Kana yön jumissa, aamulla jalat väärinä ja heikkoina

kun kana sairastaa...

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Vastaa Viestiin
Kana86

Kana yön jumissa, aamulla jalat väärinä ja heikkoina

Viesti Kirjoittaja Kana86 »

Kävipä niin, että yksi kolmesta kanastani oli illalla tunkenut nukkumaan uuden kopin ja tarhan seinän välissä olevaan pieneen rakoon. Kanat ovat aiemminkin siellä kä'yneet, mutta päässeet aina peruuttaen pois, joten en huolestunut. Aamulla kana oli kuitenkin edelleen kopin takana ja siirrettyäni koppia se ei halunnut nousta. Pienen tuuppauksen jälkeen se lähti kävelemään väärillä jaloilla hoippuen. Näkyi olevan aika huonossa kunnossa. Kanan alta palhjastui massiivinen kakkaläjä, joten koko yön se oli ollut jumissa.

Nyt iltapäivällä se kävelee ja touhuaa jo aika normaalisti, vähän vain jäykemmin kuin tavallisesti. Jalat menevät kuitenkin edelleen vähän sisäänpäin eikä askel ole ihan niin varmaa, kuin kavereillaan. Onko joidenkin muiden kotkotteille käynyt koskaan näin? Palautuivatko jalat lopulta täysin ennalleen, ja voinko jotenkin auttaa jalkojen voimistumista ja oikenemista esim. tietynlaisella ruualla.
Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4452
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: Kana yön jumissa, aamulla jalat väärinä ja heikkoina

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

Eiköhän se siitä toivu ihan entiselleen! Voi olla vaan paikat puuduksissa huonon yöpaikan jäljiltä.
Siirräpä se koppi reilusti irti tarhan seinästä ;) Meillä on laitettu kaikki elikoiden tarhamökkeröiset sen verran keskelle, että niistä lankeaa varjo tarhan sisälle paistoipa aurinko mistä päin vain. Osaavat näköjään sitä kopin luomaa varjoa käyttää.
Vastaa Viestiin