Kanoille pellavarouhetta?

kysymyksiä ja vinkkejä kanojen ruokinnasta

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

piiparinen

pellavarouhe?

Viesti Kirjoittaja piiparinen »

no niin, eli kysymys tulikin juuri tuossa. voiko kanoille antaa agris myytävää pellavansiemenrouhetta??
laiska minä, en jaksanu etsiä jos se täältä olis jostain löytynyt, vaan eivät agriskaan osanneet sanoa. jos voi niin, onko joku rajoitus et miten paljon yleensäkin ym..johonkin suoliston toimintaan siin luki hevosille, naudoille ym..et meneeko siitä sit kanan vatta sekaisin.kiitoksia jo etukäteen jos vastausta tuloo.. :smt003
Raksu

Re: pellavarouhe?

Viesti Kirjoittaja Raksu »

Tämä kiinnostaisi minuakin, meillä on tätä hevosilla :smt001 Eli voiko sitää antaa kanoille ja pitääkö se liottaa jos antaa vai voiko kuiviltaan antaa.
Kiyry87

Re: pellavarouhe?

Viesti Kirjoittaja Kiyry87 »

Mä laitan kanojen puuroon ihmisille tarkoitettua paahdettua pellavansiemen kuivattu mustikka sekoitusta.
Ainakaan meillä ei maha ole sekoillut mutta laitan vain 3-4 ruokalusikallista 12 kanalle. Siinähän on paljon
kuitua joten kaipa sitä pitäisi antaa varovasti pikku hiljaa lisäten :smt017 Mä aloitin ruokalusikallisella.
En ole liottanut koska melko jauhemaista.
Iloisten Munatalo

Re: pellavarouhe?

Viesti Kirjoittaja Iloisten Munatalo »

Meillä syövät kokonaista pellavan siementä siemensekoituksessa jota laitan aamupuuroon.
Avatar
tipsi
riikinkukko
Viestit: 1075
Liittynyt: 30 Touko 2007, 06:02
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: pellavarouhe?

Viesti Kirjoittaja tipsi »

Eikös ihmiselle ainakin ole joku rajoitus miten paljon pellavaa saa päivässä syödä? Se kerää itseensä raskasmetalleja (kadmiumia?) ellen väärin muista, siksi rajoitus. Mutta on siis tosi terveellistä muuten.. eli varmaan sitä voi antaa kanoille mutta ei kauhesti etenkin jos niiden munia/lihaa aikoo syödä.
Ankkoja, kanoja ja lampaita.
Tiikerililja

Re: Kanoille pellavarouhetta?

Viesti Kirjoittaja Tiikerililja »

Mä laitan usein kanojen puuroon pellavarouhetta :) Ei sitä nyt pääruokana ole tarkoitus antaakaan, mutta silleen järjellä kun käyttää niin ei se vaarallista ole. Se on enemmänkin proteiini- ja rasvahappolisä.
Mikka

Re: Kanoille pellavarouhetta?

Viesti Kirjoittaja Mikka »

Pellavarouhe, Greenline yms. joiden pakkauksessa lukee että turvota, ne pitää turvottaa. :smt018 Turpoavat muuten mahassa, tai pahimmassa tapauksessa jäävät kiinni kurkkuun ja turpoavat siellä mistä saattaa seurata kylmenny poni/kana. Voitte myös kuvitella mikä olo eläimelle tulee jos ne luulee syöneensä normaalin määrän ja 5min myöhemmin meinaa mahalaukku revetä. Kun nuita aineita turvottelee niin huomaa kyllä kuinka ne laajenee, ja sama mikä tapahtuu siinä kipossa tapahtuu myös siellä eläimen mahassa.

Fiksummat tuolla jo sanoivat että pellavarouhetta voi antaa, ja siitä viisastuneena ajattelin myös kokeilla kun sitä yksi nuita nakeista mussuttaa. :smt025
mio

Re: Kanoille pellavarouhetta?

Viesti Kirjoittaja mio »

Meillä käynnistyi viides kanallinen vuosi ja joka talvi on kanojen ruokavalioon kuulunu hevosten pellavainen. Turvotan desin kuivaa rouhetta noin 5-6dl kiehuvaa vettä. Siihen lisään sitten sekameteliä, eli marjoja, siemeniä, sieniä, makaroonia keitettynä, kasviksia raasteena, kuivattuja yrttejä jne mitä nyt sattuu millonkin olemaan. Hyvin maistuu :) Tuo määrä pellavaista muutaman kerran viikossa, kanoja+kukkoja nyt 14. Pellavaista meni myös buteille.

(Selvennykseksi lisään, että kyllä meillä kanat ruokitaan kaksi kertaa päivässä ihan joka ikinen päivä ;) Mutta pellavaista saavat vain muutaman kerran viikossa.)
Vastaa Viestiin