Kääpiö-kocheja muiden kanojen kanssa?

keskustelua roduista ja risteytyksistä

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
Luomumunat
tipu
Viestit: 29
Liittynyt: 20 Huhti 2020, 08:51

Kääpiö-kocheja muiden kanojen kanssa?

Viesti Kirjoittaja Luomumunat »

Hei, tässä jo pidemmän aikaa on ollut 3 kanan parvi, joka kostuu yhdestä Hy-line brownista ja kahdesta piikkiöläisestä maatiaisesta. Nyt keskustelunaiheeksi on pitkän tauon jälkeen noussut kanojen lukumäärän lisääminen uusia ostamalla. Erityisen kiinnostavilta vaikuttavat kääpiö-kochit ja muut pienet rodut. Miten nämä pärjäisivät meillä jo entuudestaan olevien keskikokoisten kanojen kanssa? Tähän mennessä ei ole parvessa ollut käytännössä minkäänlaista ongelmakäyttäytymistä, nokkimista yms.

Toisena kysymyksenä esitän sen, miten haastavia sulkajalkaisten kanojen jaloista huolehtiminen on. Sisä- ja ulkotarhat ovat molemmat käytännössä kuivat aina, ulkotarha aina muulloin kuin rankkasateella, eli käppänien jalat pääsisivät kyllä kuivumaan aina vapaana ulkoilujen välissä.

Ja jos jollakin olisi tietoja kääpiöiden kylmänkestävyydestä, niin siitäkin olisi kiva kuulla :smt001
Hylinet ja maatiaiset :smt049
Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4445
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: Kääpiö-kocheja muiden kanojen kanssa?

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

Kanojen luonteet ratkaisevat sen kuinka hyvin uudet tulokkaat otetaan vastaan. Yleensä siinä tulee nokkapokkaa enempi tai vähempi, kun katsotaan kuka on kukin. Jotkut suosittelevat, että uudet kanat sujautetaan vaivihkaa samalle yöpuulle ja toisten mielestä totutetaan toisiinsa pikkuhiljaa esim. verkkoseinän takaa. Itselläni oli tapana totuttaa uudet ja vanhat kotkot toisiinsa pihalla, jossa saivat ottaa yhteen tai väistää...vahtasin kyllä silmät tarkkana, ettei tule vahinkoja.

Sulkajalkojen hoito onnistuu kyllä hyvin noissa olosuhteissa...tarkistat vaan säännöllisesti, ettei niihin muodostu kakkapaakkuja ja jos muodostuu, niin peset tai leikkaat ne pois.

Kääpiökanoista kylmälle arimpia ovat silkkikanat ja kiharahyöheniset rodut, koska niiden höyhenpeite ei suojaa samoin kuin sileähöyhenisten.
Vastaa Viestiin