Haudottavan munan jäähtyminen?

kysymyksiä ja vinkkejä haudonnasta sekä tipujen hoidosta

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Vastaa Viestiin
Sirje
muna
Viestit: 13
Liittynyt: 15 Heinä 2019, 20:33

Haudottavan munan jäähtyminen?

Viesti Kirjoittaja Sirje »

Hei, aloitin uuden ketjun aiheesta, vaikka kysyin sitä toisen viestin yhteydessä. Ehkä muillekin helpompi löytää vastaus näin (ellei tää ole jo jossain, soorry, en hakenut!)
Miten pitkään hiukan haudottu muna pysyy hengissä? Jos munaa on haudottu 1-2vrk ja jos se pääsee jäähtymään ihan yön yli huoneenlämpöön? Onko enää toivoa, vai heitetäänkö kompostiin?
Maattari
lindell
Viestit: 1724
Liittynyt: 18 Elo 2009, 22:23
Paikkakunta: Iitti

Re: Haudottavan munan jäähtyminen?

Viesti Kirjoittaja Maattari »

Voi pysyä hengissä.
Jatkan tähän kun luin tarinasi toisesta ketjusta. Jos kana meni takaisin pesään munien päälle voivat hyvinkin pysyä hengissä mutta jos ne eivät ole erityisen tärkeitä munia nehän voi vaihtaa uusiin.
Sekulikanoja, vuohia, koiria ja kissoja.

The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of (moral) crisis. D. Alighieri
Sirje
muna
Viestit: 13
Liittynyt: 15 Heinä 2019, 20:33

Re: Haudottavan munan jäähtyminen?

Viesti Kirjoittaja Sirje »

Hei, vähän myöhäinen kiitos, mutta kiitos kuitenkin vastauksesta! Poistin ne munat, ja sittemmin vielä toisetkin kylmenneet, lopulta kolmas kerta toden sanoo; nyt on tipusia! Ongelma varmaankin oli se, että oli kaksi samanlaista pesää, niin välillä kana meni väärään pesään hautomaan munia, jotka oli unohtunut kerätä pois. Ja ainakin kerran näin, että oli riitaa pesästä. Tämä ratkesi vasta, kun tein eristyksen haudontapesän ympärille, ja ruokin hautojaa eriksensä siellä. Nostelin Hiltan ohjeen mukaan hautojan kerran päivässä ulos pesästä, jolloin se söi ja ulosti, ja samatien pystyin siivoamaan tuon pienen osaston (sai raejuustoa jms erikoisherkkua + teollista rehua). Kun tiput olivat kuoriutuneet, noin 2 vuorokauden kuluttua emo hylkäsi haudontapesän ja muutti eriön toiseen nurkkaan. Kun se tuli sieltä yhteistilan puolelle, toiset kanat hyökkäilivät kimppuun, kukkokin jopa! Varmaankin siksi, kun kana oli ollut niin pitkään poissa toisten näkyvistä. Nyt tilanne on rauhoittunut, kun vein paljon kuusennäreitä suojapaikoiksi, ja kanalauma taas ilmeisesti tottuu entisen toverinsa läsnäoloon. Tipuja ei ole kukaan häirinnyt, mutta tosiaan ärsyttävää, että ekoina päivinä muut kanat hyökkäsivät hautojan päälle, ja se joutui pakenemaan hädissään takaisin verkon suojiin.
Vastaa Viestiin