Piiparisen kanalan talvikunnostus

lintulat, tarhat jne.

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

piiparinen

Piiparisen kanalan talvikunnostus

Viesti Kirjoittaja piiparinen »

juu...projekti alkoi eilen ja tänään olis tarkoitus jatkaa..Kanala sijaitsee piharakennuksessa...jonkin sortin navetta kai se on ollu, puusta se kuitenkin on ei mikään hieno kivinavetta tai mitään...eli seiniin tuli styrox entisen levyn päälle, ikkunan kohdalla päivä paistoi läpi, et ei ihme jos viime talvena vähän viileämpi olikin :smt009 . jeesusteipillä stryroxin saumat sekä vähän karhuntaljaa, mitä vinniltä löytyi...sit vaneria päälle..ikkunaan kolmas lasi ja sit pitäis jollain käsitellä ne seinät :smt017 .lakkaisiko alkuun ja sit jossain vaiheessa tuhdimpi lakka tai jotain saas nähdä..ne kun ei seinät pysy puhtaana vaikka niihin mitä työntäis..toisaalta haluaisin puun kauniin värin jättää näkyviin enkä maalata steriilin valkoiseksi,sillä sitä ne ei kauaa ole.
muutaman kerran on meidänkin kanala kokenut"muodonmuutoksen", vaan nyt parin todella kylmän talven jälkeen kai sitä lopulta viisastui laittamaan ne eristeet...jos ei tarviis patteria pöhöttää sit täysillä koko ajan... :smt013 .
uudet munintapesät, orret ja kylpypaikka olis tarkoitus väkertää...kuvia laitan ,ehkä jos ilkee sit kun on valmista :smt002 .
kanaset oli taasen remppa asiasta sekaisin, eivät ymmärtäneet kun illalla ei heti päässykään nukkumaan sisälle, joten päättivät sit jäädä ulos...vaikka oli sateista ja kylmää :smt009 . tosin oli niillä katos suojana, mutta tuntui silti kurjalta kun illalla jäivät ulos, vaikka yritin johtaja kanaa ja toista sisälle opettaa, ei keskeneräinen kelvannu heille :smt001 .
noh, toivon mukaan ensi yönä jo uudet orret kutsuvat meidän kanaperhettä.

piiparinen

Re: Piiparisen kanalan talvikunnostus

Viesti Kirjoittaja piiparinen »

hyvin on projekti edennyt... :smt001 ISO kiitos kuuluu kyllä meidän vakio "remontti reiskalle" eli nuapurin äijälle, joka on kärsivällisesti ollut mukana ja monesti myös piäsuunnittelijana meidän erinäisissä rakennus/remontti projekteissa.
sen verran puusepän vikaa miehessä löytyy :smt003 .
Paula ja Signe tipu ovat seuranneet rempan etenemistä vanhassa munintapesässään..Rauhallisesti ovat suhtautuneet, vaikka jatkuvaan on vaikka minkälaista pauketta ja säpinää muutenkin...
kyllä luulen et aika hyvin alkaavat tareta kämpässään kunhan remontti on valmis. :smt001 .
minä olen lähinnä ollut vaan seura neitinä ja kalan savustajana, ukot on hommansa osanneet ilman minuakin, tosin meikä on jeesusteippi vastaava :smt042 . varmaan kaikki ajattelee, et on aika saamaton akka kun kaikki täällä kirjoittelee miten itse on tehnyt vaikka mitä...minä voin suoraan sanoa et just ja just saan naulan suoraan ja se on siinä :smt005 .
enemminkin tuo suunnittelu ja sisustus puoli jää sit meikän hommiks :smt001 .
katsotaan mitä tästä tulee tällä kertaa...

piiparinen

Re: Piiparisen kanalan talvikunnostus

Viesti Kirjoittaja piiparinen »

kyllä oli illalla ressaantunutta porukkaa kanalassa...ensin oli aika homma saada koko lössi sisälle, etteivät olisi jääneet toiseksikin yöksi ulos...porukka oli kyl niin surkean näköistä, kun pyrstösulat märkinä lampsivat sisälle tutkimaan, että eihän tämä saakuri vie ole taaskaan se sama kanala :smt003 . Violan sain sit nostettua uudelle orrelle, jossa se ei kauaa viihtynyt, kuitenkin nuorikko Klaara älysi heti mikä tarkoitus oli ja kävi siinä sit uusia orsia kokeilemassa pari muutakin kanaa..
Varma kukko oli erittäin stressaantunut tilanteesta, kun ei saanut porukkaa pysymään aisoissa ei millään ja siinä rytäkässä sai Holgerikin tuta Varman kannukset. Aamulla oli porukka vieläkin aika pöllämmystyneitä, ja sulkia joka paikassa..onkos nyt muuten yleisesti joku sulkasato kun tuntuu koko porukka vähän tiputtelevan ?? eikös se kanakohtainen kuitenkin ole :smt017 .
porukka rauhoittui ja alkoi tavanomaiset päivä puuhat, kun ulos pääsivät..
nyt sitä pitäis sit lähteä jatkamaan mm.munintapesien suunnittelua.
jospa tänään sais jotakin kuviakin... :smt004

