Ruokaviraston ravitsemus- ja terveysväiteopas lausunnolla

munivaisiin kuulumattomat jutut tänne

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Vastaa Viestiin
Tuutikki
nuorikko
Viestit: 57
Liittynyt: 28 Kesä 2020, 15:47

Ruokaviraston ravitsemus- ja terveysväiteopas lausunnolla

Viesti Kirjoittaja Tuutikki »

Ruokaviraston ravitsemus- ja terveysväiteopas elintarvikealan yrityksille ja valvojille saattaa koskettaa Munanetin lukijoita ainakin välillisesti. Sen vuoksi hiukan tietoa ja linkki aiheesta seuraavassa.

Oppaan päivitetty ohjeluonnos on lausuntokierroksella parhaillaan ja luettavissa Ruokaviraston nettisivuilta:
https://www.ruokavirasto.fi/tietoa-meis ... vaiteopas/

Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto on hiukan ruotinut luonnosta ja kirjoittanut siitä tekstin "Lausunnolla olevan Ruokaviraston väiteoppaan luonnoksen analyysi": http://www.terveystuotekauppa.fi/blogi- ... n-analyysi

Perusongelmaksi he näkevät liian laajalle viedyt tulkinnat ja väiteasetuksen uudet soveltamisalat. Tulkintojen mukaan esim. kuluttajat eivät saisi antaa enää vapaasti myönteisiä kuluttajapalautteita yrityksien some-kanaviin. "...väiteoppaan suurimmat uudet vaikutukset koskevat terveydenhuollon ammattihenkilöitä, yrityksien saamia kuluttajapalautteita ja myyntikanavista apteekkeja. Yksittäisinä tekijöinä nousee esille esimerkiksi keto- ja ayurveda -sanoihin kaavaillut kiellot ja niiden vaikutukset näiden tuotteiden markkinoihin Suomessa ja mahdollisesti jatkossa Euroopassa. Yllättävimmät vaikutukset voivat liittyä lehtiin ja kirjoihin. Lehtien ja kirjojen sisällyttäminen väiteasetuksen soveltamisalaan on myös yksi vaikeimmin hahmotettavissa olevista linjauksista."

Kannattaa siis lukaista linkissä oleva teksti ja jos aihe mitenkään koskettaa myös Ruokaviraston luonnos sekä kirjoittaa vapaamuotoinen lausunto viimeistään 7.3.2023.
pieni parvi suloisia hy-linejä
Vastaa Viestiin