina kirjoitti:Mulla ois tällanen mutkat suoriksi-resepti makaroonilaatikkoon. Tää on tosi nopea, mulla on aina ihan hirveä nälkä, ku tulen töistä ja ruokaa on saatava mahdollisimman nopeasti eli:

Tarvikkeet:
Paketti koskenlaskijaa
Pussi makaroonia
500 gr jauhelihaa
Sipulia maun mukaan
Vajaa litra vettä
1/2 Lihaliemikuutio

Ruskista paistinpannulla jauheliha ja silppua myös sipuli sinne.
Laita kattilaan vesi ja sulata kossu sinne, lisää myös lihaliemikuutio
Laita isoon vuokaan pohjalle osa makarooneista (RAAKANA) sitten paistinpannun tavaraa, taas makaroonia, loput paistinpannu tavarasta ja sitten päällimäiseksi loput makarooneista.
Kaada koko homman päälle kattilan sisällys ja sitten vaan uuniin 225 astetta noin 40 minuuttia.
Mimmi

Kasvismunaruoka..

Viesti Kirjoittaja Mimmi »

smari kirjoitti:Kaipain ideoita täyspainoisista ruuista missä ei ole lihaa, mutta on munia kun muniksessa ollaan. :smt003

Tätä söin taas tänään:

-reilu kilo lähes kypsäksi höyrytettyjä kasviksia, juureksia tai mitä nyt on saanut viime kesänä kasvamaan tai muuten kotoa löytyy. Eli esim tänään meillä oli parsakaalia ja kukkakaalia vajaa kilo, vähän porkkanaa, kaupasta pikkupussi pitkiä vihreitä papuja. Tähän voi kuitenkin laittaa melkeen mitä vaan, mikä ei vetistele liikaa tai jos vetistelee, niin laittaa sitä sitten vaan vähän. Siis esim tomatti ja kesäkurpitsa on semmosia vetistyviä, mutta hyviä pienenä lisänä ja niitäkin voi kesällä laitella pakastimeen valmiinä siivuina. Jos ei kasvata ite kasviksia, niin voi hakee kaikki helposti suoraan kaupan pakastealtaasta. Ne voi sit laittaa jäisenä astiaan ja se on siinä.

-esikeitettyjä linssejä ja esipaistettuja sipuleita. Voi vaikka kuullottaa sipulit ja laittaa linssit sitten joukkoon ja vähän vettä. Sit vaan antaa kiehua paistinpannulla kunnes linssit on sopivia. Ja nääkin voi hyvin jättää kokonaan poiskin jos ei tykkää sipulista tai ei tarvii mitään lisäproteiineja linsseistä kun niitä on tässä ruuassa muutenkin. Ja kun jättää ne pois niin tää on paljon nopeempi tehä.

- sit vaan lykkää noi kaikki sopivaan uunivuokaan ja päälle munamaitoa niin että lähes peittyvät. Esim tohon määrään noin 6 tai enemmän munia ja sopivasti maitoo. Niin ja munamaitoon suolaa ja jos haluu, niin pippuria. Juustoraastettakin voi laittaa päälle jos on. Ja tietysti yrttejä mukaan jos hakuu, ainakin rakuunaa ripottelen joinain kertoine kasvisten päälle, mut siitähän ei kaikki tykkää.

-uuniin lämpöö 200 ja tää on valmista kun munamaito on hyytyny ja pinta sopivan nätti.
Suvianne

Viesti Kirjoittaja Suvianne »

Tähän käytin 30 keitettyä viiriäisen munaa ja lapset söi 20 kuorinnan ohessa.. Joten kaikki 50 meni mitkä keitin :smt004

Eli Rullarieska
Muusa

Viesti Kirjoittaja Muusa »

Oon kokkaillut nyt ihan ältsin hyvää yleispätevää majoneesisoossia, joka sopii niin hampurilaisiin, ranskalaisten päälle kuin ihan voileivällekin =P~

