onnikkaan onnistumisyrityksiä vol 7

keskustelua koneellisesta haudonnasta

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
onnikas

Re: onnikkaan onnistumisyrityksiä vol 7

Viesti Kirjoittaja onnikas »

Nuo kaksi tyrnistä kuoriutui laskettuna aikana ja siirsin suoraan isompien sekaan ja tosi reippaasti ovat menneet porukan mukana. Kun tämä porukka oli reilun viikon ikäinen, siirsin nämä kahden 4 viikkoa vanhemman kanatipun kanssa samaan porukkaan. Aluksi oli pientä kahinaa, mutta se helpotti pian ja nämä pienemmät menevät isompien tipujen siipien ja mahan alle aina välillä torkkumaan. Aika ihania!

Ruskeanaamainen tipu on vähän kehityshäiriöinen, toinen silmä on alikehittynyt. Tönöttää muite useammin paikallaan, mutta ihan hyvin jaksaa toisten mukana mennä. Olen antanut olla porukassa ja katselen miten sujuu.
Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4443
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: onnikkaan onnistumisyrityksiä vol 7

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

Hei onnikas, kävin eilen lukemassa sun blogia ja pitää ihastella, että mainioita kuvia ne toukokuun alun tipukuvat: emäntä ylpeänä esittelee tipukaartia :smt050
onnikas

Re: onnikkaan onnistumisyrityksiä vol 7

Viesti Kirjoittaja onnikas »

Kiitti :) Nyt on blogin päivittäminen jäänyt huonolle kun oon löytänyt fb:n... :D Pitää varmaan blogiin laittaa kans noita uudempiakin kuvia :)

Meillä on muuten nyt parhaillaan kaksi tyrnistä hautomassa, alla kääpiökochinin munat. Pitää katsoa miten onnistuvat. Yksi muna oli mennyt rikki toisena päivänä. Liekö tullut riitaa munimaan tulleen kanssa. Pitää varmaan eristää hautojat ja nostella ne sitten aina tauolle.
onnikas

Re: onnikkaan onnistumisyrityksiä vol 7

Viesti Kirjoittaja onnikas »

Heippa pitkästä aikaa. Nämä ekat tiput joita niin kovasti haudoin, täyttävät jo kuusi vuotta toukokuussa. Heistä vielä kaksi kanaa neljästä on hengissä. Lisäksi toisita hautomistani tipuista toinen kahdesta kanasta on hengissä. Hän täyttää syyskuussa kuusi vuotta. Jälkeläisiä heille on myös siunaantunut, joten oikein tyytyväinen saa olla koneeseen. Sillä ollaan tälle keväälle jo kolmatta koneellista hautomassa. Että hyvin on pelannut, luottokone :)
Vastaa Viestiin