Murtunut varvas?

kun kana sairastaa...

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Vastaa Viestiin
sasu

Murtunut varvas?

Viesti Kirjoittaja sasu »

Yksi Rouvista jäi sitten hevosen jalkoihin, ja varvas ilmeisesti murtui. Kana syö ja jopa juoksee. Mahtaako tuollainen murtuma parantua? Tulehdusriski? Verta siitä tuli jonkinverran, suhutin "violettia" siihen. Mitä muuta sille pitäisi tehdä?
Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4452
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: Murtunut varvas?

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

Ehkäpä lasta nopeuttaisi parantumista, eikä varvas ainakaan pääsisi luutumaan virheasentoon, jos se on murtunut/poikki.<---Oletko saanut tutkittua? Avohaava kannattaa tosiaan pitää puhtaana ja desinfioida, kuten olet jo tehnytkin.
sasu

Re: Murtunut varvas?

Viesti Kirjoittaja sasu »

Kiitos Hilta! Katselin ja mietin sitä lastoitusta, mutta on senverran tyvestä mennyt, ettei siihen oikein pysyvää tukea saa laitettua. Näyttää muutenkin siltä, kuin olisi melkein irti? :smt009 Mahtaako käydä niin, että kuolioituu ja putoaa poies?
gallia

Re: Murtunut varvas?

Viesti Kirjoittaja gallia »

Jos varvas on melkein irti, se varmaan putoaa pois.
Jos luu on irtipoikki, eikä siitä enää tule verta, irtoamista voi nopeuttaa napsaisemalla terävillä saksilla palan irti haittaamasta (eläinlääkärin neuvo). Meillä on vastaavia tapauksia joskus ollut, eikä varvasvamma ole menoa haitannut!
fasunen

Re: Murtunut varvas?

Viesti Kirjoittaja fasunen »

Meillä kanssa kanoja joilta puuttuu varpaita (näillä toki tämä ominaisuus jo kuoriutuessaan) mutta hyvin kulkevat ja elävät ihan normaalia elämää. :smt003
sasu

Re: Murtunut varvas?

Viesti Kirjoittaja sasu »

Niin siinä kävi, että varvas meni ihan kuivaksi ja mustaksi. Viime viikolla napsaisin kavioleikuupihdeillä poikki. Huomasin samalla, että kinttu on turvoksissa ja kuumottava. Tulehdus siis ilmeisesti. Se ei kuitenkaan kanan oloa vaivaa; nukkuu orrella, juoksentelee ja ruopsuttelee muiden mukana, ja on kaikin puolin normaalin oloinen. Siltävaralta, että tulehdus etenee, elli laski mulle valmiiksi sulfan (hevosten oriprim) annostuksen, jos vaikka sattuu päivystysaikaan huononemaan, niin on annostus valmiina tiedossa. En taida kuuria syöttää muutakuin siinätapauksessa, että sen vointi heikkenee...
Vastaa Viestiin