Tehään ensin majoneesi Suviannen verrattoman aiolireseptin mukaan (toi on niin helppo ja pomminvarma, mä en muuta majoneesireseptiä ikinä kokeilekaan!)
Mutta ei lisätkään valkosipulia, vaan valkosipulin sijaan mausteeksi:
½ pieni punainen paprika
1-2rkl säilöttyjä vihreitä jalapenosiivuja, tai muutama kokonainen
1-2rkl säilöttyjä punaisia chiliviipaleita (tai tuoretta chiliä jos haluaa, mulla vaan noita säilykeviipaleita on aina jääkaapissa kun ne säilyy paremmin).
Ja tietty siinä majoneesintekovaiheessa kannattaa pulloetikan sijaan ottaa se etikkaruokalusikallinen jalapeno- tai chilitölkistä! (Huomaa myös säästö, säästöä se on pienikin säästö kun ei etikkapullo vaju, noi kaikki tölkkien liemet käytän kyllä aina muutenkin jos mitenkään vaan voi.)
Esisilputaan paprikaa vähän ja heitetään kaikki majoneesin sekaan ja ajellaan sauvasekoittimella kohtuullisen tasaiseksi.
Nam, nam! Kätevimmän käytön kannalta kaataa lorotetaan puhtaaksipestyyn käytettyyn salaatinkastikepulloon (sellaiseen missä on ns. ketsuppipullon korkki, tai miksei ketsuppipulloon)... ei siis lapioida suoraan kulhosta kitusiin vaikka mieli tekis :razz:
KotiKotti

Viesti Kirjoittaja KotiKotti »

PITSA-POHJA

Ainekset: 5 kananmunaa

Erotellaan keltuaiset ja valkuaiset.

Molemmat vatkataan erikseen ja lopuksi yhdistetään. Jos haluaa niin voi laittaa suolaa, mutta ei ole tarvis jos täytteestä tulee makua.

Esipaistetaan kullanruskeaksi(tai kun silmä sanoo että on ollut tarpeeksi kauan) 200-225 asteessa.

Sitten täytteet päälle ja uuniin täytteiden tarvitsemaksi ajaksi.
smari

Viesti Kirjoittaja smari »

Tein piimäjuustoa ja hyvää oli. Ohjeita löyty googlella paljon, mutta tietysti toteutin tämän mihin menee eniten munia. :smt003
http://www.kotiliesi.fi/ruokaohjeet/piimajuusto

Osan voitelin munalla ja laitoin vielä uuniin 250 asteeseen siksi aikaa että saa väriä. Hyvää leivän päällä ja lämpimänä hillon kanssa.
Jos sun kanat on

Viesti Kirjoittaja Jos sun kanat on »

kaipaisin sellaista hyvää äitien tekemää kananmunakastike reseptiä. Muistelen että joskus sitä kakarana sai ja on jääny niin mieleen että oli kaiketi pirun hyvää. Hoi kaikki äidit, reseptiä jakoon!!
maunu_muori

Viesti Kirjoittaja maunu_muori »

Mun äitee teki kananmunakastikkeen keitetylle hauelle.. helkutti, kun herahti vesi kielelle, vaikken oo voinu sitä syyä 33 vuoteen.. siis
voita kattilaan reilusti, siihen sitten vehnäjauhoo, mut ei niin kuumaksi kattilaa että ruskistuu, ainoostaan siinä rasvassa kiehuu ja kypsyy.. sit kovasti vispaten kalalientä joukkoon niin, että tulee sakeehkoo kastiketta ja sit vaan kuoritut keitetyt ja pilpotut munat joukkoon, suolaa ja mää vähän veikkaan et äitee tumppas siihen jauhettuu maustepippurii ja valkopippurii.. en niin tarkkaan muista. Ton maustepippurin kanssa kannattaa olla vähän varovainen, jos ei oo tottunu..
pyrstö

Viesti Kirjoittaja pyrstö »

Mä roiskaisin vielä tilliä tohon muorin soosiin :smt016
Toinen munaversio on ihan perus valkosoosiin munalohkot ja tietty tilliä ja/tai ruohosipulia sinnekkin.

Tää on kanssa hyvä uusien perunoiden särvin, sain yhdeltä vanhalta mummulta vinkin; murskaa keitetyt munat haarukalla, kuutioi maustekurkku ihan pieneksi, sipulihakkelus perään, taas tilliä jos tykkää siitä. Koko höskä sekasin, perään tottumusten mukaan, kermaa, kevyttä tai paremman puutteessa smetanaa tai vaikkapa kermaviiliä. Tarkista suola ja pippuri ja hiukan sokeria. (taltuttaa sipulin kitkeryyden ja pyöristää maut)
Nopea ja yksinkertainen kastike ilman keittämisiä, sekaan passaa melkein mitä vaan yrttejä ja uuniperunoille voipi sujauttaa pienen savulohi lisäyksen kera.
Vastaa Viestiin