Konehaudotut kanan alle
Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko
Konehaudotut kanan alle
Kertokaapa kokeneemmat missä vaiheessa konehaudotut tiput kannattaa laittaa hautovan kanan alle? Kannattaako itse hoitaa niitä hamsterinhäkissä lämpölampun alla jokunen päivä vain mahdollisimman pian viedä kanan hoiviin? Viikon päästä pitäisi kouriutua ekat tiput koneesta ja kanalassa yksi kana hautoo joten vaihtaisin vain tiput muniin koska munat eivät ole hedelmöittyneitä kun ei ole kukkoa tällä hetkellä.
- HiltaHelikopteri
- kukkoilija
- Viestit: 4452
- Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
- Paikkakunta: Vantaa
Re: Konehaudotut kanan alle
Mä vaihtaisin munat muniin eli 'mahdollisimman pian kanan hoiviin'. Onhan kuoriutumisen näkeminen hienoa, mutta yleensä siirto on sitä helpompi mitä aikaisemmin sen tekee. Kuinka kauan kana on jo hautonut? Jos se vasta aloittelee tai osoittaa jo kyllästymisen merkkejä, niin sitten tietysti voisi olla viisaampaa siirtää tiput, eikä munia.
Re: Konehaudotut kanan alle
Minä olen siirtänyt vasta tiput ja ottanut munat koneeseen kanan alta. Meillä on onnistuneet siirrot jopa viikon mmyöhemmin kuoriutuneille
Re: Konehaudotut kanan alle
Kana on hautonut nyt noin viikon mutta tämä meidän Penelope ei ole kovin luotettava hautoja (toisin kuin kanssasisarensa). On aloittanut hautomisen moneen otteeseen ja hautonut muutaman päivän ja todennut sitten että ihan älyvapaata hommaa tällainen ja että kukkapenkkien tonkiminen ja muu pusikoissa seikkailu on paljon mukavampaa kuin kököttää joidenkin munien päällä. Penelope on sellainen kana jolla on seikkailijan sydän ja runoilijan sielu joten tällainen hautominen ei olen ihan sen tärkeyslistalla kärkipäässä Joten en uskalla munia vaihtaa sen alle kun ei tiedä milloin sillä lamppu syttyy ja se kohkaa jonnekin muualle sieltä pesästä. Nämä on nyt minun ensimmäiset konehaudotut tiput joita tulee joten aika jännää on kun enää viikko jäljellä. Kanat ovat hautoneet ja hoitaneet pari poikuetta jo aikaisemmin (ja hyvin ovatkin hoitaneet).