Kysymyksiä Brinsean hautomakoneista

keskustelua koneellisesta haudonnasta

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
Nino

Re: Kysymyksiä Brinsean hautomakoneista

Viesti Kirjoittaja Nino »

Mua taas kiinnostaisi toi veden lisääminen :smt017 kannessa on soikea reikä (muistaakseni eripuolella missä ilmanvaihtoaukko on) ja siinä on kaksi pisaran kuvaa, mikä letku tohon pitäis hankkia? Tuli ensimmäisenä mieleen ohut letku ja siihen semmonen suppilo mutta jos jollakin on parempi keino niin otetaan vastaan :smt040

Taidan ekoina päivinä vaan ottaa desimitan ja kaataa verkon läpi?

Eli miten laitatte itse veden, oma koneeni siis on brinsea octagon eco 20. (Ja miten sitten kun pitää molemmat säiliöt täyttää? Laitanko vettä vaan yli sen toisen astian ja kääntele että ne vedet menee myös sinne?

Haudonta aloitetaan tänään joten pikainen apu on tarpeen! :smt006

@nsku

Re: Kysymyksiä Brinsean hautomakoneista

Viesti Kirjoittaja @nsku »

Minä lisään veden ihan avaamalla kannen ja nostamalla munakorin pois, jos on täynnä, mut jos pieni satsi vaan munia niin sit en nosta koria pois, kaadan vaan ritilän läpi.

Nino

Re: Kysymyksiä Brinsean hautomakoneista

Viesti Kirjoittaja Nino »

Okei, hyvä tietää :) kiitos!

PäP

Re: Kysymyksiä Brinsean hautomakoneista

Viesti Kirjoittaja PäP »

Joo noin minäkin teen, että kansi auki ja joko ritilän läpi vedet tai sit nostamalla munakori pois. Olisko se kannen reikä jotain automaattista kosteussysteemiä varten, noihinhan saa jotain lisävarusteita tms.

Tvälläri

Re: Kysymyksiä Brinsean hautomakoneista

Viesti Kirjoittaja Tvälläri »

Terve,

Juu se reikä siinä koneessa on Automaattista kosteudenhallintaa varten. ts tollasen Advance-koneen voi päivittää EX malliksi hankkimalla lisävarusteena kosteuspumpun. Kannen aukominen ei haittaa, kuhan ei nyt sillai tee että nostaa munat pois ja lähtee välillä hauduttamaan burgundin pataa :smt003 ja syöpäsee sen, ennenku laittelee ne munaset takasin koneeseen. Ekan ~7:n haudontapäivän aikana tulis olla varovainen kuinka konetta aukoo ettei munat jäähtyis liikaa (voi keskeyttää alkion kehityksen), mutta yleensä se vesisäiliö sen aikaa kestää ellei huoneilma, missä kone on ole tosi kuiva. Alkion kehittymisen alkupäivät on kriittisiä vakio-olosuhteiden suhteen kun se alkio on vielä pieni. Kun se kehittyy munan sisällä koneessa varastoi/tuottaa se itessään jo pikkasen lämpöä. Sillon voi huoletta rauhassa tekasta vedenlisäys operaation normaalissa huoneilman lämpötilassa.

Noihin uusiin Advance koneisiin on tullut ihan jäähdytysominaisuus jota voi halutessaan käyttää ja säädellä, koska se edesauttaa kuoriutumisprosenttia.

T: Panu
www.maatalousykkonen.fi

MillaM

Re: Kysymyksiä Brinsean hautomakoneista

Viesti Kirjoittaja MillaM »

Sain tutultani Brinsea octagon eco 20 koneen automaatti kääntäjällä mutta siitä on ohjekirja hukkunut kun vuoden verran on seissyt käyttämättömänä.. Netistä löytyy kyllä ulkomaan kielinen versio mutta voisiko joku antaa minulle semmoiset "maalaisjärki neuvot" koneen käyttöön tai suomenkielisen version koneen ohjekirjasta ensi kevättä varten?

Raksu

Re: Kysymyksiä Brinsean hautomakoneista

Viesti Kirjoittaja Raksu »

Multa löytyy ohjeet suomenkielellä otaconiin :smt006

Jenkki
muna
Viestit: 5
Liittynyt: 31 Heinä 2019, 20:22

Re: Kysymyksiä Brinsean hautomakoneista

Viesti Kirjoittaja Jenkki »

Vieläkö joltain löytyy suomenkieliset ohjeet Brinsea octagon eco 20 laitteeseen?
Sain laitteen tänään postissa, mutta kun kielitaito on luokkaa ö niin eipä tässä hirveästi hurraita huudella. 🙈

Vastaa Viestiin