Hautova viiriäistyttö etsii seuraa

esittele itsesi/lue ohjeet tiedotteesta

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
Piipero33
muna
Viestit: 2
Liittynyt: 28 Helmi 2020, 11:05
Paikkakunta: Nurmijärvi

Hautova viiriäistyttö etsii seuraa

Viesti Kirjoittaja Piipero33 » 29 Helmi 2020, 09:18

Hei, otimme viime keväänä muutaman viiriäisen (7) ja nyt yksi niistä näyttäisi haluavan hautoa. Ilman kukkoa hommasta ei tule tulosta.

Viiräiset ovat nyt meillä lemmikkeinä talomme kellarissa. Viime kesänä meillä oli nurmikolla siirrettävä häkki/aitaus, mitä siirsimme 1-2 pv välein. Viiriäiset tykkäsivät kuopsutella nurmikkoa. Siirtämisestä, "ei ammattimaisesta" varjostuksesta, tuuli- ja sadesuojauksesta oli jonkin verran puuhaa. Ei niinkään, että siirtäminen olisi kestänyt kauan, mutta sitovaa kuten eläinten pito on.

Tämä hautominen toi minut tänne palstalle. Ensin luulin, että yksi viiriäiskana on tullut sairaaksi eikä jaksa enää kävellä -LOL. Eli se taitaa haluta hautoa. Olisi hauskaa, jos se voisi hautoa "niitä omia" muniaan, jotta hautomisvietti periytyisi. No hautominenhan voi toki suuremmassa määrin epäonnistua, mutta siitähän ei tule mitään kumminkaan ilman kukkoa.

Viiriäisiämme on kolmea väriä: ruskeita, valkoisia kirjavia ja keltaisempia kirjavia ja niiden pitäisi olla ns. lihaviiriäisiä. Suurin kana, ruskea, on nyt innostunut hautoamaan.

On ne niin ahkeria munimaan.

Kiitos tästä hyvästä palstasta Otan mielelläni neuvoja vastaan tässä kukkoasiassa. Asumme Nurmijärvellä eli Uudellamaalla
Viiriäisiä 7 kpl Nurmijärvellä

Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4247
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: Hautova viiriäistyttö etsii seuraa

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri » 01 Maalis 2020, 19:11

Mä suosittelen, että laitat ilmoituksen ostetaan/otetaan-alueelle. Ja jos haluat antaa kanan jatkaa haudontaa juuri nyt, niin osta mieluummin siitosmunia. Jos ostat vain kukon, niin joudut odottelemaan, että ko. kana ensin lopettaa haudonnan ja ryhtyy munimaan. Hautova kana ei muni, joten tältä kanalta et saisi "itäviä" munia ihan heti. Toki jatkoa ajatellen se kukon osto on hyvä idea :smt045 ja voisithan haudottaa kanan siskojen munia siinä toivossa, että josko niilläkin olisi haudontavietti perimässään.
Tonja, p: 046 666 5106

Piipero33
muna
Viestit: 2
Liittynyt: 28 Helmi 2020, 11:05
Paikkakunta: Nurmijärvi

Re: Hautova viiriäistyttö etsii seuraa

Viesti Kirjoittaja Piipero33 » 01 Maalis 2020, 19:22

:smt001 kiitos
Viiriäisiä 7 kpl Nurmijärvellä

Vastaa Viestiin