pirpeliini

Re: Piiparisen kanalan talvikunnostus

Viesti Kirjoittaja pirpeliini »

Kyllä kyllä, kuvia kaipaillaan :smt003

piiparinen

Re: Piiparisen kanalan talvikunnostus

Viesti Kirjoittaja piiparinen »

nooh, nyt alkoi jo tulla suht valmista tänä päivänä..vielä ei suinkaan täysin valmista tullu mutta nyt pääs jo porukka tutustumaan uuteen kotoseen ja näyttää hyvin tutustuminen sujuvan.ainakin äsken kun kävin alkoivat jo asetella itseään uusille orsille...munintapesä on vielä "tuunaamatta", mutta sekin on ihan käytännöllinen ja kierrätystä meilläkin suositaan, on nimittäin tehty varastosta löytyneestä vaatekaapista :smt003 . kätevä puhdistaa, kun ovi aukeaa kanneksi :smt001 .
mutta tässä nyt näitä kuvia ,mitä lupasin...poppoo tutustumassa mm."orsiviritykseen".

Kuva
Viola matami uskaltautui ensimmäisenä tutkimaan orsia...
Kuva

Kuva
ja pyrkii huipulle...tietenkin.
Kuva
Paula ja Signe saivat oman laajennettavan kaksion munintapesän toisesta päästä...pesiä on helppo laajentaa irrotettavilla hyllyillä... :smt001
Kuva
ikkunaan laitettiin veilä kolmas lasi...veti sen verran entinen :smt001
Kuva
johtajapari valma&Varma tutkivat..
Kuva[/url
läl läl lää...kerkesin ensin...tuumaa Viola.
[url=http://imageshack.us/photo/my-images/23 ... 11019.jpg/]Kuva

että tällaista...vielä on paljon tekemistä, mutta pääasia et vyllit on työnnetty...ennen pakkasia. :smt001
pitää päivittää kunhan jotain uutta tulee. kaikki ei ole niin pilkun päälle tehty...oman käden jälki saa näkyä :smt001 .

suikku

Re: Piiparisen kanalan talvikunnostus

Viesti Kirjoittaja suikku »

Hieno! Orsien takaseinä on hauskan näköinen ja varmasti myös helppo putsata roiskeista.

piiparinen

Re: Piiparisen kanalan talvikunnostus

Viesti Kirjoittaja piiparinen »

jep, se on ihan meidän ylijäämä muovimattoa :smt001 . sillä just ajattelin, et suojaa vähän seiniä kun tunnetusti rapatessa roiskuu :smt003 . tai kakatessa tässä tapauksessa :smt005 .
matosta lähtee toivon mukaan pyyhkimällä vähän paremmin...ei vielä tiedä aika näyttää miten toimii. :smt001

pirpeliini

Re: Piiparisen kanalan talvikunnostus

Viesti Kirjoittaja pirpeliini »

Vaude! :shock: On hieno :smt045
Ja tosi hyvä idea tuo ylijäämä muovimatto! Saatan sen vielä tulevaisuudessa ryöstää :smt003

Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4351
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: Piiparisen kanalan talvikunnostus

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri »

Ihana kanala! Toimiva ja niin kaunis :smt050
Tonja, p: 046 666 5106

tinttu

Re: Piiparisen kanalan talvikunnostus

Viesti Kirjoittaja tinttu »

Jees!Näyttipä hyvältä! Just noin oon kans aatellut nurkkaan noita orsia :smt001 Ja kans vanhoista heinäseipästä :smt023
Toi oli viksu idea, toi matto sinne. Kyllä kanojen kelpaa!

