Kananmunien pakastaminen

ruoka- ja leivontaohjeita

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
kanamummo

Kananmunien pakastaminen

Viesti Kirjoittaja kanamummo » 09 Touko 2010, 19:35

Löysin googelilla viimenkin tietoa:
"Kananmunia voi pakastaa, ei kuitenkaan kuorineen. Keitetyt kananmunat ja valkuaiset muuttuvat koviksi ja vetisiksi pakastettaessa, joten niiden pakastamista ei suositella. Kokonaiset kananmunat kannattaa vispata ennen pakastamista. Vispatut kananmunat kannattaa kaataa johonkin säilytysastiaan, tai vaikkapa jääpalarasiaan. Säilytysastiaan on hyvä myös merkitä pakastettujen munien määrä sekä pakastuspäivämäärä.

Kananmunien raa’at valkuaiset voi pakastaa säilytysastiassa sellaisenaan. Keltuaiset muuttuvat pakastettaessa hyytelömäiseksi. Jotta keltuaisista ei tulisi aivan kumimaista, ne kannattaa vispilöidä kevyesti, ja lisätä joukkoon hieman sokeria tai suolaa, käyttötarkoituksen mukaan. Neljän keltuaisen satsiin tulee joko 1/8 teelusikallinen suolaa tai 1½ teelusikallista sokeria.

Kananmunat säilyvät pakastettuina korkeintaan vuoden."

tiina

Re: Kananmunien pakastaminen

Viesti Kirjoittaja tiina » 10 Touko 2010, 18:43

No johan nyt! Konstit on monet sano akka ku kissalla pöytää pyyhki :smt003

naibunuuni

Re: Kananmunien pakastaminen

Viesti Kirjoittaja naibunuuni » 23 Loka 2013, 22:09

Eipä ole tullut ajatelleeksi :smt040
Pakko kai tuotakin on kokeilla, jotta ihan käytännössä sitten tietäisi, että mitenkä oikein toimii :smt003

Anna

Re: Kananmunien pakastaminen

Viesti Kirjoittaja Anna » 13 Elo 2016, 11:27

Täytyy nyt nostaa viesti. Minä kokeilin ja onnistui. Vähän vispasin ja laitoin pakkaseen - jossain muussa viestissä on tämä ohje myös. Purkkiin teksti, montako munaa ja toimii! Omat kanani kun sulkasatoilevat juuri jouluruokien tekoaikaan, niin on kiva ottaa omia munia pakkasesta. Tietty myös ne sienet ja marjat...
Anna

Avatar
Aleksandra
viiriäinen
Viestit: 881
Liittynyt: 22 Kesä 2011, 21:30
Paikkakunta: Vihti

Re: Kananmunien pakastaminen

Viesti Kirjoittaja Aleksandra » 08 Maalis 2020, 21:36

Mulla on nyt munia kertynyt sen verran varastoon, että aion kokeilla pakastamista. Pakastimessa alkaa olla jo tilaa, ja täähän olisi kelpo konsti munien säilömiseen munintataukoja silmällä pitäen. Vatkautuukohan pakastetut ja sulatetut munat vaahdoksi eli voikohan niitä käyttää leipomiseen normaaliin tapaan? Munakkaisiin, ohukaisiin ja piiraisiin tms. toimivat varmasti ihan hyvin.
Alhoja elämän ilona.

Maattari
jussila
Viestit: 1633
Liittynyt: 18 Elo 2009, 22:23
Paikkakunta: Iitti

Re: Kananmunien pakastaminen

Viesti Kirjoittaja Maattari » 09 Maalis 2020, 08:41

Ainakin pakastetuista valkuaisista tulee hyvin vaahtoa. Paljon olen marenkipohjia tehnyt pakastetuista valkuaisista.
Sekulikanoja, lihaviiriäisiä, vuohia, lihakaneja, koiria, kissoja ja mehiläisiä.

The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of (moral) crisis. D. Alighieri

Avatar
Aleksandra
viiriäinen
Viestit: 881
Liittynyt: 22 Kesä 2011, 21:30
Paikkakunta: Vihti

Re: Kananmunien pakastaminen

Viesti Kirjoittaja Aleksandra » 10 Maalis 2020, 14:56

Kiitos, Maattari. Kyllä ne sitten varmasti toimii leivonnassakin. Nyt mulla on monta purkillista kananmunia pakkasessa. Tein kolmen munan pieniä purkkeja ripauksella suolaa. Kolme on sopiva määrä suolaisten piiraiden täytteeseen. Sitten tein munakkaita varten 5-6 munan annoksia pari purkillista, myöskin suolalla. :smt001
Alhoja elämän ilona.

Vastaa Viestiin