Yksi kana nokkii toista

yleistä jutustelua

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
MJKa
muna
Viestit: 1
Liittynyt: 15 Marras 2022, 10:26

Yksi kana nokkii toista

Viesti Kirjoittaja MJKa »

Mikä neuvoksi, mulla on 5 kanaa ja kaikki on tulleet meille yhtäaikaa ja ovat saman ikäisiä. Nyt pari vuotiaita. Nyt yksi kanoista on alkanut nokkia yhtä toista kanaa. Tämä kiusaaja jatkuvasti seurailee mitä tämä toinen tekee, kulkee perässä ja välillä käy nokkaisemassa päästä. Esimerkiksi jos heitän jyviä kaikille ja eri paikkoihin niin seuraa vaan tätä yhtä. Reppana on ihan kaljuuntunut, mutta verijälkiä onneksi ei ole. Pitäisikö kiusaaja vaan laittaa pois? Muiden kanssa ei mitään ongelmia. Olen kanalassa käydessäni aina pitänyt kiusaajan erossa tästä toisesta ja silloin parin hätistyksen jälkeen uskoo ja antaa toisen olla, mutta en kyllä pysty koko päivää heitä vahtimaan.
Tuutikki
chabo
Viestit: 164
Liittynyt: 28 Kesä 2020, 15:47

Re: Yksi kana nokkii toista

Viesti Kirjoittaja Tuutikki »

Nokkijalle kannattaa kokeilla lisätä hiukan proteiinin saantia. Kalaa, jauhelihaa, raejuustoa (hiukan) tms. Tai sitten tekemistä, esim. peuhkujen tonkimista, turve-/hiekkakylpyjä.

Kanat voivat muodostaa nokkimisjärjestyksensäkin noin - joku on aina viimeisenä, mutta se voi vaihdella tilanteen mukaan, joten ongelma on luultavasti ohimenevää. Joskus kanat myös nokkivat toistensa "epäjärjestyksessä" olevia höyheniä, ikään kuin sukivat toisiaan, joten välttämättä ei ole kyse sen suuremmasta. :smt001
pikku parvi kanasia
Vastaa Viestiin