Apua kyyhkysongrlmaan kaivataan! KIIRE!

juttuja muista linnuista kuin kanoista

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Vastaa Viestiin
AnnPot

Apua kyyhkysongrlmaan kaivataan! KIIRE!

Viesti Kirjoittaja AnnPot »

Kävi niin hassusti että pihakuusta kaadettaessa sieltä tipahti sepelkyyhkyn pesä kahden munan kera las. Munat selvisi vahingoittumattomina mutta pesä ei.

Kaikki apu on nyt tervetullutta. Paha mieli tuon pesän tuhoamisesta vaikkakin oli vahinko. Ja jos vaan on mahdollista niin haluaisin antaa pienille mahdollisuuden elää.

Munat on nyt hautomakoneessa ystävän luona jolla kanoja. Onko noilla pienillä mahdollisuutta mitenkään selvitä? Jos niin miten? Voiko ne laittaa kanalaan? Tai olisiko Itä-Uudellamaalla joku joka omille kyyhlyille ottaisi nämä hoitoon?
Viimeksi muokannut AnnPot, 07 Kesä 2020, 20:42. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

AnnPot

Re: Apua kyyhkysongrlmaan kaivataan!

Viesti Kirjoittaja AnnPot »

Lisäyksenä vielä että uskoakseni munat olleet haudonnassa kyyhkyillä ainakin pari viikkoa ennen vahinkoa eli alkavat olla jo ohta kuoriutumassa kaveri katsoi lampun kanss ja niissä munissa tosiaan elämää ja senkin perusteella ehkä viikko jäljellä kuoriutumiseen. Alkaa olla siis kiire saada apuja ja neuvoja.

Avatar
Aleksandra
riikinkukko
Viestit: 1053
Liittynyt: 22 Kesä 2011, 21:30
Paikkakunta: Vihti

Re: Apua kyyhkysongrlmaan kaivataan! KIIRE!

Viesti Kirjoittaja Aleksandra »

Voi miten kävi. Koska kyse on luonnonlinnusta, kannattais ehkä ekana ottaa yhteyttä Heinolan lintutarhaan. Siellä osataan varmasti neuvoa mitä munille ja mahdollisille kuoriutuville poikasille kannattaa tehdä. Tässä linkki heidän nettisivulleen.

http://heinolanlintutarha.fi

Sepelkyyhky tekee kesässä kaksi tai kolme poikuetta, kaksi munaa joka haudonnassa, niin emot pykäävät luultavasti uuden pesän toiseen paikkaan ja saavat poikasia vielä tänä kesänä.
Alhoja elämän ilona.

Vastaa Viestiin