Kanalan lämmittäminen talviaikaan?

esittele itsesi/lue ohjeet tiedotteesta

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
Mummeli

Kanalan lämmittäminen talviaikaan?

Viesti Kirjoittaja Mummeli »

Hei,
olen uusi käyttäjä keskustelusivulla. Asun Lohjalla, tosin aivan maaseudulla taajamien ulkopuolella. Kesällä hankin Espoon puolelta neljä kanaa ja kukon, kaikki hämäläistä rotua. Loppukesän kuukaudet menivät molemminpuoliseen totutteluun. Olen kovasti kiintynyt kanalani asukkeihin, myönnän inhimillistäväni heitä (!) vähän liikaakin. Kauniita vaaleanruskeita munasia ilmestyy tasaista tahtia munintapesään, jonka rustasin kääntämällä vanhan pajuisen pyykkikorin kyljelleen. Luottotimpurini on tekemässä puuvajaan eristettyä talvikanalaa - kesän ajan kukko ja kanat ovat touhunneet suljetussa (en halua menettää niitä lähistöllä kieltään lipovan ketun suuhun) ulkotarhassa ja yöpyneet puuceestä tuunatussa kesäasunnossa. Nyt olen lämmittänyt parin päivän ajan kesäasuntoa öljytäytteisellä, termostaatilla varustetulla lämmittimellä. Lisäksi olen tilannut sähkömieheltä kaksi lämpölamppua ripustettavaksi parin viikon kuluttua valmistuvaan talviasumukseen. Tästä tuli pitkä tarina. Lopuksi kysymys: Kuinka olette järjestäneet omien talvikanaloidenne lämmityksen ja kuinka lämpimänä niitä pidätte?
Tervehtien, Mummeli
Maatikko

Re: Kanalan lämmittäminen talviaikaan?

Viesti Kirjoittaja Maatikko »

Hei ja tervetuloa Mummeli - meillä on n. 5 m2 hirsipömpeli kanalana, ja se lämpiää 1-2 lämpölampulla. Yleensä mulla on yksi 150W ja toinen 250W lamppu. Näiden päälläoloa versioimalla pidetään lämpö talvella siinä +5 asteen tienoissa. Lisänä on yhdessä nurkassa komposti, joka antaa myös hieman lämpöä. Molempia lamppuja yhtä aikaa on tarvittu hyvin vähän, ihan hurjimmilla pakkasilla. Kanojen lämmittämiseen on meillä mennyt n. 500 kWh talvessa.
Mummeli

Re: Kanalan lämmittäminen talviaikaan?

Viesti Kirjoittaja Mummeli »

Hei,
ja kiitos Maatikolle vastauksesta. Samoilla linjoilla ollaan, parhaillaan yksi lämpölamppu lämmittää hämäläisten sisätiloja. Kun varsinainen talvitarha valmistuu, laitamme sinne kaksi lämpölamppua. Vielä kysyisin, kuinka kanalan väki reagoi siihen, että yöllä on valot päällä?
Eikös sitä sanota, että tyhmiä kysymyksiä ei olekaan...
miettii Mummeli
koivunlehti

Re: Kanalan lämmittäminen talviaikaan?

Viesti Kirjoittaja koivunlehti »

Yöllä päällä olevan lämpölampun pitäisi olla punainen että kanat saavat rauhassa nukuttua.
Kalle
bankiva
Viestit: 343
Liittynyt: 09 Huhti 2010, 12:51
Paikkakunta: Tammela

Re: Kanalan lämmittäminen talviaikaan?

Viesti Kirjoittaja Kalle »

Meillä nyt ei ole vanhassa saunarakennuksessa kuin 800w öljytäytteinen lämmitin ip 44 ja vuosia ovat kanani pärjänneet sillä.
Ilmanvaihto on kyllä syytä hoitaa, meillä vanhan tulisijan hormi.
Lämpölamput ovat varsinaisia energiasyöppöjä ja maatiaiskanat eivät niitä tarvitse, eivät välttämättä edes untuvikot; emo huolehtii.
Pääasia hommassa on se, ettei juomavesi pääse jäätymään.
pingu

Re: Kanalan lämmittäminen talviaikaan?

Viesti Kirjoittaja pingu »

Yksi Wanhan Kansan konsti taloudelliseen lämmittämiseen on lumeaminen talvella. Viimetalvena lumesin kanalan kiviset seinät niin paksulti kuin sain miltei räystääseen asti. Yläpohjan päällä on paksulti sahanpurua, joka estää lämmön karkaamista, mutta kuitenkin hengittää. Lämpölamppu oli kovimmilla pakkasilla kevättalvella päällä ajoittain silti, kun muutama kana arveli aloittaa tiputuotannon hyvissä ajoin :roll: En hennonu olla polttamatta, aattelin jotta ei ihan nokka kuurassa tarvii elonpolkuaan tipujen aloittaa.
Mummeli

Re: Kanalan lämmittäminen talviaikaan?

Viesti Kirjoittaja Mummeli »

Hei,
ja kiitos kaikille tähän talvikanalan lämmittämisongelmaan neuvoja antaneille. Meillä olikin viime yönä jo 6 astetta pakkasta, nurmikko on varjon puolella vieläkin eli yhdentoista aikaan kuuran peitossa. Öljylämmittimen avulla lämpötila kanalassa on säilynyt yöllä viiden-kymmenen asteen tietämillä. Päivällä kanat vielä tykkäävät olla ulkona. Terveisin Mummeli
Vastaa Viestiin