Koneen säätämistä sun muuta mietin... Kun tuossa koneessa on vain se yksi vesiastia ja se ohjeessa käsketään täyttää 2pv.n välein.. Miten ihmeessä silloin toimii nuo kosteuden nostamiset sun muut...
Vai onko se tosiaan niin automaatti, että säättää muka itse jotenkin??
*ihan noviisi tässä -ja monessa muussakin asiassa*
Sinun pitää itse seurata sitä kosteutta ja lisätä vettä tarpeen mukaan. Kosteuden nostossa laitat sitten vettä vaan reilummin sinne pohjalle. Meillä on ollut siellä pohjalla "ylimääräinen" kippo johon on voinut sitten lisätä vettä jos on ollut tarvetta.
Olethan testannut kosteuden ja lämpötilan ennen varsinaista käyttöä?
Siis nuo minun antamat ohjeet ovat siis yleensäkin konehaudontaan. Ja oman kokemuksen kautta tulleet. Olen hautonut covatutto24 sekä viiriäisen että kananmunia.
Onko sinun koneessa se automaattikääntö? Ja miten siinä saa säädettyä jotain? (edelleen tuo italia on vähän heikkoa...)
Yksi "ruuvi" on siinä edessä (lämpötilan säätöä varten?), mutta vesi siis säädetään (tai kosteus..) sillä veden määrällä??
Mulla on paljon oppimista tässä..
Mulla on myös Covatutto24 ja olen hautonut sillä tyrnäväläisiä ja silkkejä. Se koneen oma astia riittää hautomisajan kosteuteen, mutta lopun kosteuden nostossa olen lorottanut sinne koneen pohjalle vettä. Suosittelen hankkimaan erillisen lämpö- ja kosteusmittarin, se koneen oma lämpömittari ei ainakaan mulla ole järin tarkka.
Lisäksi suosittelen lukemaan tämän alueen ylälaidassa olevan Konehaudonnan ABC:n, niiden ohjeilla minä olen pelannut enkä ole edes yrittänyt saada hautomakoneen haudontaohjeista selkoa.
Mini: kiitos
Luin kyllä sitä konehaudonnan abc :tä, mutta mulla tarvis olla tietsikka sen hautomakoneen vieres jne... Sellanen karaoke -tyyppinen vehje, että se kohta "korostuu" mistä nyt pitää lukea...
kite kirjoitti:Yhden kanatipun olen sillä onnistunut saamaan aikaan...
Millä "säädöillä" sait sen yhden tipun aikaiseksi??
Laita vain viiriäisille samaan tyyliin, ei se sen kummallisempaa ole. Viiriäisuntuvikkojen hoito vain on vielä tarkempaa kuin kanatipujen..
Minulla on "puoliautomaatti" eli itse joutuu kääntelemään munat, sivussa olevasta ruuvista. Ruuvi tulee siis koneen sivusta ulos ja munat kääntyy siitä vetämällä, ritilä jonka päällä ovat, niin liikkuu.
Lämpömittarin lähellä on myös ruuvi josta säädetään lämpötila.
Niillä säädöillä, jotka koneessa oli kun sen ostin... Oli siis vähän käytetty ja "hyvin haudottu"..
Oletin että säädetty silloin, mutta tottahan näissä olosuhteiden muutos saattaa vaikuttaa.. *tyhmä minä kun en tuota tajunnut*
Menen etsimään jostain nettikaupasta mittaria.
Ja sen vuoksi en ole aiemmin noita viiruja uskaltanut koneeseen laittaakaan kun tiesin et se on vaativampaa.. Nyt on "ainoa aika" kun ehdin niitä kunnolla "vahtimaan" -siis jos nyt tipuja edes saan aikaiseksi.. :O
Oli siinä koneen säädöissä joku oikein, koska aamusti oli jo 10 kuoriutunut...
Nyt etsin kiireesti varmistusta tipujen tarvitsemalle lämpötilalle
Konetta en varmaan vielä tänään avaa, että vielä kuoriutuvatkin ehtivät kuivua. Huomenna sitten täytyy, että ne tänä aamusti kuoriutuneet saavat ruokaa?? Toivottavasti ei avaaminen pilaa jäljellä olevien kuoriutumista..
Lämpölampun jo viritin "tipulan" ylle. Suurin osa oli villivärisiä, yksi aivan vaalea joukossa :D