Ankan suoliongelma

juttuja muista linnuista kuin kanoista

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Vastaa Viestiin
Ronkeli

Ankan suoliongelma

Viesti Kirjoittaja Ronkeli »

Huomasin tänään ankkauroksella parittelujen jälkeen ikäänkuin suolenesiinluiskahdusta, roikkui n. 10 cm. Aktiivinen kaveri on, oma mielitiettykin, jonka kanssa kimpassa kulkevat, tosin toistakin tyttöä polkee. Kolme kertaa tänään huomasin, että homman jälkeen peräsuolesta roikkui suolta, mikä parin minuutiin kuluttua oli vetäytynyt sisään. Ei näytä menoa haittaavan, vaikka onkin muihin ankkapoikiin nähden vähän rassukka. Pitääkö olla huolissaan? Ei antaudu kiinni, joten tutkiminen vaikeaa. Haavilla tietysti saisi kiinni. Onko jollakulla kokemusta/tietoa asiasta??? Miten kauan asiaa voi vain seurata, vai onko jotain vielä tehtävissä?

Maa-jussi
tipu
Viestit: 30
Liittynyt: 26 Helmi 2019, 10:19

Re: Ankan suoliongelma

Viesti Kirjoittaja Maa-jussi »

Ettei se ois ite se lortti?

hunski89

Re: Ankan suoliongelma

Viesti Kirjoittaja hunski89 »

Kyllä se on kuulkaa pippeli :smt037 Uros ankoilla tulee akkoja polkiessa ulos pippeli perärööristä. Se voi olla 10-20cm pitkä vaalea korkkiruuvi. Kun homma on hoidettu jää pippeli roikkumaan hetkeksi ulkopuolelle, ennen kuin vetäytyy takaisin sisään.
Joskus pippeli ei välttämättä vetäydy sisään, ja saattaa tästä syystä vaurioitua muiden sitä nyhtäessä ja lopulta pippelin vaurioitunut osa putoaa pois (kyllä!) ja kasvattaa myöhemmin lisää vartta pippeliin että on taas normaali (kyllä!) :smt043
Luonto on ihmeellinen :smt023

Ronkeli

Re: Ankan suoliongelma

Viesti Kirjoittaja Ronkeli »

Kiitos Hunski. Tulipahan tuokin asia nyt selvitettyä :smt002 Ovat polkeneet puoli vuotta tyttösiä, mutta eka kerran huomasin tuon vasta eilen. Mietittiin jo, että pitääkö poika pistää päiviltä ettei vaan kärsi turhaan. Aurikoiset kevätpäivät jatkukoot hänellä :smt043

haahkaherra
isa brown
Viestit: 379
Liittynyt: 11 Joulu 2012, 16:33

Re: Ankan suoliongelma

Viesti Kirjoittaja haahkaherra »

Eihän noista asioista ole paljon tähän päivään mennessä edes kirjoissa tai eri tietolähteissä juurikaan mainittu mitään. Joka tapauksessa nuo kirjat (vesilintuihin liittyvät) joita on tuolla linkit-osiossa "englantilaiset lintusivut" ja "erittäin mielenkiintoinen linkki" , niissä on kuvahavaintoja ja -sarjoja pariutumisrituaaleista jne. Viheltäjäsorsilla ja esimerkiksi taveilla on jonkun verran eroavaisuutta vaikka pääasiassa kaikilla vesilinnuilla lähes samanlainen!

Avatar
tipsi
riikinkukko
Viestit: 1075
Liittynyt: 30 Touko 2007, 06:02
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Ankan suoliongelma

Viesti Kirjoittaja tipsi »

Mulla oli kerran koirasankka, jolla pili jäi pysyvästi ulos. Sitä lyhennettiin kaksi kertaa (eli amputointiin) eläinlääkärissö. Lopulta jäi pätkä jäljelle, joka ei enää voinut esiinluiskahtaa. Mutta ankan penisamputaatio vie siitoskyvyn.
Ankkoja, kanoja ja lampaita.

Vastaa Viestiin