piiparinen

Re: Piiparisen kanalan talvikunnostus

Viesti Kirjoittaja piiparinen »

kiitos :smt001 sen verran otan matto asiasta kunniaa että keksin sen että laitetaan, muuten kyllä en osaa rakentaa oikeastaan..pojat hoiti sen puolen :oops: . ja totta kai saa käyttää jos idea vaikuttaa hyvältä, sillä just laitoinkin et jos joku löytää jotain käyttökelpoisia vinkkejä niin eiku vaan :smt003 . lähinnä toivon tosiaan et kanala olis toimiva ja etenkin tuo muninta pesä...hyvä putsata kun kansi aukeaa :smt001

piiparinen

Re: Piiparisen kanalan talvikunnostus

Viesti Kirjoittaja piiparinen »

Klaara pollakkana istuskelee päivät pitkät orrella... :smt003
tosin syy voi olla siinä, että poikaystävä (nyk.Hermanni) lähti uuteen hyvään kotiin tässä taannoin ,
neiti on ollut siitä asti vähän yksinäinen :smt009 ..
Kuva
näköjään uusi munintapesä on jollekkin kelvannu :smt001
Kuva
minkähän rodun edustaja täällä sit on kulkenu...arvauksia? :smt003
Kuva
Kuva
kukaan ei varmaan tunne tätä kaveria :smt040
Kuva

noita jalkoja tulee myös seiniin...tuo katto kyl on ollu tuollainen aina, et sitä ei nyt olla rempattu..kuten huomaa maalipinnasta :-" vaan meinattiin eristää se sit vielä erikseen...
kävin tokalta ostaa vahakangasta...meinasin laittaa munintapesän päälle...saap pyyhittyä sit paremmin...se kun ei kauaa valkosena pysy :smt003 .mummo on vastuussa "munamiehen" kuvasta...liekö se fanittaa :smt023 .

pirpeliini

Re: Piiparisen kanalan talvikunnostus

Viesti Kirjoittaja pirpeliini »

Kyllä on Klaara kaunis nuori kananen, mie sitä jo ihastelin sillon kukkoja hakiessa :smt007
Toivottavasti en nyt pahasti Klaaran mieltä masentanu, kun häneltä poikaystävän vein :smt009

piiparinen

Re: Piiparisen kanalan talvikunnostus

Viesti Kirjoittaja piiparinen »

heh, enpä usko...se on nuori kananen ja toipuu ensirakkauden menetyksestä varmaan ihan hyvin :smt002 .
olen joutunu kyl iltaisin käydä nostamassa sen orrelle muiden kanssa...se istuu yksin munintapesän päällä ja kurluttelee hassusti kun otan sen käsivarrelle :smt001 . ei oikein vieläkään sopeudu toisten kanssa, mutta mitä luulette kokeneemmat et eikös sen pitäis sopeutua laumaan kun on kerta syntynytkin täällä??
minulla olis vielä yks kysymys, vaikka se ei oikeastaan liity(tai no tavallaan liittyy) rakentamiseen, että mikä on teidän rehellinen mielipide asiaan, mikä on riittävän kokoinen asumus kanoille? elikkä sillä kysyn, koska meillä on kananlan toinen puoli nyt "varastotilana". sellainen heppoinen paneeliseinä väliseinäksi vaan pykätty, missä on ruuat yms..
sen koko ei ole kun alta 1,5m leveyssuunnassa...jotain 146cm tai sellaista ja 3m ainakin pituus suunnassa....
siellä on myös ollu ikkuna, mikä on nyt laudoitettu ja eristetty kiinni, mutta sinne siis saisi ikkunan(mitä kautta sit vois tehdä metsän puolelle ulkoiluhäkin kesäksi)...että menisikö siellä kaksi kanaa ja kukko? olen niin haaveillu niistä faverolleista :smt007 . mutta jos meinaan kukon ottaa vielä niin erillinen tila on ehdoton.en kuitenkaan halua, että oma haave on kanoille pahaksi, jos tila on liian pieni niin en edes suunnittele(vaikka se olisikin vasta ensi kesän projekti).
tällä hetkellä mein kanoilla on aika hyvästi tilaa, enkä halua samaan laumaan enää enenmpää porukkaa tällä hetkellä.

ninnu

Re: Piiparisen kanalan talvikunnostus

Viesti Kirjoittaja ninnu »

Oikein mukavan ja viihtyisän näköistä :smt001 Kivasti käytetty noita heinäseipäitä, näyttää pesät ja ikkunat viimeistellyiltä, tykkään! ja tuo muovimattoidea tosi nerokas, tekee tilastakin paljon "monimuotoisemman" näköisen, hieno on :smt041

Vastaa Viestiin